Det er vel teknisk sett ikke juletider riktig enda, men her er julestemningen kommet for fullt og jeg gleder meg til å begynne på alle juletradisjonene. Nå har jeg snikstartet litt på pakkene allerede, jeg elsker å kjøpe julegaver og klarte rett og slett ikke å vente! Dessuten syns jeg det er greit å være litt tidlig ute, så slipper jeg å stresse med alt rett før jul og kan kose meg med forberedelsene.

I fjor planla jeg absolutt ingenting, og derfor fikk jeg heller ikke tid til å eksperimentere så mye på kjøkkenet. Det eneste jeg rakk å lage var silkekaker/sjakkbrettkaker (sukkerfri og glutenfri, trykk på bildet for link). Disse har vært tradisjon her i huset siden jeg var liten, og da jeg kuttet ut sukker fikk jeg ikke spist de lenger. Derfor ble jeg veldig glad da jeg klarte å lage en sunnere versjon uten at det gikk utover smaken. Nå skal det sies at det absolutt ikke er noe galt å kose seg med sukker i julen, men for de som ønsker å spise sukkerfritt så er det et fint alternativ.

I år vil jeg derimot prøve meg på flere oppskrifter, og jeg håper det blir mange gode resultater. Jeg kan nesten ikke vente til huset blir fylt med lukten av småkaker og annet godt. Forhåpentligvis blir det meste delt på bloggen, så det er bare å følge med fremover mot jul. Nedenfor er en liste over det jeg har lyst til å prøve å få laget sukkerfritt:

 

Sjakkbrettkaker/silkekaker

Pepperkaker

Mintkuler (ååh disse var storfavoritter i barndommen)

Peppernøtter

Krydderkake

Julekake

Brente mandler

Berlinerkranser

Risgrøt

Lussekatter

 


 ~Hva skal dere bake til jul?

 

Sett opp en liste over hva du trenger
Enten det er julegaver eller til deg selv så kan det spares mye på Black Friday, men man sparer ikke stort ved å kjøpe ting man ellers ikke ville kjøpt. Det er fort gjort å bli revet med når man ser tilbud, så sett opp en plan og hold deg til den så godt det lar seg gjøre. En liste gjør det også enklere å vite hvilke butikker du skal til, det kan bli ganske slitsomt å virre rundt i folkemengdene uten helt å vite hva du skal ha.

 

Sammenlign priser på nettet
På sider som Prisjakt og Prisguiden kan man se prisutviklingen til varer og se om det faktisk er en god deal. Enkelte butikker setter opp prisene en del før, slik at rabatten på Black Friday virker større enn den egentlig er. På sider som Rabble får man også oversikt over rabattkoder og kampanjer på nettet.

 

Finn ut når dine favoritt-butikker har de beste tilbudene
Mange butikker har tidsbegrensede tilbud, som feks 30 % på hele butikken fra 07.00-10.00.

 

Sjekk ut bytterett på forhånd
Dette gjelder spesielt hvis du kjøper julegaver, det er ikke alt som kan byttes når det kjøpes på salg.

 

Ikke glem netthandel
Mange av tilbudene er også på nett, så om du ikke orker å gå ut i kaoset kan du handle fra sofaen hjemme.

Husk på tollgrensen hvis du handler fra utlandet
Dersom du handler for over 350,- inkludert frakt må du også betale moms/toll. På Tolletaten finnes en importkalkulator for å regne ut hva summen blir, slik kan du se om det blir billigere å kjøpe fra utlandet enn i Norge.

 

Se etter rabatter og kuponger når du handler på nett
Google navnet på butikken + rabattkode, her kan det ofte være litt ekstra penger å spare på bestillingen.

 

Store bokstaver betyr ikke alltid tilbud
Plakater kan misvisende bruke fraser som SJEKK PRISEN og WOW for å villede. Det er nemlig regler for hva som er lov til å kalles tilbud, som at produktet må ha vært solgt til en høyere pris en viss tid. Oppfylles ikke disse kravene kan butikkene skrive andre fraser, men det betyr ikke at det er spesielt mye billigere.

 

Førpris og veiledende pris
Ved et ordentlig tilbud nevnes ofte førprisen tydelig, men ved veiledende pris kan det være store variasjoner fra butikk til butikk ettersom det faktisk ikke sier hvor mye produktet koster ute på markedet. Dette er også litt på kanten av loven, ettersom det ikke er sikkert rabatten er noen rabatt likevel.

 

Sørg for å være så komfortabel som mulig
Skal man gå rundt i butikkene i flere timer så kan det være greit å kle seg i komfortable klær og sko. Det å være for varm/kald, gå i stramme klær og høye hæler/vonde sko kan fort legge en demper på stemningen. I tillegg kan det være lurt å ha med seg litt mat og drikke hvis man ikke vil bruke tiden i kø på matbutikken.

 

~Har dere noen tips til Black Friday?


Så blir det automatisk mindre fotografering enn om sommeren. I år hadde jeg planer om å øve meg på portretter, men som alltid blir ting aldri som jeg planlegger. Jeg har ikke energi, så det blir til at jeg pusler rundt i hagen og tar bilder av blomster og dyrelivet der. Men innimellom får vi besøk, og hvis jeg er riktig så ninja hender det jeg klarer å knipse et bilde eller to.



Da jeg våknet opp i dag og så ut vinduet klarte jeg ikke la være å smile, den første snøen gir meg alltid en barnslig glede. Med hode ut av vinduet stod jeg frysende med kamera for å fange gleden, ovenfor ser dere resultatene. Jeg skalv av kulda og glemte å stille ned ISO fra forrige gang jeg brukte kameraet, men jeg syns resultatet ble litt morsomt likevel.

 

I dag er det farsdag, en dag for å hylle fedrene som har vært der i tykt og tynt. For de fleste er det en gledens dag der man kan vise litt ekstra oppmerksomhet til noen man er veldig glad i. Men det er også noen av oss som sitter med et tungt hjerte i dag, ikke alle har en far på farsdagen.

 

Jeg tenker ofte på pappa, noen ganger er det koselige ting som får meg til å smile, mens andre ganger er det med tårer i øynene og en klump i halsen. Det er lenge siden pappa gikk bort, men likevel tenker jeg ekstra på han i dag. Før ville nok det gjort meg deprimert og trist, men i dag vil jeg heller smile og tenke på de gode stundene vi hadde sammen. Det tror jeg han ville likt!
Smerten når noen blir tatt fra oss forsvinner aldri, den vil vi alltid bære med oss. Og dager som denne kan være ekstra vanskelig, i hvert fall føler jeg det litt sånn. Jeg håper at dere som sitter med samme følelse klarer å komme dere gjennom dagen uten å felle for mange tårer. At dere er sammen med noen som bryr seg, som kan gråte sammen med dere, som kan gi en klem når det trengs, og få frem et smil så dagen ikke blir for tung. For selv om vi savner så er det lov til å smile, det er lov til å være glad når man tenker på de fine minnene, all latteren og gleden. Jeg vet at pappa ville vært glad for at jeg kan tenke på han og føle meg glad og varm innvendig, og sånn er jeg sikker på de fleste andre fedre ville tenkt også.

Vi har mistet noen som betyr mye for oss, men det er én ting som aldri kan tas fra oss. Nemlig minnene og all kjærligheten <3

 


Et litt (veldig) forsinket innlegg fra halloween… Her ble det faktisk feiret i 2 dager, på selve halloween var det taco og skrekkfilmer og dagen etter ble det laging av gresskarlykt. Resultatene ser dere ovenfor, hils på Gresskåre den andre!