Sukkerfrie og fiberrike sjakkbrettkaker

Categories Mat og godsaker


Et litt forsinket juleinnlegg, men bedre sent enn aldri sies det. Jeg endret litt på min tidligere oppskrift og ble veldig fornøyd.

200 g røros smør
150 g søtning (jeg brukte 50/50 av sukrin+ og xylitol,liker du ikke smaken av sukrin+ så kan du bruke mindre av det og mer av noe annet)
ca 200 g speltmel (for glutenfri versjon trykk
HER)
2 ss FiberFin
100 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts kakaopulver (tilpass etter hvor mørk du vil ha den)

Miks  smør og søtning hvitt, sikt deretter inn melet, bake- og vaniljepulveret. Kna deigen godt og del den i to. Kna inn kakaopulveret i en av deigene. Rull deigene ut til 2 hvite og 2 brune ruller. Legg en hvit og en brun rull inntil hverandre, og legg i motsatt rekkefølge oppå slik at det blir sjakkbrettmønster. Skjær 1/2 cm tykke skiver og stek dem midt i ovnen på 180 grader i ca 8-10 minutter.

 

54 kommentarer

54 thoughts on “Sukkerfrie og fiberrike sjakkbrettkaker

  1. Greit å utvikle eldre oppskrifter til litt sunnere utgaver. De så da like gode ut. Men fint med kroppsvennligere ingredienser. Denne vil jeg prøve neste jul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *