Mål for måneden
1. Nå “Checkpoint 4” på DuoLingo.
2. Innhente meg med bullet journalen igjen.
3. Oppnå 28k følgere på Instagram.
4. Se flere dokumentarer.
5. Plante paprika, chili og hvitløk.
6. Besøke grava til pappa på bursdagen hans.
7. Brainstorme idéer til mulige youtube-videoer.
8. Nå 25 leste bøker hittil i år.
9. Planlegge dagene bedre slik at jeg får mer hvile.
10. Ordne opp med skattemeldingen.

 

 

Filmer sett

 

Frank og Casper får satt sitt vennskap på prøve da Casper bestemmer seg for å reise fra Danmark til LA for å prøve seg på en solokarriere.
Utgitt: 2015
Sjanger: Komedie
Regissør: Mikkel Nørgaard
Lengde: 99 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Jeg har ikke sett denne serien på lenge, men ettersom jeg har sett den første filmen så valgte jeg å se den andre også. Det er mye jeg har gått glipp av i tidligere sesonger, så noen spoilers var det. Jeg elsket serien før, og gledet meg til å se oppfølgeren til den første filmen. Mye av sjarmen var fortsatt der, men jeg synes ikke den var like morsom som det jeg husker at serien var. Nå har jeg ikke sett det nye av serien heller, så kanskje jeg burde gjort det før jeg så filmen.
Chasing Coral Poster
Korallrev verden over forsvinner raskere enn noen kunne forutsett. Et team med dykkere, fotografer og forskere jobber sammen med å finne ut hvorfor dette skjer, og avslører mysterier om undervannslivet.
Utgitt: 2017
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Jeff Orlowski
Lengde: 93 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: En viktig dokumentar om hvordan klimaendringene også påvirker livet på havbunnen, og hvor viktig det er for livet på planeten at denne prosessen reverseres. Dokumentaren inneholder også fantastiske bilder og videoklipp av korallrev.
Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers Poster
I 1989 slapp fysikeren Bob Lazar historien om Area 51 og om regjeringens arbeid med utenomjordiske fartøy. Han avslørte alt, sjokket en hel verden og forsvant – helt til nå…
Utgitt: 2018
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Jeremy Kenyon Lockyer Corbell
Lengde: 97 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: En interessant dokumentar om Bob Lazar og hans historie.
Dancing with the Birds Poster
De vakre fuglene briljerer sine danseegenskaper for å imponere damene. Fjærene bruser og kampen er hard for hannene som ønsker seg en partner.
Utgitt: 2019
Sjanger: Dokumentar
Regissør:  Huw Cordey
Lengde: 51 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Med Stephen Fry som kommentator måtte jo denne dokumentaren være bra, og det var den også! Fuglene er utrolig fine å se på, og jeg ble overrasket over å se hvor detaljerte disse dansene var. Det er ikke lett å være hannfugl, de må imponere med dekorerte reir, flotte farger og kompliserte dansemoves. Snakk om kurtisering, det var sånn det burde vært blant mennesker også 😉
The Game Changers Poster
En idrettsutøver får livet sitt snudd på hodet da han etter en skade gjør undersøkelser og finner en gruppe atleter og forskere som beviser at alt han har lært om protein er feil.
Utgitt: 2018
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Louie Psihoyos
Lengde: 108 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Det var inspirerende å se effekten av et vegansk kosthold hos idrettsutøverne. Jeg er selv vegetarianer og må vanligvis forsvare at det ikke er kostholdet mitt som har gjort meg syk, og at jeg ikke trenger protein fra dyr for å bli bedre. Men her ser man flotte, sterke mennesker som gjør de utroligste prestasjoner, helt uten animalske produkter.
Jane Poster
En dokumentar om Jane Goodall sitt liv og arbeid blant ville dyr, og spesielt hennes undersøkelser om sjimpanser.
Utgitt: 2017
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Brett Morgen
Lengde: 90 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: En veldig fin, viktig og til tider litt trist dokumentar om Jane og hennes arbeid med sjimpanser. En fantastisk sterk kvinne som trosset  datidens samfunnet og fulgte sin lidenskap for dyrene.
Born to Be Free Poster
En dokumentar filmet av tre journalister som avslører forholdene og sannheten om den globale handelen av sjøpattedyr.
Utgitt: 2016
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Gayane Petrosyan
Lengde: 74 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: En trist men viktig dokumentar som avslører menneskers utnyttelse av dyr.
Life Overtakes Me Poster
Med alvorlige traumer havner hundrevis av flyktningbarn i en komalignende tilstand kalt Resignation Syndrome.
Utgitt: 2019
Sjanger: Dokumentar
Regissør: John Haptas, Kristine Samuelson
Lengde: 39 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: En trist dokumentar om de stakkars barna og hvordan traumene de har opplevd påvirker deres helse og liv.
I Am Maris: Portrait of a Young Yogi Poster
17 år gamle Maris har funnet yogaens helende kraft etter å ha slitt med anoreksi, angst og depresjon.
Utgitt: 2018
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Laura VanZee Taylor
Lengde: 52 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: En fin dokumentar om Maris reise fra syk til frisk, og hvordan yoga har hjulpet henne og mange flere på reisen.
The Redeemed and the Dominant: Fittest on Earth Poster
I 2017 deltok de beste atletene i verden på en firedagers intens Crossfit konkurranse.
Utgitt: 2018
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Mariah Moore, Marston Sawyers, Heber Cannon
Lengde: 119 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Det er interessant å se hvor god form enkelte har og alt de klarer å gjøre, spesielt når jeg ofte ikke engang klarer å gå opp en trapp uten å slite hehe. Jeg har sett en lignende dokumentar før, men den var nok litt bedre enn denne. Jeg klarer ikke helt putte fingeren på det, men den var filmet på en helt annen måte.
Bøker lest
"Den enes død" av Harold King
David Townsend er en trailersjåfør og lever et helt vanlig liv, inntil den dagen han blir bedt om å donere blod. Det gjelder om livet til en kamerat, og selvfølgelig stiller David opp. Men noe går galt, og han våkner opp på en psykiatrisk klinikk på en helt annen kant av landet. Hvordan har han havnet der, og ikke minst hvorfor?
Utgitt: 1984
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Harold King
Lengde: 334
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Historien og temaet var interessant, ungdomsskilden er vel noe alle ønsker seg? Den nådde likevel ikke helt opp, men var absolutt verdt å lese for de som finner forskning spennende.
"Dødelig lek" av Ruby Jean Jensen
Susan og Andy finner en vakker dukke med ekte hår, den er antikk og ligger i en kiste som ligner de man begraves i. Hvorfor ligger dukken her når tante Fawn har en nøyaktig lik utstilt i antikvitetsbutikken sin? De finner snart ut hvorfor da ondskapen brer seg i huset og forferdelige ting begynner å skje. Så forferdelige at deres liv er i fare…
Utgitt: 1990
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Ruby Jean Jensen
Lengde: 317 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Historier om skumle dukker har jeg lest med jevne mellomrom siden jeg var liten, og det er noe litt nostalgisk over det selv om det ikke akkurat er skummelt.
De levende døde tiltrekkes de dødes dal, det er som en pilgrimsreise for dem. De vet ikke hva som tiltrekker dem, bare at de er fulle av sorg og anger. En far har mistet sin sønn og en mor sine to små barn. Hjemsøkt av ideen om det som kunne vært tiltrekkes også de til dalen. Sorg og smerte er dalens føde…
Utgitt: 1994
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Melanie Tem
Lengde: 319 sider
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Én av personene i denne boken er pedofil, og derfor var det umulig for meg å like boken. Jeg ble rett og slett uvel av å lese historien fra hans perspektiv, men jeg forstår at dette sikkert var meningen. Likevel endrer det ikke hva jeg synes om den.
"Billett til døden" av Stephen Laws
Mark Davis ble utsatt for en uforklarlig togulykke, og etter det har ikke livet vært det samme. Han kan ikke lenger jobbe, og familien lider på gurnn av hans psykiske tilstand. Hver natt plages han av forferdelige mareritt som etter hvert også går utover datteren hans. Han blir som besatt av jernbanestasjonen og togene, hver dag drives han mot stasjonen. Men når han kommer dit blir han lammet av skrekk…
Utgitt: 1985
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Stephen Laws
Lengde: 318 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Jeg slet med konsentrasjonen da jeg leste denne boken, og klarte antagelig ikke å få et helt riktig inntrykk av den. Om det var min egen feil eller bokens er litt uvisst, men alt i alt synes jeg den var helt ok.
"Dødens øyne" av Bari Wood
Jennifer kan frigjøre fryktelige krefter når hun ser på dem hun hater. Hvordan kan en så liten skikkelse få voksne menn til å falle døde om uten å engang røre dem? Inspektør Stavitsky ved mordkommisjonen får høre om situasjonen, og blir besatt av det uforklarelige fenomenet.
Utgitt: 1975
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Bari Wood
Lengde: 320 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: En helt grei bok, men igjen var det noe med konsentrasjonen min som ikke var helt på plass. Denne måneden surret det visst mye rundt i hodet mitt, for ordene forsvinner ut like fort som jeg har lest dem.
Image result for dates from hell book
De fire forfatterne skriver hver sin historie om paranormale, overnaturlige dater. Hva gjør man når en innser at daten man er med ikke kommer fra denne verdenen?
Utgitt: 2006
Sjanger: Fantasy
Forfatter: Kim Harrison, Lynsay Sands, Kelley Armstrong, Lori Handeland
Lengde: 405 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Siden det var fire forskjellige historier og fra ulike forfattere så var det vanskelig å gi stjerner til denne boken, men jeg endte altså opp på tre som et slags gjennomsnitt. Alle historiene har noen likhetstrekk ettersom alle skriver om det samme temaet, men det er likevel fire forskjellige historier.
Image result for livsglede margit sandemo
Margit Sandemo har skrevet mange bøker, men dette er den første boken hun skriver om seg selv og sitt liv. Dramatiske opplevelser i barndommen gjør at hun blir ført inn i en tilstand av fortrengning og hukomelsessvikt.
Utgitt: 2010
Sjanger: Selvbiografi
Forfatter: Margit Sandemo
Lengde: 388 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Jeg har lest mye av Margit Sandemo før, og har også hatt et prosjekt om henne på videregående. Likevel var det mye nytt for meg å lære om henne i denne boken, og jeg liker ærligheten hennes selv om det til tider var tøft å lese hva hun har gått igjennom.
Image result for a faint cold fear
Sara Linton er en lege, og blir tilkalt til hva som ser ut til å være et selvmord på et universitet. Den mutilerte kroppen gir lite bevis på hva som kan ha skjedd, og selv om universitetet helst ønsker å unngå en skandale er det for mye som ikke stemmer med saken for Sara og politisjefen. Så blir det rapportert om to andre mystiske selvmord pluss et overfallsforsøk på en ung kvinne, og jakten på morderen kan begynne.
Utgitt: 2004
Sjanger: Thriller
Forfatter: Karin Slaughter
Lengde: 499 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Dette var visst den tredje boken i en serie, noe jeg ikke visste da jeg plukket den ut av bokhylla. På grunn av dette var det sikkert en del jeg har gått glipp av, så det var litt vanskelig å skulle vurdere den. Alt i alt en god thriller, og jeg vil gjerne lese de andre bøkene i samme serien.
https://i.gr-assets.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/books/1343912832l/832626.jpg
Clay Carter har jobbet som offentlig forsvarer lenge, og drømmer i likhet med sine andre kollegaer om en jobb i et ordentlig firma. Da han mot sin vilje påtar seg en sak hvor en mann er siktet for et tilfeldig drap på gaten, antar han at det bare er en vanlig mordsak som dessverre skjer ofte i Washington D.C. Når han etterforsker sin klient finner han derimot informasjon som avslører horribel korrupsjon, og plutselig står han med en sak mot det største farmasøytiske selskapet i verden.
Utgitt: 2003
Sjanger: Thriller
Forfatter: John Grisham
Lengde: 486 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Også denne boken var vanskelig å vurdere fordi jeg sliter sånn med konsentrasjonen. Jeg må prøve å ta meg sammen og fokusere bedre neste gang. Det var et interessant plot og John Grisham skriver som vanlig godt.

Alt utenom hårfargen er kjøpt brukt fra Maritastiftelsen. Jeg elsker å handle brukt, man vet aldri hva man finner, og det er så mye spennende å lete igjennom.
Jeg var også innom Panduro en tur, og fikk med meg en del derfra som jeg gleder meg til å prøve ut.
Spice Girls, dette var en av favorittene da jeg var yngre. 90-tallet <3Jeg fant også denne godsaken fra 90-tallet, tror både filmen og CDen ovenfor er fra 1997 om jeg ikke husker helt feil. Dette var en av favorittene, så det skal bli spennende å se den igjen! Se så søtt disse lå innpakket! Jeg kjøpte også flere andre brikker med vannmaling og noen penner, men disse glemte jeg visst å ta bilder av.Liker dere vannmaling?

~Jeg håper dere alle har det bra og tar vare på dere selv i karantenetiden <3

For en stund tilbake laget jeg mitt eget ringlys med produktene dere ser ovenfor, en morsom DIY! Det man trenger er en stor papplate, saks, teip, aluminiumsfolie, bakepapir og ledtape. Jeg kjøpte ledtape fra Clas Ohlson.
Det første man gjør er å tegne opp lysringen på pappen. Jeg brukte to lokk med ulike størrelser som hjelp til å tegne ringene, da var det bare å klippe ut hullet i midten, og deretter rundt.
Så dekket jeg pappringen med aluminiumsfolie og festet den fast med vanlig teip. Deretter limte jeg på ledtapen i sirkler rundt slik dere ser på bildet ovenfor. Jeg laget ringen min ganske stor, noe som bydde på flere problemer:
1. Jeg hadde ikke målt opp på forhånd hvor mye ledtape jeg ville trenge, og hadde derfor ikke nok til å fylle opp ringen.
2. Da jeg skulle kjøpe en som var lenger hadde ikke butikken det på lager, og jeg måtte kjøpe enda en ledtape på 3m for å få fylt den opp.
3. Fordi jeg måtte bruke to ledtaper i stedet for én lang må jeg nå ha to støpsler i stikkontakten for å få lys i begge.
4. Det holdt egentlig ikke med to ledtaper heller, men jeg ville ikke bruke mer penger på det og satte derfor ledtapen litt fra hverandre for å få dekket hele. Det betyr at lyset kunne vært enda sterkere hvis jeg hadde hatt nok ledtape, og at ledtapen ble satt opp litt skjevt fordi det var vanskeligere å lime den på med mellomrom.
Jeg vil derfor anbefale å måle opp på forhånd hvor stor ringen skal være og hvor mye ledtape dere vil trenge!
Dekk hele ringen med bakepapir og fest det med vanlig teip, så er det bare å sette støpselet i stikkontakten og be til høyere makter. Til tross for mye prøving og feiling fikk jeg lys i den, og mine første ord var “Det bli lys”, for det var vel hva Gud sa i første mosebok? Dette var de aller første testbildene med og uten ringlyset, og selv om jeg bommet litt med fokuset så ser man i hvert fall effekten. Takk til mamma som var prøvekanin! Her brukte jeg det blålige lyset, men dette kan man som sagt endre med fjernkontrollen.


~Hva synes dere? Har dere prøvd å lage eget ringlys før?

1. Nå “Checkpoint 4” på DuoLingo. Denne måneden vil jeg nå checkpoint 4 på DuoLingo, slik at jeg skal rekke å bli ferdig med hele i løpet av dette året.
2. Innhente meg med bullet journalen igjen. Jeg har glemt å oppdatere den, noe av motivasjonen forsvant da jeg måtte levere fra meg printeren min. Så jeg skal forsøke å ta igjen det tapte denne måneden.
3. Oppnå 28k følgere på Instagram. Målet for 2020 var stort, og med Instagram sine nye algoritme og regler så blir det umulig for meg å nå det jeg ønsket. Men jeg gir ikke opp likevel, og setter meg heller noen mindre mål som jeg kan nå.
4. Se flere dokumentarer. Med jevne mellomrom liker jeg å se dokumentarer for å lære mer om ulike temaer, og da jeg så en liten dokumentar forrige måned fikk jeg lyst til å se mer.
5. Plante paprika, chili og hvitløk. Hvert år planter jeg frøene mine for sent, så i år skal jeg være litt ekstra tidlig ute. Kanskje blir det noen spisbare resultater til høsten.
6. Besøke grava til pappa på bursdagen hans. Pappa har bursdag i mars, og derfor vil jeg besøke graven hans og pynte litt der.
7. Brainstorme idéer til mulige youtube-videoer. Jeg filmet en del videoer i løpet av de første dagene i året, men disse tror jeg ikke at jeg kommer til å bruke. Derfor skal jeg heller prøve å planlegge noen andre videoer.
8. Nå 25 leste bøker hittil i år. Målet er 100 bøker, og denne måneden vil jeg nå 25.
9. Planlegge dagene bedre slik at jeg får mer hvile. I det siste har jeg blitt mer sliten og fått flere symptomer, så nå er det på tide å ta litt hensyn til egen helse og passe på at jeg får nok hvile i løpet av dagen.
10. Ordne opp med skattemeldingen. I fjor ble det trukket veldig mye for lite av skatten min på grunn av en feil, så jeg gruer meg litt til å se hvor mye jeg får i baksmell. Når dette er betalt må jeg også fikse skatten for i år, slik at jeg ikke må betale masse neste år også.

 

~Har dere noen mål for mars?