1. Fullføre level 1 av DuoLingo. DuoLingo har vært en av måtene jeg prøver å lære meg spansk på, og hittil har jeg fullført introen. Det høres kanskje ikke ut som mye, men jeg har som regel jobbet litt hver dag. Denne måneden vil jeg klare å fullføre level 1, slik at jeg kan begynne på level 2 og forhåpentligvis lære enda mer.
2. Ta et skippertak på spanskmålene mine. Jeg satte opp mine egne oppgaver i begynnelsen av året, og nå henger jeg noe bak skjemaet dersom jeg skal bli ferdig med alt. Så derfor må jeg ta et skippertak slik at jeg klarer å hente meg inn igjen.
3. Rydde soverommet mitt. Soverommet har blitt et eneste stort kaos i det siste, så her må jeg virkelig ta en opprydning.
4. Redigere bilder. I det siste har jeg mistet fotogleden litt igjen, eller kanskje det mer er redigeringsgleden. I hvert fall har jeg mange uredigerte bilder på pc’n min.
5. Nå 80 leste bøker for i år. Jeg har som mål å lese 100 bøker i år, og jeg ligger ganske greit an tror jeg. Denne måneden skal jeg prøve å nå 80 leste bøker, slik at jeg kun har 20 igjen til jeg når målet.
6. Kontakte skatteetaten. Jeg har enda ikke fått kontaktet de for å sette opp skatten min, så dette må jeg få gjort slik at jeg ikke får en kjempebaksmell neste år.
7. Spille mer piano. Målet om å lære 5 sanger ligger ganske dårlig an foreløpig, så her må jeg bli flinkere til å øve.
8. Donere bort noe til veldedighet. Når høsten nærmer seg med stormskritt synes jeg det er greit å gå igjennom ting og klær for å se om det er noe jeg ikke trenger lenger. Da er det fint å kunne donere det bort til noen som trenger det.
9. Lage min første YouTube-video. Dette var også et nyttårsforsett som jeg enda ikke har fått satt igang med, mest fordi jeg synes det virker så vanskelig. Jeg klarer knapt å oppdatere blogg og instagram for tiden, så å påta seg noe nytt virker ikke mulig. Men det er jo et mål jeg har satt meg, så da tenker jeg å prøve likevel.
10. Lære mer om fotoredigering. Som jeg nevnte ovenfor så har gleden med foto og redigering blitt litt borte, mest fordi jeg føler at jeg ikke får det til lenger. Både her på bloggen og Instagram har responsen blitt mye mindre den siste tiden, og jeg tror det er fordi bildene mine bare blir verre. Når jeg ser bakover i bloggen synes jeg de gamle bildene mine var mye bedre enn det de er i dag, og faktisk har jeg vurdert å selge alt kamerautstyret mitt siden det ikke gir noe glede eller mestringsfølelse noe mer. Jeg har tenkt på det før også, og lovet meg selv å jobbe mye med det dette året. Dersom følelsen fortsatt var der på slutten av året så skulle jeg selge kameraet, og foreløpig ser det ganske dårlig ut. Derfor vil jeg sette litt fokus på det denne måneden, prøve å lære litt nytt og bli inspirert igjen.

~Har dere noen mål for september?

Mål for måneden
1. Ordne budsjettet mitt. Jeg har fått tilbake oversikten over budsjettene mine, og er klar for å gjøre nye endringer slik at jeg kan spare mer penger fremover.
2.Ta en ny backup av bildene mine. Jeg mistet en del bilder på grunn av pc-problemer for en stund tilbake, så det føltes godt å få tatt en ny back up slik at jeg ikke mister mer.
3. Male mer. Dette har jeg også fått gjort, selv om resultatene ikke ble så mye å skryte av.
4.Nå 26k følgere på Instagram. Gjennomført! Tusen takk til alle som har fulgt meg <3
5. Analysere og sette opp en hashtag plan for Instagram. Dette var et punkt jeg virkelig gledet meg til, men som jeg dessverre ikke har fått gjort.
6. Lage en youtube video. Dette har jeg heller ikke fått gjort.
7. Lære en sang på piano. Og heller ikke dette heller, ops!
8. Sjekke opp skatten min. Dette burde jeg absolutt gjort, her må jeg skjerpe meg. Men dessverre har det vært så mye denne måneden at jeg ikke har fått gjort mye av det jeg planla.
9. Dra på stranda. Kremt, host, hark…
10. Gjøre noen miljøvennlige endringer i hverdagen. Dette har jeg hvert fall gjort. Jeg har blant annet blitt flinkere til å skru av lyset på badet når jeg ikke er der, dra ut laderen av pc’n innimellom slik at den ikke står på strøm hele tiden og hatt minimum én bilfri dag i uken. Sistnevne har jeg nok hatt ellers også, men jeg ønsker å gjøre meg selv litt mer oppmerksom på bilbruk.

 

 

Filmer sett

 

Tre venner drar bort sammen for å feste hele helgen, men ender opp som fanger av en paranormal kraft.
Utgitt: 2017
Sjanger: Horror
Regissør: C.A. Cooper
Lengde: 90 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Denne filmen var veldig kjedelig uten så mye handling.
Sleep No More Poster
En gruppe studenter skal utføre et søvneksperiment hvor de skal holde seg våkne i 200 timer ved hjelp av et medikament. Men da noe går galt med kontrollpersonen begynner underlige ting å skje.
Utgitt: 2017
Sjanger: Horror
Regissør: Phillip Guzman
Lengde: 91 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg syntes filmen hørtes interessant ut, men der tok jeg feil. Selv om det var et spennende tema så føler jeg filmen ikke har fått dette frem på noen som helst måte. Ikke å anbefale.

 

 

Et uforutsett og grusomt dødsfall preger en skole for katolske jenter. Skolens rådgiver prøver å snakke med studentene for å hjelpe dem gjennom den vanskelige tiden, samtidig som hun undersøker dødsfallet nærmere. Litt etter litt avdekker hun skolens gamle hemmeligheter.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror
Regissør: Mikhail Red
Lengde: 101 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Filmen var veldig kjedelig, det fantes ingenting spennende med den. Absolutt ikke å anbefale.

 

Image result for voices from the shadows
En dokumentar om syneliggjøring av både psykiske og fysiske lidelser, og om konsekvensene av fordommer både fra leger og samfunnet generelt.
Utgitt: 2011
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Josh Biggs, Natalie Boulton
Lengde: 63 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Dokumentaren tok opp et veldig interessant og viktig tema, og jeg var glad jeg så den.
To søstre drar til en isolert hytte i skogen for å filme et prosjekt, men hemmeligheter skaper uønsket drama. Lite vet de at noen maskerte folk filmer sitt eget lille prosjekt…
Utgitt: 2019
Sjanger: Horror
Regissør: John-Paul Panelli
Lengde: 83 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Denne filmen var egentlig bare rar, og fantes ikke hverken skummel eller spenndende.
Ei 17 år gammel jente får et unikt forhold til en kunstig intelligens på telefonen, og sammen begynner de å drepe folk.
Utgitt: 2019
Sjanger: Horror
Regissør: Rusty Nixon
Lengde: 77 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg har ikke sett en film med et slikt plot før, men dessverre falt den ikke i smak hos meg.

 

 

 

To søstre blir fanget i et svømmebasseng over en langhelg. Sammen må de kjempe mot sult, tørst, kulde og uforventede utfordringer for å overleve. Historien er inspirert av en ekte hendelse.
Utgitt: 2017
Sjanger: Horror
Regissør: Matt Eskandari
Lengde: 85 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Denne minnet meg litt om 47 meters down, bare ikke like spennende og så klart uten haier. Likevel var den grei å se, og jeg likte den.
What the Waters Left Behind Poster
En gruppe unge mennesker drar til ruinene for å filme en dokumentar, men finner snart ut at de ikke er der alene.
Utgitt: 2017
Sjanger: Horror
Regissør: Luciano Onetti, Nicolás Onetti
Lengde: 98 min
Stjerner:  ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Filmen var spansk, noe jeg likte ettersom jeg prøver å lære meg språket. Men dette var også det eneste positive med filmen, for resten var rett og slett elendig.
School for Scoundrels Poster
En ung gutt begynner i en klasse for å få bedre selvtillit, og dermed kunne få jenta han er forelsket i. Men planen blir fort komplisert da læreren for klassen har akkurat den samme planen.
Utgitt: 2006
Sjanger: Komedie
Regissør: Todd Phillips
Lengde: 100 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Filmen var morsom, og jeg liker godt han som spiller læreren i filmen. I handlingen minner den litt om filmen Anger Management, men ikke så mye at det blir en plagiat.
Image result for food for the future - a short documentary
En dokumentar om verdens matrevolusjon og hvorfor det er nødvendig med en bærekraftig matproduksjon.
Utgitt: 2017
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Anastasia Haydulina Graham-Yooll
Lengde: 15 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Dokumentaren var kort, men informativ og interessant. Den tar opp et viktig tema, og selv om den er kort så får den med seg de viktigste punktene på en effektiv måte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bøker lest

 

 

 

Image result for the chamber john grisham
Adam Hall er en advokat som tar på seg sitt livs største sak, han er villig til å risikere alt for fangen som har blitt dømt til dødsstraff. Sam Cayhall er tidligere medlem av KKK, og er dømt for å detonere en bombe som drepte to barn i 1967. Selv har Sam sagt at han aldri mente å drepe de to barna, men sjansene for å unnslippe dødsstraff blir stadig mindre. Adam er den eneste som kan hjelpe han, men tiden er i ferd med å renne ut.
Utgitt: 1994
Sjanger: Legal thriller novel
Forfatter: John Grisham
Lengde: 676 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering:
Image result for the brethren john grisham
Trumble er et fengsel for relativt harmløse kriminelle, hvor det sitter blant annet tre tidligere dommere som sammen kaller seg the brethren. Sammen svindler de rike homofile menn for masse penger, men da de begir seg ut på feil offer begynner ting å gå galt.
Utgitt: 2000
Sjanger: Legal thriller novel
Forfatter: John Grisham
Lengde: 440 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering:
Image result for kill for me karen rose
Fem unge jenter har blitt myrdet av en ondskapsfull gruppe mennesker som kidnapper og selger tenåringsjenter. Én av jentene overlever, men hun blir en måleskive da de innser at hun kan oppgi informasjonen som trengs for å arrestere de skyldige.
Utgitt: 2009
Sjanger: Krim
Forfatter: Karen Rose
Lengde: 592 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Denne boken var veldig spennende, samtidig som det er trist å tenke på at det faktisk eksisterer slike ting i den virkelige verden også. Absolutt å anbefale dersom man liker krimbøker med mye spenning.
Image result for the broker john grisham
Joel Backman er en tidligere advokat som sitter i fengsel, men som en dag plutselig blir frikjent av presidenten. Han er uforstående til hvorfor det har skjedd, men er takknemlig for at han kan slippe ut av fengselet. Men fri er han likevel ikke, for ikke alle er glade for hans løslatelse. CIA er ansvarlige for hans sikkerhet og tar Joel med til Italia hvor han må starte et nytt liv som en ny person, men hvem kan han egentlig stole på?
Utgitt: 2005
Sjanger: Thriller
Forfatter: John Grsham
Lengde: 467 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: John Grisham skriver som regel spennende bøker, og denne var ikke et unntak. Det er lett å leve seg inn i situasjonene som oppstår og følelsene rundt det.
Image result for min kamp karl ove knausgård
Min kamp er en roman bestående av seks bøker, og i den første boken får vi et innblikk i hans barndom og ungdomstid.
Utgitt: 2009
Sjanger: Selvbiografisk roman
Forfatter: Karl Ove Knausgård
Lengde: 435 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Forfatteren beskriver flere hendelser i livet sitt på en unik og ærlig måte, og man får et innblikk i livet hans på både godt og vondt. Boken var herlig lesning til tross for at jeg sjelden leser denne typen bøker.
Image result for the eternal mark chadbourn
Annie Boulton er på vei hjem med toget da hun plutselig møter Den Evig Onde. Han er dømt til å vandre på jorden i evig tid for å spre død og ødeleggelse. Annie overlever utrolig nok togulykken han forårsaker, men han følger etter henne hjem for å fullføre jobben. Den lille landsbyen blir sakte men sikkert forvandlet fra et rolig idyllisk sted til et sted med kaos, ulykker og blodtørstige innbyggere.
Utgitt: 1996
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Mark Chadbourn
Lengde: 395 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Boken var helt grei, selv om den ikke har vært den mest spennende i casino-grøsser serien.
Image result for mirror image danielle steel
Olivia og Victoria er identiske tvillinger, og selv faren klarer ikke å se forskjell på dem. Men på innsiden er de to veldig ulike personer, Olivia er beskjeden og seriøs, mens Victoria ønsket å forandre verden. Da Victoria forelsker seg i en allerede gift mann står hennes navn og rykte på spill, og motvillig går hun med på å gifte seg med Charles Dawson som faren har gjort en avtale med. Men det faren ikke vet er at Olivia allerede er forelsket i denne mannen, og nå må hun se sin søster gifte seg med han. Victoria blir aldri lykkelig i ekteskapet og klarer å overtale en motvillig Victoria til å ta hennes plass mens Olivia reiser for å hjelpe til i krigen.
Utgitt: 1998
Sjanger: Romantikk
Forfater: Danielle Steel
Lengde: 525 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Boken var både spennende og rørende, og er absolutt å anbefale.
Image result for john grisham the testament
Troy Phelan er en milliardær som er lenket til en rullestol og leter etter en måte å dø på. Han har i tillegg mange barn og ekskoner han ikke ønsker skal arve formuen, og vil derfor skrive et testament. Men familien hans er utspekulerte og prøver å få han ansett som ustabil og ute av stand til å ta avgjørelser for seg selv. Han ønsker derfor en nøye gransking av hans psykiske helse slik at han kan få godkjent sitt testament. Da alle testene er i orden og testamentet er underskrevet tar han sitt eget liv foran alle sammen, og pengene hans går til en ukjent arving ingen visste eksisterte.
Utgitt: 1999
Sjanger: Thriller
Forfatter: John Grisham
Lengde: 473 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Som vanlig skriver John Grisham utrolig gode bøker, og denne falt også i smak hos meg. Til tider falt jeg litt ut av handlingen, men det var nok mest på grunn av min egen konsentrasjon som ikke er så god til tider.