Månedens innlegg

August startet med vakre blomster

Og fargesterke rogn

Det var flotte solnedganger

Og jeg delte min oppskrift på vegansk mac & cheese (trykk på bilde for link)

Hortensiaen blomstret i hagen

og det var endelig tid for årets økofestival
SONY DSC
Måneden ble avsluttet med del 4 av “Ti rare ting jeg trodde da jeg var liten”

 

5 positive ting
1. Det var økofestival i Sande
2. Jeg vant 500 kr hos Fretex
3. Det var elvefestival i Drammen
4. Jeg kjøpte en strikkeoppskrift som jeg gleder meg til å begynne på
5. Jeg fikk bøker og filmer av kjæresten min

 

Filmer sett

 

Bøker lest

~Jeg håper alle har hatt en fin måned


1. Jeg trodde lottomaskinen var kjempe stor, og at lottoballene var på størrelse med bowlingballer. Ble utrolig skuffet da jeg plutselig så ei dame stå ved siden av den, den var jo liten!

2. Klassen hadde vært på forestilling en dag jeg var syk, og da jeg kom tilbake snakket de om hvordan folk hadde gått i spagaten. Jeg ble så skuffet fordi jeg ikke fikk vært med, for jeg trodde de hadde masse spagetti på gulvet som de gikk på.

3. Lisa og jeg trodde jeg hadde en slags allergisk reaksjon som gjorde at jeg ble rusa av paprika-potetgullet fra Maarud. Det var kun dette potetgullet, og hvis vi ville ha det ekstra gøy en kveld så kjøpte vi inn det og spise massevis.

4. Venninna mi og jeg trodde Nattblomsten fra “Lillefot og vennene hans” med helbredende egenskaper vokste ved siden av huset hennes, og at det også var sand fra ørkenen i Aladdin der.

5. Vi trodde vi var ansvarlige og ville bevise det for oss selv, så Lisa og jeg gjemte på klementinene vi fikk utdelt på skolen. Jeg passet godt på min en uke før jeg klarte å sette meg på den da jeg hadde den i jakkelomma.
SONY DSC
6. Da mamma spurte meg hva jeg ville bli når jeg ble stor svarte jeg uten tvil “Snekker!” Hvorfor? Fordi jeg elsket snekkerbukser og trodde man måtte bli snekker for å gå i dem

7. Jeg trodde isen som var langs sidene i fryseboksen ville smake godt, så jeg vippa meg oppi og sleika på den. Tunga satt fast og jeg fikk fryselokket i hodet. Jeg turte ikke å rope på hjelp, så jeg reiv meg løs og kom ned til mamma med ei veldig blodig tunge. Jeg fikk overbevist henne om at jeg hadde bitt meg selv.

8. Broren min viste meg en skrekkfilm hvor en person koker i hjel i dusjen (kommenter gjerne hvis dere vet hvilken film, for jeg var så liten at jeg husker ikke tittelen), og etter det trodde jeg  mamma var i fare når hun dusjet. Dere kan jo se for dere hvor lett det var for henne å dusje etter det, med et stykk hysterisk barn på utsiden av baderomsdøra.

9. Det var en periode hvor barn ble drept og kun sokkene ble lagt igjen, likevel trodde Lisa og jeg det var en god ide å ta av oss sokkene for å hoppe i vanndammene. Etter vi var ferdige tok vi føttene rett i gummistøvlene og glemte igjen sokkene. Da mødrene våre kom for å lete etter oss fant de bare to sokkepar. De ropte på oss kjempe lenge, og var veldig sinte da vi endelig kom hjem. Jeg har aldri fått så mye kjeft, eller så mye sjokoladekake da mamma roet seg ned haha.

10. Jeg var hellig overbevist at det fantes en spøkelseshund i skogen, og klarte å skremme vettet av flere i klassen.

 

 

 


Endelig var det tid for økofestival igjen!

Det var mye spennende å se på

Både innen kroppspleie

Og selvfølgelig mat

Denne boden fristet litt ekstra for meg

Det ble delt ut gratis smaksprøver på frukt

Og også drikke

Så mye fristende!

Det var pyntet opp med blomster i gatene

Og jeg måtte så klart ta bilder av disse også

Er de ikke fine?

Man kunne kjøpe mye godt

Solen og blomstene skinte om kapp

Og det var fine farger overalt

Før vi dro hjem gikk jeg rundt og tok bilder i området

Det var mange fine blomster

Men også flotte blader

Og blant bladene gjemte det seg liv

Til tross for at mange hater snegler så syns jeg faktisk de er veldig fine

Et liv er et liv uansett <3

Bladene nøt også sommersolen

Og de stilte opp som modeller for ei glad fotojente

Endelig noen som ikke løper unna når jeg kommer med kameraet hihi

~Var dere på økofestivalen?


Dette var ingrediensene jeg brukte (+ valgfri makaroni). Jeg var heldig og fant osten til halv pris på Meny, hurra for billigere datovarer!

 

1 dl tørr makaroni
1 ss kokosolje med smørsmak, eller annet vegansk smør
1/2 boks med kokosmelk light
1/2 pose pizzaschmelz fra Wilmersburger
1 ss næringsgjær (kan droppes, men gir ekstra ostesmak)

 

Kok opp makaroni etter anvisning på pakken. Hell ut vannet av kjelen og la makaronien ligge igjen. Tilsett kokosmelken, kokosoljen og osten. Bland rundt til osten er smeltet inn, og tilsett næringsgjæren til slutt. Rør godt rundt og nyt!

Visste du at næringsgjær er veldig rik på B-vitaminer, og at den også inneholder folsyre, protein, selen og sink?

Jeg har alltid laget denne oppskriften på slump, men jeg prøvde å måle sånn ca denne gangen. Det kan selvsagt justeres etter hva man liker, med denne oppskriften blir det ganske mye ost i forhold til makaroni. I tillegg klarte jeg å miste nesten hele boksen med kokosmelk oppi da jeg laget denne gangen, så som dere ser på bildet har jeg omtrent druknet makaronien min. Jeg har laget denne oppskriften perfekt utrolig mange ganger, men så klart kløner jeg det til når jeg vet jeg skal ta bilder av resultatet haha.

~Har dere smakt vegansk mac & cheese før?


Jeg håper alle har hatt en fin helg. Her jobbet jeg fredag kveld, og resten har bare vært filmer, foto og avslapning. Herlig! Jeg fikk også en pakke fra iHerb med masse godsaker, så til uken kommer én av mine favoritt-oppskrifter endelig på bloggen. Jeg kan røpe så mye som at den er vegansk, sukkerfri, kan gjøres glutenfri og smaker like godt som originalen!