*Jeg vet ikke hva som skjer med alle mellomrommene i innleggene for tiden, de er helt riktige her hos meg og jeg får derfor heller ikke redigert på det. Men ved publisering flytter alt på seg, håper det ikke blir for rotete å lese for dere*

 

Mål for måneden

1. Begynne med  behandlingsopplegget i Asker. Jeg er godt i gang med behandlingene, så da annser jeg målet som fullført.

 

2. Feire Valentinsdagen med kjæresten min. Til tross for at jeg ikke var i form så fikk vi laget oss litt god mat og sett en film, så det var jo en slags feiring?

 

3. Lære 1 minutt av en ny sang på piano. Dette gjorde jeg ganske tidlig i måneden, så jeg håper jeg fortsatt husker det da hehe.

 

4. Stå på dudler. Jeg tok en liten rundtur i hagen sammen med den ene pusen min, han lurte veldig på hva jeg drev med. Det tror jeg egentlig naboene gjorde også!

 

5. Øve meg på kalligrafi. Dette fikk jeg også fullført, selv om jeg ikke akkurat ser noen særlig forbedring enda.

 

6. Lære mer om et selvvalgt tema. Dette har rett og slett gått litt i glemmeboken denne måneden.

 

7. Fullføre kapittel 1 og 2 av spanskplanene mine. Jeg har kommet litt videre med første kapittel, men mangler fortsatt noe der og fra kapittel to. *Cries in Spanish*

 

8. Delta i en fotokonkurranse. Dette fikk jeg også gjort, så da var dette målet krysset av både for måneden men også for året ettersom dette var et nyttårsforsett.

9. Begynne å lage en youtube video. Jeg har bestemt meg for tema, og er godt i gang.

10. Nå 23k følgere på Instagram. Målet ble nådd, akkurat nå har jeg 23.1k.

 

 

 

Filmer sett

St. Agatha Poster


St. Agatha er en film som handler om kvinner som på noe vis har “mistet sin vei” og trenger hjelp fra nonner for å komme inn på den riktige stien igjen. Det viser seg fort at disse nonnene ikke er helt som de skal være, da Mary oppdager forferdelige ting som skjer i huset.

Utgitt: 2018
Sjanger: Horror
Regissør: Darren Lynn Bousman
Lengde: 90 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Denne filmen ble jeg positivt overrasket over. Jeg så jo den nye “The nun” filmen i januar og likte ikke den noe særlig, så jeg hadde ikke store forventninger til enda en nonne film. Men denne falt altså i smak, den var spennende og litt småekkel til tider.

 

 

Venom er en film som handler om en mislykket reporter som i en slags symbiose blir bundet sammen med en alien som har kommet til jorden. Hvis jeg husker riktig er Venoms første vert Spiderman, men dette vises ikke i filmen. 
Utgitt: 2018
Sjanger: Action/sci-fi

Regissør: Ruben Fleischer
Lengde: 112 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Venom er en karakter jeg alltid har likt, men jeg var litt skeptisk til å se filmen. Jeg likte de første Spiderman filmene, men ikke de nyere versjonene. Derfor tenkte jeg at denne filmen kanskje også var laget i samme stil, men jeg sjekket den altså ut likevel. Den var bedre enn jeg forventet, selv om det var noen ting jeg ikke likte. Nå skal det sies at jeg ikke er så glad i actionfilmer lenger, i hvert fall ikke fra nyere år, så jeg er ikke helt den rette til å bedømme slike filmer kanskje. Uansett så var dette en film jeg likte, så jeg er glad jeg ga den en sjanse.

 

 

 

Discarnate Poster

Discarnate handler om en hjerneforsker som er opptatt med å forske på og å teste ut et nytt medikament som forbedrer menneskers hjerne. Uten å mene det klarer han å slippe løs en overnaturlig kraft på teamet sitt, og de må kjempe mot ukjente makter.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Mario Sorrenti
Lengde: 84 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Denne filmen var hverken skummel, spennende eller bra, og absolutt ikke noe jeg ville anbefalt videre.
The Axiom Poster
The axiom handler om ei jente som reiser til en skog for å lete etter sin forsvunnede søster. Hun og resten av gruppen innser fort at noe er galt med området de er i, og frykter nå ikke kun for søsterens liv men også deres egne.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Nicholas Woods
Lengde: 98 min
Stjerner:✰✰✰
Vurdering: Dette var enda en film jeg ikke likte noe særlig, og derfor heller ikke noe jeg vil anbefale videre.
The Tokoloshe Poster
The tokoloshe handler om Busi, som er en ung jente med fortrengte følelser. Hun får seg en jobb som vaskehjelp på et gammelt sykehus, hvor hun blir kjent med en liten jente som tror hun blir plaget av en overnaturlig makt.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Jerome Pikwane
Lengde: 92 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering:  Nok en film jeg ikke likte, det ble ikke mange anbefalinger til dere denne måneden hehe.
Cucuy: The Boogeyman Poster
Cucuy er et monster som kidnapper barn som ikke gjør som foreldrene sier, og en gammel legende ingen har troen på. Men da flere lokale barn forsvinner begynner mistankene å komme. Er det en seriemorder som er på løs, eller er den gamle legenden virkelig?
Utgitt:
2018
Sjanger: Horror

Regissør: Peter Sullivan
Lengde: 94 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg likte denne filmen bedre enn de ovenfor, men ikke nok til at den får en høyere rating. Vanligvis liker jeg filmer om legender og andre vandrehistorier, men denne nådde dessverre ikke helt opp.
Amityville: Mt Misery Road Poster
Amityville Mt Misery road handler om Charlie og Buzi som elsker spøkelseshistorier, og derfor blir fascinerte av legenden om den skumleste veien i Amerika. Til tross for advarsler reiser de til stedet for å finne ut av om legenden er virkelig eller ikke.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Chuck Morrongiello
Lengde: 75 min
Stjerner: ✰✰✰✰✰
Vurdering: Jeg valgte filmen fordi jeg trodde den hadde noe med Amityville å gjøre, men det ble fort tydelig at tittelen kun ble brukt for å lokke til seere (jeg gikk fem på der gitt…). Skuespillet var elendig, så elendig at det var umulig å leve seg inn i historien, og det ser ut som de har brukt mobilen til å filme det hele. Filmen var faktisk så dårlig at jeg velger å gi den 0 stjerner, selv om den laveste ratingen jeg har er 1. Dette er den dårligste filmen jeg har sett hittil i år, og også høyt opp på topplistene av de dårligste filmene jeg noensinne har sett. Anbefales ikke!
Circus Kane Poster
Circus Kane er en film om en gruppe influencere som blir invitert til et hjemsøkt hus, hvor de som klarer å komme seg ut uten å bli skremt vil få $250 000. Deltakerne finner fort ut at de ikke kun kjemper om pengesummen, men også for livet.
Utgitt: 2017
Sjanger: Horror
Regissør: Christoffer Ray
Lengde: 88 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Til tross for at filmen hadde noen gode scener så synes jeg helheten ikke var bra. Dette var et veldig kult konsept, men personlig synes jeg ikke gjennomføringen var bra.
Mara Poster
Mara er en film som handler om Kate, en psykolog som hjelper til i en drapssak hvor en mann er myrdet. Tilsynelatende ser det ut som han er blitt kvalt i søvne av sin kone, men både datteren og konen hevder at det  Mara som har gjort det. Kate går dypere inn i etterforskningen, og finner ut at Mara er en søvndemon som dreper folk i søvne. Da hun etter hvert får de samme symptomene som resten av ofrene blir det viktigere enn noen gang å komme til bunns i mysteriet.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror
Regissør: Clive Tonge
Lengde: 98 min
Stjerner:⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Dette er den beste filmen jeg har sett denne måneden, og den har kommet inn i listen min over favoritter. Filmen er basert på en ekte lidelse, søvnparalyse. Søvnparalyse er en tilstand hvor man er totalt eller delvis lammet rett før man sovner eller rett etter man våkner. I denne tilstanden er det vanlig med hallusinasjoner som kan være fryktelig skremmende og groteske. Jeg kan tenke meg denne filmen er ekstra skummel for de som lider av dette. Denne filmen anbefales!
Sadako vs. Kayako Poster
Sadako vs. Kayako er en slags crossover mellom “The ring” og “the grudge”.
Utgitt: 2016
Sjanger: Horror
Regissør: Kôji Shiraishi
Lengde: 98 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Ettersom filmen er en blanding av to filmer jeg liker veldig godt så trodde jeg denne også var bra, men der tok jeg dessverre feil. 

 

 

 

 

 

Bøker lest

 

Image result for the alchemyst 1 michael scott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The alchemyst er den første boken i serien “The secrets of the immortal Nicholas Flamel. Bøkene fant jeg på et loppemarked, HER er innlegget om det. Den handler om den udødelige Nicholas Flamel og hans bok som blant annet inneholder den hemmelige eliksiren til evig liv, men også metoden for å utrydde menneskeheten og verden for godt. En profeti beskriver at verden kun kan reddes av et tvillingpar med en sterk makt, og Nicholas har brukt mange år på å finne dem. Da han møter Sophie og Josh er han helt sikker på at han har funnet tvillingene det er snakk om, og livene deres blir aldri det samme igjen da han åpner en helt ny verden full av magi.
Utgitt:
2007
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 390 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Boken er nok beregnet på et yngre publikum, men jeg synes fortsatt det var en fin historie full av magi og spenning.

 

 

Image result for the magician michael scott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The magician er oppfølgeren til boken ovenfor, og i tillegg til å handle om hovedpersonene i den første boken får man også et dypere innblikk i Dee’s liv, som er en ond magiker med skumle intensjoner. Han er en av de onde som ønsker å utslette menneskeheten, og for å få til dette må han få en av tvillingene over på sin side. Dette viser seg å bli enklere enn han hadde trodd, ettersom det kun er Sophie som har fått vekket sine magiske evner enda. Josh ønsker også å få sine evner, og da Dee tilbyr å hjelpe han blir fristelsen for stor.

Utgitt: 2008
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 464 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Denne boken følger i sin forgjengers fotspor når det kommer til spenning og dramatikk, og jeg likte også denne.

 

Image result for the sorceress michael scott
Den tredje boken i serien handler om de samme hovedpersonene, men denne gangen får mer innblikk i “the Sorceress” sitt liv, nemlig konen til Nicholas Flamel. Hun holdes som fange av Dee på Alcatraz, og må klare å unnslippe før hennes livseliksir går ut.
Utgitt: 2009
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 502 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Enda en spennende bok i serien. Det er vanskelig å beskrive disse bøkene uten å avsløre for mye, og i tillegg er det mye som skjer i hver bok som gjør det vanskelig å oppsummere.
Image result for the necromancer book
Sophie og Josh har endelig fått komme hjem etter en lang tur med Nicholas Flamel, men farene er på ingen måte over. Etter en intens kamp med seg selv, med hverandre og med andre fiender har de begynt å tvile på om de kan stole på Nicholas Flamel eller noen på sitt lag.
Utgitt: 2010
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 416 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Det begynte å bli litt vanskelig for meg å huske alle detaljene i bøkene, da det er mye som skjer i alle. Men jeg likte likevel den fjerde boken også godt.

Image result for the warlock michael scott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The warlock er den femte boken i serien, og den siste jeg har akkurat nå. Jeg får derfor ikke lest ferdig serien enda, men jeg har i hvert fall kommet et stykke inn. I den femte boken vil Dee sette ut monstrene fra Alcatraz i San Francisco, noe som kan føre til menneskehetens undergang dersom han lykkes.

Utgitt: 2011
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 385 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Nok en spennende bok i serien, jeg gleder meg til å lese resten når jeg finner bøkene.

 

 

Image result for du ser sliten ut hvordan vi takler utbrenthet
En bok som handler om hvordan utmattelse oppstår, og hva man kan gjøre for å forebygge eller behandle utbrenthet.
Utgitt: 2002
Sjanger: Fakta

Forfatter: Thorbjørn Børte og Gerd-Ragna Bloch Thorsen
Lengde: 81 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Boken gir mange nyttige tips for oss som sliter med utmattelse, enten det er kronisk eller forbigående. Alle kan ha nytte av å lese denne, da den også gir tips til hvordan man kan unngå å bli utbrent.
Image result for lek med meg andrew neiderman
Lek med meg er en bok om Stacey og hennes datter Tami, som søker ly for uværet hos en merkelig familie. Det tar ikke lang tid før de finner ut at noe er alvorlig galt, men vil de klare å komme seg vekk derfra i live?
Utgitt: 1992
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Andrew Neiderman
Lengde: 309 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: En spennende fortelling som det er lett å leve seg inn i. Casino grøssere gir en spesiell følelse å lese, og jeg har en hel hylle dedikert til disse i bokhylla mi.
Tvillingen er en casino grøsser om gutten Jonathan som lever et isolert og ensomt liv sammen med sin mor, og deres hemmelighet… Etter  Jonathan blir utsatt for en ulykke blir legene oppmerksomme på guttens krampelignende anfall, og vil komme til bunns i hva det er som feiler han. Når anfallene raser som verst kaller han seg selv Tommy, er den en psykose eller blir han styrt av onde makter?
Utgitt: 1985
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Michael Stewart
Lengde: 318 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Enda en spennende casino grøsser fra samlingen min. Ingen av disse nådde full rating, men det finnes heldigvis mange casino grøssere som når helt til topps.
~Hvordan har deres februar vært?

Søndag 3. mars er det tid for fastelavn igjen, og i år skal jeg gjenta oppskriften fra i fjor ettersom jeg synes den ble veldig god. Bollene er sukkerfrie, laget på speltmel, like grove som grovbrød, men med samme konsistens og smak som vanlige boller. Altså like gode som vanlige boller, bare sunnere. Oppskriften på bollene, kremen og syltetøyet kan dere finne HER dersom dere er interessert.

 

~Skal dere feire fastelavn i år?

 

 
Akkurat nå sitter jeg i sofaen og venter på at Farmen Kjendis skal begynne. Er det bare meg som har blitt mektig imponert over Svein? Det er et program jeg vanligvis ikke følger med på, men kjendis-versjonene har jeg som regel sjekket ut et par episoder av. I morgen skal jeg på ukens siste behandling på Unicare. Hvis jeg husker riktig så er det mediyoga som står på programmet.

~Håper dere har en fin torsdagskveld

 

 

Bloggen har vært litt uinspirerende i det siste, spesielt etter den nye oppdateringen fra blogg.no. For det første er alle designene like, og jeg føler ikke at det er min blogg lenger. For det andre så er det mye som ikke fungerer som det skal enda. Bilder og tekst plasserer seg veldig tilfeldig i innleggene, selv om jeg setter alt der det skal. For det tredje så er bildekvaliteten blitt dårligere, kanskje jeg må laste de opp i en annen bildestørrelse enn jeg gjorde før bloggen ble endret. Men så klart finnes det mye viktigere ting her i livet, så jeg skal ikke klage! Dessuten kan det jo hende bloggplattformen utvikler seg og gir flere muligheter etter hvert som ting faller på plass.

 

~Er det andre som ikke er helt fornøyd med den nye blogg.no?

 


Lillemor ble veldig nysgjerrig da jeg tok noen bilder i stua, så da hoppet hun opp på bordet for å undersøke hva det var jeg drev med. Jeg skulle øve meg på å ta litt bilder innendørs, ettersom det er utrolig mørkt her inne på vinteren. Planen var å ta noen bokbilder, men jeg fikk altså et mye finere motiv <3

 


Typisk nok så var jeg ikke i form denne dagen, bihulene verket igjen. Jeg har jo hatt kronisk bihulebetennelse de siste 5 årene, og jeg kan ikke si hvor utrolig lei jeg er av det. Men heldigvis ble jeg bittelit bedre utover mot kvelden, og vi fikk laget oss litt mat og sett på film sammen. Bildene ovenfor er tatt en helt annen dag, men vi spiste det samme; vegetarisk tikka masala. Selv om bildene ovenfor ikke ble så bra, så smakte det utrolig godt!

 

På radioen spilte de Summer of 69, og plutselig savnet jeg sommeren
  Ved parkeringsplassen var det et lysende tre som ble altfor fristende for meg, jeg måtte ta noen bilder av det.  Med kameraet kunne jeg skape bokeh og glitter
Dere har kanskje skjønt at det er to ting jeg liker veldig godt? Det hjalp heller ikke stort på sommersavnet at det var isende kaldt Men det har jo sin egen sjarm det også.Vi er heldige som har fire såpass ulike årstider Noe jeg minner meg selv på hvis jeg synes det er for kaldt
Ja, vinteren er egentlig ganske så fin!Jeg kjøpte blant annet denne yoghurten. Det har blitt en ny favoritt når det kommer til veganske yoghurter, den er søt og god uten rare bismaker som jeg ofte synes andre veganske yoghurter har. Jeg spiser vanlig yoghurt også altså, men det er spennende å prøve noe nytt. Som et ekstra pluss er den også tilsatt gode bakterier.

 

1. Begynne med  behandlingsopplegget i Asker. Forrige måned hadde jeg samtaler på behandlingsstedet, og i februar begynner altså selve behandlingen.

2. Feire Valentinsdagen med kjæresten min. Den 14. februar er det Valentinsdagen, og den dagen skal kjæresten min og jeg lage noe god mat sammen og se en film.

3. Lære 1 minutt av en ny sang på piano. I januar lærte jeg meg en veldig enkel sang, så denne måneden vil jeg begynne på en ny. Den er fortsatt enkel i vanskelighetsgrad, men litt mer komplisert enn den andre jeg lærte. Så derfor er målet å lære ca 1 minutt inn i den nye sangen.

4. Stå på dudler. Dette var et mål for januar som jeg ikke rakk å gjennomføre, derfor vil jeg prøve igjen.

5. Øve meg på kalligrafi. Jeg synes kalligrafi er utrolig pent å se på, men det blir ikke like pent når jeg prøver selv hehe. Derfor skal jeg øve meg litt denne måneden.
6. Lære mer om et selvvalgt tema. I februar vil jeg velge et tema jeg synes er interessant, også lære meg litt om det.

7. Fullføre kapittel 1 og 2 av spanskplanene mine. Jeg skulle blitt ferdig med kapittel 1 i januar, men jeg ble ikke helt ferdig. Derfor skal jeg ta igjen det jeg manglet, og i tillegg jobbe med kapittel 2 som er for februar.

8. Delta i en fotokonkurranse. Dette var et nyttårsforsett jeg ønsket å gjøre, rett og slett fordi jeg tenker det er litt skummelt å skulle bli dømt av noen. Så hvorfor ikke bare hoppe uti det med engang?

9. Begynne å lage en youtube video. Enda et mål for året som jeg like greit kan begynne på først som sist. Har dere noen videoforslag som dere ønsker å se?

10. Nå 23k følgere på Instagram. Målet for året er 25k, men i februar vil jeg altså prøve å nå 23k.


~Har dere noen mål for februar?