Image and video hosting by TinyPic IselinRenee -

En liten pause i hverdagen



Sukkerfri og glutenfri oreokjeks!



Oreo fra Sweet Switch har blitt en ny favoritt her, de smaker veldig godt. Disse godsakene er uten sukker, gluten og laktose, og er rike på fiber. De passer også for de med et vegansk kosthold. Perfekt når man vil unne seg noe godt.






#sukkerfri #glutenfri #vegansk

 

Vegetarnyheter fra Fjordland


Disse måtte jeg bare kjøpe med en gang de kom i butikkhyllene, og jeg gleder meg til flere kommende nyheter. Egentlig skulle jeg ta bilde av disse ferdig tilberedt, men plutselig var alt borte og kun eskene stod igjen... Jeg lurer på hva som skjedde? ;) Det er gode tider for oss vegetarianere, men også for alle andre som ønsker kjøttfrie alternativer. I det siste har det kommet så mye godt, jeg har til og med smakt vegetarpølser som smaker nettopp det; pølser! De var så utrolige gode at de også får et eget innlegg her etter hvert.

~Har dere smakt noen av vårens nyheter?

Fiberrike speltboller uten sukker (kan gjøres laktosefri)


Dette var ingrediensene jeg brukte, jeg har hentet inspirasjon fra flere oppskrifter. Jeg hadde ikke laktosefri rømme, men hvis du bytter ut kesam med det så får du laktosefrie boller! (PS jeg doblet oppskriften, totalt vil du få 9 boller hvis du følger oppskriften nedenfor)

 

60 g melkefri melange
2 dl laktosefri melk

70 g laktosefri rømme (eller kesam som jeg brukte)
1 pakke fersk gjær (den blå)
50 g sukrin+
1ss Fibersirup Gold
2 ts kardemomme
1/2 ts himalayasalt
70 g Fiberfin
300 g steinmalt speltmel
1 økologisk egg



Smelt smøret, ha i melk og bland inn gjæren. Bland så inn sukrin+, fibersirup gold, himalayasaltet, kardemommen og kesam/rømme

Bland inn Fiberfin. Visste du at 1 ss Fiberfin inneholder like mye fiber som 1 kg grovt mel?

Så blander du inn speltmelet, ikke tilsett mer når deigen slipper kjelen

La deigen heve i 1 time under et håndkle, den skal bli omtrent dobbel så stor

Hvis du vil ha halvparten med rosiner så deler du deigen i to, vil du derimot ikke ha rosiner eller ha rosiner i alle trenger du ikke det

Rull deigen i en lang pølse og del i like store deler, siden jeg doblet deigen ble dette 9 boller

Rull ut boller og sett på et brett

Den andre halvdelen puttet jeg rosiner i

Del den opp i like store biter, med doblet oppskrift ble det 9 boller. Har du enkel oppskrift vil du få totalt 9 boller til sammen

La bollene etterheve under håndkle i 30 minutter

Pensle bollene med vispet egg og stek midt i ovnen på 200 grader til de er gyldne (omtrent 12 minutter)

Avkjøl bollene på rist. Mmm de smaker så godt! Frys gjerne ned de som ikke blir spist opp, på den måten kan du ha varme, ferske boller når du vil


#sukkerfri #boller #bakst #laktosefri

Litt eksperimentering på kjøkkenet


På søndag lagde mamma og jeg sukkerfrie speltboller med masse fiber. De ble kjempe gode både på smak og konsistens, jeg merket ikke forskjell på disse og vanlige boller. Noen av dem sprakk, men det var nok fordi jeg rett og slett aldri klarer å rulle ut boller haha. Neste runde skal jeg måle litt mer nøyaktig, slik at jeg kan dele oppskriften med dere.

Grønnsaksgryte

Denne grønnsaksgryten lager jeg ofte, den er god samtidig som den inneholder mye sunt.
Den kan lages på to måter, men begge er raske og lettvinne for en travel hverdag.

 

Ingredienser versjon 1
1 pose frossen brokkoliblanding
1 pose frossen lapskausblanding
1 pose quornbiter (eller kjøttdeig hvis du foretrekker kjøtt)
2-3 ss grønnsaksbuljong (valgfritt)

 

Ingredienser versjon 2
1 pose frossen brokkoliblanding
1 pose frossen lapskausblanding
1 pose quornbiter
1 løk
1/2 squash
3 ss røde linser
1/2 boks kikerter
2-3 ss grønnsaksbuljong

 

Her har jeg laget versjon 2 for å få ekstra mye næring og smak
Stek quornbiter sammen med løk (lager du versjon 1 så kan du droppe løken hvis du vil)

Ha oppi brokkoliblandingen og lapskausblandingen og fyll på med vann så det dekker. Lager du versjon 1 er du nå ferdig!

Jeg fortsatte med å ha oppi kikerter, røde linser og squash (jeg spiraliserte squashen, men du kan fint kutte den opp i terninger også)

Så tilsatte jeg 2-3 ss med grønnsaksbuljong. Jeg brukte den fra Helios, men bruk gjerne din favoritt.

Ha over et glasslokk og kok opp. Når blandingen koker setter du varmen litt ned og lar den koke i 10 min. Den kan gjerne stå med lokk i 5 minutter etter koking også. Dette blir mye mat og koster ikke mye heller. Du kan lage mindre porsjoner eller fryse ned dersom det blir for mye.

~Har dere prøvd denne oppskriften før?
 

Vegansk og sukkerfri sjokoladeis


Dette er en oppskrift jeg nylig har satt sammen som jeg absolutt elsker! Bildet yter den virkelig ikke rettferdighet, anbefaler alle å prøve denne herligheten her.
 

2 økologiske frosne bananer
4 ts fullfett kokosmelk (den stive delen)
2 ts sukrinmelis
2 dråper steviadråper med vaniljesmak (eventuelt vaniljepulver og litt mer sukrinmelis)
4 ts rå kakaopulver
Rå kakaonibs som pynt


Frys bananer og la fullfett kokosmelk stå i kjøleskapet noen timer til den skiller seg, har du dette liggende klart så er det bare å begynne på selve oppskriften. Putt alle ingrediensene utenom kakaonibs i en kjøkkenmaskin og kjør det til ønsket konsistens. Vil du ha hard is trenger ikke maskinen kjøre lenge, og ønsker du softis lignende konsistens kjører du den litt lenger. Pynt med kakaonibs på toppen og nyt! Rør gjerne også litt kakaonibs inn i selve isen, det smaker fantastisk.

Dette er en oppskrift med masse sunne næringsstoffer, kan absolutt nytes med god samvittighet da den gjør mye godt for kroppen.

 

Rå kakao: Ubehandlet og rå kakao stappet med næringsstoffer. I annen sjokolade er kakaoen ofte varmebehandlet, og da forsvinner mange av de gode næringsstoffene. Velg derfor rå kakao for å få mest helsegevinster. Visste du at rå kakao er en av naturens rikeste kilde til antioksidanter? I tillegg inneholder den mye magnesium og jern som kan hjelpe på muskulatur og energi. Den inneholder også aminosyren tryptofan som øker avspenning og forbedrer søvn, og PEA som er et adrenalinlignende stoff som skapes i hjernen og frigjøres når vi blir forelsket (ikke rart jeg er forelsket i sjokolade da hihi). Epikatekin finnes også i kakao og er med på å regulere blodårenes evne til å trekke seg sammen og utvide seg, det virker på reguleringen av blodårer og blodtrykk og kan ha en kolesterolsenkende effekt.

Kokosfett: Lett fordøyelig for kroppen, og skal være stimulerende for fettforbrenning! Det har også vist å ha god effekt på skjoldbruskkjertelen som blant annet styrer stoffskiftet vårt. Innholdet av laurinsyre er styrkende for immunforsvaret og kan virke betennelsesdempende. Gir energi som varer og en god metthetsfølelse.

Banan: Inneholder kalium, vitamin b6, a-vitamin, fosfor, magnesium, selen, sink og fiber. Den gir rask energi og er perfekt mat både før og etter trening, har en stabiliserende virkning på fordøyelsen og kan være med på å senke blodtrykket. I tillegg inneholder den aminosyren tryptofan som er viktig for hjernens produksjon av serotonin (lykkefølelse) og øker avslapning og bedre søvn.

 

Så her er det ingen grunner til å ikke nyte en god is på en varm sommerdag!

 

~Fortell meg gjerne hva dere syns om oppskriften hvis dere prøver den

 

 


#sukkerfri
 

Grønn smoothie




Denne grønne herligheten har jeg laget en del av i det siste, en fin måte å få i seg noe som både er sunt og godt. Jeg liker egentlig ikke avokado, til tross for at jeg prøver, men i denne oppskriften kjenner man ikke smaken.

 

1 økologisk avokado

1 økologisk banan

En skvett vegansk sjokolademelk (jeg brukte en sukkerfri type)

1 ts synergi sjokolade (vegansk proteinpulver)

1 ts raw kakao

1 ts Spirulina Mint & Kakao (for de modige)

Revet kokos for pynt

 

Bland alle ingrediensene i en blender og nyt!

 

~Putter dere grønt i smoothien?

Chili sin carne


Chili sin carne er chili con carne bare uten kjøtt, perfekt for den som ønsker å kutte ned på kjøttforbruket og samtidig vil spise noe sunt og godt

Selv er jeg vegetarianer og prøver å spise stadig mer vegansk, så derfor har jeg eksperimentert med oppskrifter den siste tiden

Denne syns jeg var veldig god, og det blir mye mat for en billig penge!

Det du trenger er:

2 løk
2 fedd hvitløk

2 selleristenger

2 gulrøtter

1 boks hvite bønner

1 boks røde kidneybønner

1 boks kikerter

2 bokser hakkede tomater

Vann

2 paprika

1 ts chilipulver

1 ts spisskummen

1 ts kanel

1 ts paprikapulver

Jeg vil anbefale å kjøpe økologiske ingredienser og bønnene og hakket tomatsaus økologisk på papp i stedet for metallboks. Dette er selvfølgelig ikke en nødvendighet, men det gjør måltidet utrolig mye sunnere for både miljøet og kroppen din.

 

Finhakk løk, hvitløk, gulrot og selleri

Grovhakk paprika og ha alt i kjelen (jeg pleier å putte oppi kjelen etter hvert som jeg har hakket ferdig for å spare tid)

Skyll bønnene og kikertene og ha det oppi gryten

Putt oppi de hakkede tomatene, fyll en av kartongene halvfull med vann og ha dette oppi før du rører godt

Tilsett alt av krydder og gjerne salt og pepper også

La blandingen småkoke under lokk i 30-40 minutter

 

~Har dere smakt dette før?

 

 


 


 

Sukkerfrie silkekaker


Eller sjakkbrettkaker som jeg kaller dem. Etter jeg sluttet med sukker og hvetemel har julekosen vært ganske begrenset, så i år tenkte jeg å eksperimentere med den gamle oppskriften til mamma.

 

- 200gr Røros smør
- 150gr sukrin+ (bytt gjerne ut litt eller alt med annen søtning hvis du ikke liker smaken av sukrin)
- 200gr maismel (originaloppskriften har hvetemel, så bruk gjerne det eller eksperimenter med annen meltype)
- 100gr potetmel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- 1ss kakaopulver (jeg brukte fettredusert, så tilpass mengden til hvor sterk du liker den)

 

Miks  smør og søtning hvitt, sikt deretter inn melet, bake- og vaniljepulveret. Kna deigen godt og del den i to. Kna inn kakaopulveret i en av deigene. Rull deigene ut til 2 hvite og 2 brune ruller. Legg dem mot hverandre i sikk-sakk og trykk sammen til en firkantet stang. La deigen ligge 10-15 min i kjøleskapet så den blir mindre seig (er du like utålmodig som meg så ta oppvasken mens du venter). Skjær 1/2 cm tykke skiver og stek dem midt i ovnen på 180 grader til de er gylne.

~Eksperimenterer du med oppskrifter? Hva liker du å bake til jul?

 

#sukkerfri #julebakst

Juicer


Jeg har kjøpt meg en juicer, så nå skal det bli lettere å få i seg masse grønt

You know it's summer when I start drinking green shit! Hihi
Kjøpte også en søt liten beholder

Oppskriften (blir mye mer juice enn anvist) på denne grønne herligheten er sånn ca:

- 6 stk økologiske gulrøtter
- 1/2 økologisk squash
- 1/2 ananas
- 1 rødt økologisk eple
- 1 pose spinat
- 2 ss kaldpresset hampfrøolje

 

~Lager dere hjemmelaget juice?

Mint Chocolate Chunk




Endelig kom pakken i hus, med de nye questbarene! Ååh som jeg har gledet meg til å smake på denne, elsker nemlig double chocolate chunk-baren + at jeg elsker mint. Måtte så klart smake så fort jeg fikk åpnet pakken, og den skuffet definitivt ikke. Den gikk rett til topps med de andre favorittene mine.

Barene kan bestilles her, og hvis du bruker koden SWJ513 så får du avslag på din første bestilling

 
 
 
 

Sunn sjokoladekake


Beklager dårlig bilde, men det ble tatt i full fart før filmen begynte.

Kaken er sukkerfri, glutenfri og kan lett gjøres laktosefri, dette er en av mine favorittoppskrifter så håper den faller i smak


Det du trenger: 
1 pakke sunnere kakemix fra Funksjonell mat 
4 økologiske egg 
4 toppede t-skjeer med økologisk fettfattig kakaopulver fra Urtekram (eller annet kakaopulver, juster mengden etter hvor sterk du vil ha den)
1 ts økologisk vaniljepulver 
1 dl mager kesam (laktosefri eller vanlig)

 

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader
Bland eggene, vannet og kesamen
Tilsett kakemixen og rør til en jevn blanding
Tilsett deretter kakao- og vaniljepulver og bland det godt ut
Smør en rund form (ca 24 cm) med cocosa kokosolje og hell blandingen over
Stek på rist midt i ovnen i ca 30 min 

 

Personlig syns jeg den smaker best når den har stått noen timer i kjøleskapet og blitt kald og fastere 


Jeg serverte den med noen kuler sukkerfri vaniljeis og sukkerfri nesquik over

 

~La meg gjerne høre hva du syns hvis du prøver den

 

Eplekake - sukkerfri og glutenfri

Nå som eplesesongen er godt i gang tenkte jeg å dele en oppskrift med dere. 
Ingredienser:
1 pakke kakemix fra Funksjonell Mat  
4 egg
2 dl vann
1 dl mager kesam
4 epler

Fremgangsmåte:
Bland egg, vann og kesam sammen og tilsett deretter kakemixen. Blandes til en jevn og klumpfri røre. 
Hell blandingen over i en form, skjær opp eplene og stikk dem ned i røren. Strø over med sukrin gold og kanel.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 min 

Tips:
Ved å benytte mager kesam i stedet for smør/olje får man mindre fett og kalorier og mer proteiner i kaken. 
Når man lager eplekake er det bedre å bruke røde epler fordi disse er søtere i smaken
 


~Liker dere eplekake? Har dere prøvd å lage en sunnere variant?

 

 

#mat #sukkerfri #kosthold #glutenfri

 

Go Coco


Kokosvann er supert for å rehydrere kroppen kjapt, inneholder mer kalium enn to bananer, er lavkalori og inneholder ikke fett. Med andre ord supert å drikke etter trening, eller når man har lyst på noe godt i sommervarmen. Jeg har prøvd andre merker enn Go Coco før, men ingen andre har falt i smak. Denne derimot smaker helt fantastisk når den er kald. Smaken er vanskelig å beskrive, men den er søt og kan ha et lite preg av nugatti/sjokolade. Hvis du har smakt kokosvann før og tenkt at dette ikke er noe for deg, vil jeg anbefale deg å prøve denne!

 

~Liker dere kokosvann? Har dere smakt denne før?

 

 

Cottage cheese med smak av fransk vanilje

Jeg fikk lyst på noe godt her om kvelden, så jeg mikset sammen noe jeg håpet ville smake bra, og det skuffet ikke!

En god dæsj mager cottage cheese - jeg målte ikke, men tror jeg brukte halve boksen
1 scoop vaniljeprotein, jeg brukte dette (bruk koden SWJ513 ved første bestilling, så får du avslag)
Sukkerfritt jordbærsyltetøy eller annen valgfri topping

Fremgangsmåten er veldig enkel, bare putt cottage cheese og proteinpulver i en bolle og miks det med miksmaster til du får en fluffy konsistens uten klumper. Topp det med hva du måtte føle for, og nyt et proteinrikt måltid 

#oppskrift #kosthold #mat #sukkerfri #dessert 

 

Follow on Bloglovin

Iskrem uten sukker!

Har helt glemt å tipse dere om dette produktet jeg kom over for noen uker siden, iskrem søtet med stevia!
Finnes i smakene vanilje, sjokolade, mokka og jordbær. 


Smaker helt fantastisk, og man kan nyte de med god samvittighet. Akkurat hva jeg trenger denne varme sommeren
Kan kjøpes på Sunkost og enkelte andre helsekostbutikker 
 

 

Iskaffe uten sukker!

Iskaffe uten sukker søtet med stevia, en utrolig lykkerus da jeg så reklame for den! 

Den smaker fantastisk godt, jeg har ventet lenge på denne

~Har dere smakt denne? Og er det flere enn meg som håpet på stadig flere produkter søtet med stevia?

 

#foto #sukkerfri #stevia

 

 

 

 

Follow on Bloglovin

Girly drinks



Elsket utseendet til denne energidrinken


#foto



 





Sunn sjokolade-is!

 

Tenkte jeg skulle dele min yndlingsoppskrift på is, nemlig sunn sjokoladeis. Grunnoppskriften finner dere her

 Ingredienser:
2 dypfrosne bananer
2 toppede ts sukrinmelis
1 ts økologisk vaniljepulver
1 toppet ts økologisk fettredusert kakaopulver fra Urtekram 

Alle ingrediensene kjøres i en kjøkkenmaskin til ønsket konsistens



Kjør blandingen så den får riktig konsistens, men ikke for lenge for da blir den flytende

Jeg elsker denne isen!

 Måtte ta bildet fort, isen skulle nytes så fort som mulig

 

 

~Noen som fikk lyst til å prøve denne oppskriften?

 

 

#oppskrift #sukkerfri #funksjonellmat

 


 

 

Supersunn soft is (vegansk) - grunnoppskrift

 

Soft is er vel noe de fleste lengter etter nå som sommeren er her, og hva er vel bedre enn å nyte den med god samvittighet? Grunnoppskriften er enkel å lage, og man kan tilsette de smakene og søtningen man selv ønsker. Jeg kommer til å legge ut oppskrifter på mine favorittsmaker senere, men jeg tenkte å dele grunnoppskriften med dere først.

Det eneste man trenger er frosne bananer og en kjøkkenmaskin. Jeg pleier å bruke 2 bananer per porsjon.

Skjær modne bananer i biter og legg de i fryseren til de er dypfryste. Jo mer modne de er, desto søtere blir isen.
 Kjør bananene i kjøkkenmaskinen til de får konsistensen som soft is, så enkelt er det! Ikke la maskinen gå for lenge, da vil massen bli rennende.
Jeg pleier å ta den ut med en gang all massen kjøres lett rundt i maskinen. 


Bruk en slikkepott dersom maskinen sliter med å få tak i bitene

Konsistensen begynner å ligne på iskrem 

Ferdig!

Nytes med en gang 

 

 

 

 

~Noen som fikk lyst på is? 

 

 

 

#oppskrift #sukkerfri

 

Sunt sukker helt uten kalorier!

I veldig mange år har jeg levd med et kosthold uten noe særlig sukker, og jeg er heller ikke særlig begeistret for kunstig søtning. For flere år siden så jeg noe som het sukrin, men på den tiden var jeg ekstremt skeptisk til å prøve noe nytt og tenkte at det var for godt til å være sant. Men for en stund siden tok nysgjerrigheten min over, og jeg begynte å undersøke dette produktet nærmere.

Sukrin, eller Erythritol, som det også kalles, er et 100 % naturlig alternativ til sukker og en god måte å redusere sitt sukkerforbruk uten å måtte ofre den gode smaken.

Denne informasjonen har jeg hentet fra Funksjonell Mat sin hjemmeside:

©        Null kalorier

©        Skader ikke tennene

©        Smaker og ser ut som sukker

©        100 % naturlig - finnes blant annet i frukt

©        Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)

©        Virker som antioksidant i kroppen

Sukrin har altså null kalorier og inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen. Det er basert på Erythritol, som er et sukkeralkohol, men som ikke oppfører seg som sukker eller alkohol. Det fremstilles ved en helt naturlig gjæringsprosess hvor druesukker benyttes som råstoff. 

I dag finnes det vanlig sukrin, som har ca 75 % av søtsmaken til vanlig sukker og med samme konsistens.

Sukrin 500 g

I tillegg er det også sukrinmelis som er vanlig sukrin i finmalt form. Dette løser seg lettere opp og er velegnet til kaker, desserter, glasurer og mye mer. Noen opplever en kald følelse i munnen etter disse produktene, og foretrekker derfor andre alternativer. Personlig bruker jeg begge disse produktene uten å merke noe til dette. 

SukrinMelis 400 g

Er du derimot av den mer følsomme typen så ikke fortvil! Det har nå kommet noe som heter sukrin+, sukrin smeltet sammen med stevia. Begge ingrediensene er helt naturlige og kalorifrie, og stevia kommer fra en plante som er 300 ganger søtere enn sukker! Sukrin+ gir derfor dobbel så søt smak som det vanlig sukker gjør, uten den bitre bismaken som noen mener vanlig sukrin har.  

Sukrin+ 250 g

 

Kort oppsummert vil jeg anbefale disse produktene til alle som ønsker å kutte ned på sukkerinntaket, og hvem vil vel ikke det?

 

~Bruker dere sukrin, eller fikk dere kanskje lyst til å prøve det?   

 

 

 

hits