Image and video hosting by TinyPic IselinRenee - hits

Supersunn soft is (vegansk) - grunnoppskrift

 

Soft is er vel noe de fleste lengter etter n som sommeren er her, og hva er vel bedre enn nyte den med god samvittighet? Grunnoppskriften er enkel lage, og man kan tilsette de smakene og stningen man selv nsker. Jeg kommer til legge ut oppskrifter p mine favorittsmaker senere, men jeg tenkte dele grunnoppskriften med dere frst.

Det eneste man trenger er frosne bananer og en kjkkenmaskin. Jeg pleier bruke 2 bananer per porsjon.

Skjr modne bananer i biter og legg de i fryseren til de er dypfryste. Jo mer modne de er, desto stere blir isen.
 Kjr bananene i kjkkenmaskinen til de fr konsistensen som soft is, s enkelt er det! Ikke la maskinen g for lenge, da vil massen bli rennende.
Jeg pleier ta den ut med en gang all massen kjres lett rundt i maskinen. 


Bruk en slikkepott dersom maskinen sliter med f tak i bitene

Konsistensen begynner ligne p iskrem 

Ferdig!

Nytes med en gang 

 

 

 

 

~Noen som fikk lyst p is? 

 

 

 

#oppskrift #sukkerfri

 

Sunt sukker helt uten kalorier!

I veldig mange r har jeg levd med et kosthold uten noe srlig sukker, og jeg er heller ikke srlig begeistret for kunstig stning. For flere r siden s jeg noe som het sukrin, men p den tiden var jeg ekstremt skeptisk til prve noe nytt og tenkte at det var for godt til vre sant. Men for en stund siden tok nysgjerrigheten min over, og jeg begynte underske dette produktet nrmere.

Sukrin, eller Erythritol, som det ogs kalles, er et 100 % naturlig alternativ til sukker og en god mte redusere sitt sukkerforbruk uten mtte ofre den gode smaken.

Denne informasjonen har jeg hentet fra Funksjonell Mat sin hjemmeside:

        Null kalorier

        Skader ikke tennene

        Smaker og ser ut som sukker

        100 % naturlig - finnes blant annet i frukt

        Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)

        Virker som antioksidant i kroppen

Sukrin har alts null kalorier og inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen. Det er basert p Erythritol, som er et sukkeralkohol, men som ikke oppfrer seg som sukker eller alkohol. Det fremstilles ved en helt naturlig gjringsprosess hvor druesukker benyttes som rstoff. 

I dag finnes det vanlig sukrin, som har ca 75 % av stsmaken til vanlig sukker og med samme konsistens.

Sukrin 500 g

I tillegg er det ogs sukrinmelis som er vanlig sukrin i finmalt form. Dette lser seg lettere opp og er velegnet til kaker, desserter, glasurer og mye mer. Noen opplever en kald flelse i munnen etter disse produktene, og foretrekker derfor andre alternativer. Personlig bruker jeg begge disse produktene uten merke noe til dette. 

SukrinMelis 400 g

Er du derimot av den mer flsomme typen s ikke fortvil! Det har n kommet noe som heter sukrin+, sukrin smeltet sammen med stevia. Begge ingrediensene er helt naturlige og kalorifrie, og stevia kommer fra en plante som er 300 ganger stere enn sukker! Sukrin+ gir derfor dobbel s st smak som det vanlig sukker gjr, uten den bitre bismaken som noen mener vanlig sukrin har.  

Sukrin+ 250 g

 

Kort oppsummert vil jeg anbefale disse produktene til alle som nsker kutte ned p sukkerinntaket, og hvem vil vel ikke det?

 

~Bruker dere sukrin, eller fikk dere kanskje lyst til prve det?