Vegansk og sukkerfri sjokoladeis

Categories Mat og godsaker


Dette er en oppskrift jeg nylig har satt sammen som jeg absolutt elsker! Bildet yter den virkelig ikke rettferdighet, anbefaler alle å prøve denne herligheten her.
 

2 økologiske frosne bananer
4 ts fullfett kokosmelk (den stive delen)
2 ts sukrinmelis
2 dråper steviadråper med vaniljesmak (eventuelt vaniljepulver og litt mer sukrinmelis)
4 ts rå kakaopulver
Rå kakaonibs som pynt


Frys bananer og la fullfett kokosmelk stå i kjøleskapet noen timer til den skiller seg, har du dette liggende klart så er det bare å begynne på selve oppskriften. Putt alle ingrediensene utenom kakaonibs i en kjøkkenmaskin og kjør det til ønsket konsistens. Vil du ha hard is trenger ikke maskinen kjøre lenge, og ønsker du softis lignende konsistens kjører du den litt lenger. Pynt med kakaonibs på toppen og nyt! Rør gjerne også litt kakaonibs inn i selve isen, det smaker fantastisk.

Dette er en oppskrift med masse sunne næringsstoffer, kan absolutt nytes med god samvittighet da den gjør mye godt for kroppen.

 

Rå kakao: Ubehandlet og rå kakao stappet med næringsstoffer. I annen sjokolade er kakaoen ofte varmebehandlet, og da forsvinner mange av de gode næringsstoffene. Velg derfor rå kakao for å få mest helsegevinster. Visste du at rå kakao er en av naturens rikeste kilde til antioksidanter? I tillegg inneholder den mye magnesium og jern som kan hjelpe på muskulatur og energi. Den inneholder også aminosyren tryptofan som øker avspenning og forbedrer søvn, og PEA som er et adrenalinlignende stoff som skapes i hjernen og frigjøres når vi blir forelsket (ikke rart jeg er forelsket i sjokolade da hihi). Epikatekin finnes også i kakao og er med på å regulere blodårenes evne til å trekke seg sammen og utvide seg, det virker på reguleringen av blodårer og blodtrykk og kan ha en kolesterolsenkende effekt.

Kokosfett: Lett fordøyelig for kroppen, og skal være stimulerende for fettforbrenning! Det har også vist å ha god effekt på skjoldbruskkjertelen som blant annet styrer stoffskiftet vårt. Innholdet av laurinsyre er styrkende for immunforsvaret og kan virke betennelsesdempende. Gir energi som varer og en god metthetsfølelse.

Banan: Inneholder kalium, vitamin b6, a-vitamin, fosfor, magnesium, selen, sink og fiber. Den gir rask energi og er perfekt mat både før og etter trening, har en stabiliserende virkning på fordøyelsen og kan være med på å senke blodtrykket. I tillegg inneholder den aminosyren tryptofan som er viktig for hjernens produksjon av serotonin (lykkefølelse) og øker avslapning og bedre søvn.

 

Så her er det ingen grunner til å ikke nyte en god is på en varm sommerdag!

 

~Fortell meg gjerne hva dere syns om oppskriften hvis dere prøver den

 

 


#sukkerfri
 

16 kommentarer

16 thoughts on “Vegansk og sukkerfri sjokoladeis

  1. Hei Iselin Renée.
    Takk for alle dine koselige kommentarer og for at du liker maten min☺Dette så veldig godt ut! Ha en god dag videre!
    Hilsen Théa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *