I vintermånedene ligger kameraet mest på hylla, selv om jeg hvert år lover meg selv å ta mer bilder på vinteren. Det er ikke for sent å gjøre noe med det enda, men foreløpig får jeg mimre tilbake til våren

1. Bli med på veganuar. I fjor ble jeg med på veganuar for første gang, og dette vil jeg være med på i år også.
2. Nå 50 000 følgere på Instagram. Hvis dere vil hjelpe meg på veien kan dere følge meg HER.
3. Gjøre noe snilt for andre hver dag. Dette burde vi alle bli flinkere på.
4. Forbedre spansken min. Jeg kan noen ord og setninger, og forstår litt når noen snakker sakte. Selv om jeg har øvd noe hver dag så står jeg fast, så derfor skal jeg prøve å forbedre evnene mine slik at jeg kan komme nærmere målet om å snakke spansk flytende.
5. Være mer tålmodig. Fordi jeg er sliten hele tiden er det lett for meg å bli utålmodig, og det ønsker jeg ikke å være. Jeg vil heller fokusere på å roe litt ned og heller kommunisere bedre.
6. Nå sparemålet mitt. Jeg har satt meg et personlig sparemål, og skal jobbe hardt for å prøve å nå det. Ting har blitt veldig mye dyrere, så det gjør det vanskeligere å spare enn det har vært tidligere.
7. Normalisere blodprøvene mine. På grunn av sykdom er ikke blodprøvene mine helt der de skal være, så dette vil jeg prøve å fikse. Jeg har også tatt en del andre prøver som heller ikke var helt optimale.
8. Begynne med bullet journal igjen. Jeg har hatt bullet journal hvert år siden jeg begynte, men jeg har brukt de stadig mindre. Derfor skal jeg prøve å bruke den mer fast dette året.
9. *personlig*
10. Yoga hver dag. Dette målet har jeg hvert år, og jeg faller alltid av i løpet av sommeren. I år er målet å ikke falle av, men fortsette gjennom hele året.
11. Bli mer miljøvennlig. Dette er så viktig, og jeg håper veldig mange andre også har dette målet i år.
12. Komme nærmere målet om å bli veganer. Jeg har vært vegetarianer i snart 12 år, men har altså lyst til å bli veganer. Det er litt vanskelig pga helseproblemer, men jeg prøver å jobbe meg sakte mot målet. Jeg vil bare spesifisere at de fleste lever sunnere og bedre som veganere, det er bare jeg som har noen helsemessige utfordringer.
13. Bli kjent med en ny person. Et koselig mål jeg håper å oppnå i løpet av året.
14. Lære det periodiske system utenat. Jeg lærte det i fjor, men glemte det igjen fordi jeg ikke holdt det ved like.
15. Begynne å øve på teoriprøven. Jeg kommer nok ikke til å ta lappen med det første pga helseproblemer, men jeg har veldig lyst. Derfor tenkte jeg å begynne prosessen forsiktig med å se litt på teorien igjen.
16. Være mer sosial. Med ME er det ikke så lett å være sosial, men jeg har lyst til å prioritere dette mer i år. Om jeg ikke orker å dra noen steder kan jeg hvert fall prøve å være mer sosial over sosiale medier.
17. Gi slipp på perfeksjon og fokusere på progresjon. Perfeksjon har blitt et problem for meg, og når jeg først føler jeg ikke klarer å gjøre noe bra nok så gir jeg opp på absolutt alt. Dette er en veldig usunn måte å jobbe med seg selv på, og det gir absolutt ingen fremgang. Derfor vil jeg heller løsne litt på kravene til meg selv, og heller fokusere på å bli bedre enn jeg har vært.
18. Dele flere bilder på sosiale medier. Jeg elsker å fotografere, men den siste tiden har jeg ikke tatt særlig mange bilder. Med dette målet håper jeg at kameraet ikke blir liggende på hylla og samle støv.
19. Sette av tid til å hvile hver dag. ME gjør ting veldig vanskelig for meg, så jeg tenker å sette av tid til å hvile hver dag. Jeg hviler jo alltid hver dag, faktisk det meste av dagen, men å sette av tid til å hvile bedre er nok viktigere.
20. Gjøre mer aktivisme.  I fjor meldte jeg meg på som frivillig, og prøvde å bli mer aktiv for saker jeg bryr meg om. Det føltes veldig bra, og jeg har lyst til å gjøre enda mer i år.
21. Synge mer. Før likte jeg å synge, selv om jeg aldri har vært noe flink på det. Jeg tenker derfor at jeg skal prøve å begynne med det igjen, forhåpentligvis kan det også hjelpe litt på lungekapasiteten min, som har blitt veldig dårlig de siste årene. Sist gang jeg testet meg hadde jeg lungekapasiteten til en 70-åring, og nå har jeg antagelig blitt enda verre.
22. Lese 10 bøker (og godta at jeg ikke klarer 100 pga øyeproblemer). Før jeg ble syk kunne jeg lese flere hundre bøker i løpet av et år, og de siste årene klarte jeg faktisk å lese rundt 100. Men nå har jeg blitt veldig mye verre, og klarer knapt å lese et par sider av gangen. En stund la jeg bort bøker, bare synet av dem gjorde meg trist. Men nå skal jeg prøve å gjøre det beste ut av det, og tenke at det å lese litt er bedre enn å ikke lese noe.
23. Lære litt gitar. Jeg har en gitar som står og støver ned på soverommet, så i år vil jeg prøve å spille litt igjen. Jeg har ikke noe mål om å kunne spille mye fordi jeg får senebetennelser nesten med en gang jeg tar i den, men det ville vært gøy å kunne lære litt.

~Har dere noen mål for 2023?

Denne julen var jeg frivillig hos organisasjonen Hvit jul
Hvit jul handler om å gi barna en alkoholfri jul, altså avstå fra å drikke alkohol i julen når man er rundt barn
Man kan delta som frivillig på mange måter, men jeg valgte postkasseaksjon
Da legger man brosjyrer og reflekser i postkasser
Jeg hadde også med meg KosePeppe som jeg vant i en konkurranse for noen år siden
Det føltes veldig givende å kunne være med som frivillig
og jeg vil definitivt også være med til neste år!
Kanskje dere også har lyst til å lære mer?
Trykk HER for mer informasjon, enten dere ønsker å skrive under til neste jul eller ønsker å melde dere på som frivillige <3

1. Være med på veganuar. I fjor ble jeg for første gang med på veganuar, altså spise vegansk i hele januar, og dette vil jeg være med på igjen. Jeg skulle gjerne vært veganer hele tiden, men overgangen må gå litt saktere grunnet helseproblemer. 
2. Redigere bildene fra jul og nyttår. Jeg har vært forkjølet det meste av desember, så jeg har ikke fått tatt så mange bildene. Men de jeg har fått tatt skal jeg redigere denne måneden.
3. Sette opp årets bullet journal. De siste årene har jeg ikke brukt bullet journalene så mye, men i år skal jeg prøve å endre på det. 
4. Lage nyttårsforsetter for det nye året. For et nytt år er vel perfekt for en ny start?
5. Begynne å blogge litt mer igjen. Bloggen har stått ganske stille en stund, derfor vil jeg prøve å oppdatere litt oftere enn jeg har gjort. 6. Ta en back up på harddisken. Dette er et punkt jeg glemmer altfor ofte, men som er ganske viktig ettersom jeg tar masse bilder. 
7. Spare mer. Som mange andre merker jeg at ting har blitt mye dyrere, så jeg skal prøve å bli mer bevisst på hva jeg kjøper og heller spare litt ekstra.
8. Nå unit 134 på spansk duolingo. Fremgangen min når det gjelder å lære seg spansk har stagnert, så nå vil jeg prøve å jobbe litt hardere.
9. Sette opp den nye printeren. Jeg var så heldig å få en ny printer til jul (og bursdag), så denne skal jeg sette opp og teste ut denne måneden. 
10. Gjøre noe snilt for andre hver dag. Det burde alle bli flinkere til <3

 

~Har dere noen mål for januar?