Mål for måneden
1. Fylle 30.
2. Feire 17. mai.
3. Nå 29k følgere på Instagram.
4. Farge etterveksten.
5. Nå checkpoint 5 på DuoLingo.
6. Nå 40 leste bøker hittil i år.
7. Være mer ute i hagen.
8. Fokusere mer på yogaen.
9. Oppdatere bullet journalen.
10. Gjøre noen endringer i de månedlige oppsummeringene på bloggen.

 

 

 

 

Filmer

Innlegget ser annerledes ut i kladden, når jeg publiserer så flytter alt seg og det ser kaotisk ut. Er det flere som har dette problemet?

 

Fantasy Island PosterFantasy Island er basert på en gammel amerikansk tv-serie der hvor gjestene får oppfylt sine ønsker. I denne filmversjonen er det litt for godt til å være sant, vær forsiktig med hva du ønsker deg… Sammen må ofrene løse øyas mysterium for å overleve, men hvem kan de egentlig stole på?
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Jeff Wadlow
Lengde: 109 min
Stjerner: ⭐⭐✰✰✰
Vurdering: Jeg har ikke sett den amerikanse tv-serien denne filmen er basert på, men jeg syntes den også hadde noen lignende trekk med serien Lost. Dessverre var ikke filmen like bra, og jeg vet ikke om jeg er enig i at dette går som skrekk. Men det var en helt grei film, selv om det ikke er noe jeg ville anbefalt videre.

Gretel & Hansel PosterGretel & Hansel er basert på eventyret om Hans og Grete av brødrene Grimm. Filmen er mørk, dyster og artistisk. Den handler om en ung jente som leder broren sin med seg inn i en mørk skog for å lete etter mat og jobbmuligheter. De finner det de leter etter, men i form av en skremmende ondskap.
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Oz Perkins
Lengde: 87 min
Stjerner: ⭐⭐✰✰✰
Vurdering: Filmen var godt laget, men dessverre falt den ikke helt i smak for min del. Jeg kan egentlig ikke peke ut noe galt, det er vel bare smak og behad. Men absolutt en interessant versjon av det gamle eventyret.
Midsommar PosterEt ungt par reiser til Sverige for å besøke en Midtsommer festival, men det som skulle bli en idyllisk feiring blir plutselig en voldelig og bisarr konkurranse styrt av en hedensk kult.
Utgitt: 2019
Sjanger: Horror
Regissør: Ari Aster
Lengde: 148 min
Stjerner: ⭐⭐✰✰✰
Vurdering: Denne hadde jeg gledet meg til å se en stund, og selv om den begynte bra så tok den av i alle retninger på både godt og vondt. En litt annerledes og interessant film var det hvert fall.

 

 

 

 

 

The Invisible Man PosterNår Cecilia sin eks tar sitt eget liv og etterlater henne sin formue skal hun kunne puste lettet ut, men hun frykter at hans død er iscenesatt og at han fortsatt følger med på henne.  Etter en rekke tilfeldigheter må Cecilia bevise at hun jaktes på av noen som ikke kan sees.
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Leigh Whannell
Lengde: 124 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Filmen var litt spennende, kanskje mer thriller enn skrekk vil jeg si. Den minnet meg litt om Hollow Man, som er mye bedre og jeg heller ville anbefalt.

 

 

Scary Stories to Tell in the Dark PosterPå Halloween i 1968 møter Stella og hennes to venner en mann som heter Ramón, og finner en bok med skremmende historier som viser seg å være mer enn bare fortellinger.
Utgitt: 2019
Sjanger: Horror
Regissør: André Øvredal
Lengde: 108 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Denne falt heller ikke helt i smak, selv om det var et litt artig konsept.
The Turning PosterEn kvinne blir ansatt av en mann som nylig har fått ansvaret for sin unge nevø og niese etter deres foreldres død. Historien er en moderne vri på Henry James novelle “The turn of the screw”.
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Floria Sigismondi
Lengde: 94 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg følte ikke at det skjedde så veldig mye i denne filmen, men kanskje var problemet meg også ettersom jeg sliter så mye med konsentrasjonen for tiden.
Bhoot: Part One - The Haunted Ship PosterEn offiser må redde ei ung jente som han tror er ekte fra det hjemsøkte skipet Sea Bird.
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Bhanu Pratap Singh
Lengde: 114 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg valgte filmen fordi den minte litt om filmen Ghost Ship som jeg liker veldig godt, men denne var altså ikke i nærheten engang.
Becoming PosterEn ung kvinne oppdager at hennes forlovede har blitt besatt av en ondskap.
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Omar Naim
Lengde: 98 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Enda et dårlig filmvalg denne måneden… I hvert fall ikke noe jeg vil anbefale videre.
Underwater PosterEn gruppe med forskere som jobber for et firma som driver med sjøborring prøver å komme seg i sikkerhet etter et mystisk jordskjelv ødelegger anlegget deres på bunnen av sjøen.
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: William Eubank
Lengde: 95 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg valgte denne filmen fordi jeg ofte liker denne typen horror, men dessverre falt ikke denne i smak heller.
I Am Fear PosterJournalist Sara Brown har blitt tatt til fange av terrorister, og skal halshugges mens det filmes. Terroristene ønsker å vise verden terrorens sanne ansikt, men hvordan kan de det når de ikke selv har sett det enda?
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Kevin Shulman
Lengde: 87 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg leste ikke beskrivelsen på filmen før jeg så den, og hadde nok ikke valgt den dersom jeg hadde gjort det. Uansett, filmen var ikke bra laget synes jeg, men det har jo vært en gjenganger denne måneden. Enten er det alle de nye filmene som rett og slett er kjedelig, eller så er det jeg selv som har vært problemet denne måneden hehe.

 

 

 

 

Serier

 

www.gstatic.com/tv/thumb/tvbanners/17507650/p17...90 Day Fiancé er en realityserie hvor man følger amerikanske personer som har forelsket seg i noen fra utlandet, og som bringer dem til USA ved hjelp av K1-visa, et forlovelsesvisum. De har 90 dager på å gifte seg, hvis ikke blir parteren sendt tilbake og kan ikke komme tilbake igjen.
Sesong: 7
Sjanger: Reality
Utgitt: 2019
Episoder: 15
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Dette er én av mine favorittserier for tiden, en liten guilty pleasure! Det er mye action og drama, så dersom du liker slike serier kan jeg absolutt anbefale denne.

 

 

 

 

 

 

Podcaster

 

3 ways to grow on Instagram
Build and Bloom podcast med Jessica Whitaker og Val Lis. Build and Bloom er en Facebook gruppe for kreative mennesker hvor man sammen kan vokse og utvikle seg med full støtte av likesinnede. Gruppen er laget av Jessica Whitaker, og i denne podcasten hører vi henne selv og Val Lis snakke om hvordan man kan vokse på Instagram.

 

 

 

Bøker

 

5 av novellene i bokserien samlet til en utlimat utgave. Arthur Dent blir reddet av Ford Prefect sekunder før jorden skal bli revet til fordel for en galaktisk motorvei. Ford er en forsker for den reviderte guiden, og sammen legger de ut på en eventyrlig reise gjennom tid og rom.
Utgitt: 2002
Sjanger: Science fiction
Forfatter: Douglas Adams
Lengde: 815 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Historiene om deres opplevelser er både humoristiske og spennende, selv om antallet sider kanskje ble litt voldsomt for meg nå som jeg har slitt en del med konsentrasjonen. Jeg skal definitivt lese den igjen når konsentrasjonen er på plass igjen.

 

 

 

13 ekstraordinære essayer som kaster nytt lys på universets mysterier. Stephen Hawking var en av nåtidens smarteste mennesker, og denne boken inneholder en samling artikler skrevet av han i perioden 1976-1992. Artiklene beskriver at universet er underlagt en orden som vi kun delvis klarer å oppfatte nå, men som vi kanskje vil forstå fullt ut i fremtiden.
Utgitt: 1993
Sjanger: Biografi
Forfatter: Stephen Hawking
Lengde: 182 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Boken er særdeles interessant, og Stephen Hawking skriver på en måte som gjør at man forstår det han forteller om til tross for at det er kompliserte temaer.

 

 

 

 

 

Maddy Harvey var litt som den stygge andungen da hun var barn, men har heldigvis forandret seg mye siden den gang. Men enkelte ting forandrer seg aldri, og da hun treffer den perfekte mannen innhenter fortiden henne så snart hun finner ut hvem han er. For alle vet hvem Kerr McKinnon er, og hva som skjedde for 11 år siden. Familienes tragiske fortid gjør det umulig for dem å være sammen.
Utgitt: 2003
Sjanger: Romantisk roman
Forfatter: Jill Mansell
Lengde: 438 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Boken er både romantisk, dramatisk og morsom på samme tid, med mange overraskende vendinger både i handlingen og hos karakterene. Historien om Maddy og Kerr virker litt mer som en sidehistorie til tross for at disse skal være hovedkarakterene, men jeg likte boken uansett.

 

 

 

Fortellingen om antikrist som har kommet til jorden i form av en liten gutt. Jeremy og Kathrine Thorn ønsker seg barn, men etter flere forsøk og en abort virker alt håpløst. Da Katherine blir gravid igjen er lykken stor, men dessverre går noe galt. Katherine blir hastet til sykehuset, men barnet er dødt. Uvitende om sønnens skjebne ligger Katherine på sykehuset, og da Jeremy snakker med en prest får han muligheten til å adoptere et barn som har mistet sin mor under fødselen. Katherine trenger aldri å få vite hva som skjedde med hennes egen sønn. Det er en perfekt plan, men hvor kommer egentlig babyen fra?
Utgitt:
1976

Sjanger: Horror
Forfatter: David Seltzer
Lengde: 234 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Jeg likte denne veldig godt, og dersom du likte filmen vil jeg anbeale å lese boken også.

 

 

Tove var ridder Gudmunds yngste datter, ikke lenger et barn men ei heller en voksen kvinne. Foreldrene forgudet den vakre datteren, men Tove var ikke fornøyd med ektemannen de hadde valgt til henne. Hun ville ikke giftes bort, men heller oppleve noe nytt og spennende. En dag går hennes bønner i oppfyllelse, men man skal være forsiktig med hva man ønsker seg. Hun ville gitt alt for å få tilbake det fredelige livet på storgården.
Utgitt:
1981

Sjanger: Romantikk
Forfatter: Margit Sandemo
Lengde: 160 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Margit Sandemo skuffer aldri med sine fortellinger, og hun skriver på en lett og engasjerende måte.

 

 

 

 

Lisa var ikke som de andre i den lille svenskebyen i Sør-Ukraina. Med sitt lyse sølvhår skilte hun seg ut, og sky og tilbakeholden som hun var så levde hun i sin egen verden hvor ingen andre fikk slippe inn. Men Lisa hadde et følsomt og ømt hjerte, og hennes medfølelse med alle som led skulle en dag bety innledningen til et nytt liv for henne. Hun blir plutselig en viktig brikke i et stort og farlig spill.
Utgitt:
1981

Sjanger: Romantikk
Forfatter: Margit Sandemo
Lengde: 160 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Enda en søt liten fortelling fra Margit Sandemo, med romantikk, drama og spenning.

 

 

 

 

Harry Richmond er en ambisiøs businessmann og har prøvd seg på en karriere innen politikken. Det gikk imidlertidig ikke så bra, og da Harry forsvinner på sjøen blir han antatt død. Men hans kone Ellen finner fort ut at Harry var en mann med mange hemmeligheter. Var egetlig Harry sin død en ulykke? Ellen prøver å finne ut hva som har skjedd, men det er minst én person som ikke ønsker at sannheten kommer for en dag.
Utgitt: 1993
Sjanger: Thriller, krim
Forfatter: Clare Francis
Lengde: 504 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Det var en spennende bok, og selv om jeg forutså slutten så tror jeg det er fordi jeg har lest denne boken for mange år siden. Første gangen jeg leste den minnes jeg å huske at jeg ble overrasket.

 

 

 

 

Rudy Baylor har akkurat kommet seg gjennom jusstudiet da han påtar seg en sak mot en av de mektigste og mest korrupte selskapene i Amerika.
Utgitt:
 1995

Sjanger: Legal thriller
Forfatter: John Grisham
Lengde: 598 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: John Grisham skriver som vanlig spennende bøker, og selv om jeg slet med konsentrasjonen så var det absolutt ikke på grunn av boken.