Månedens innlegg

1. Telefonterror fra gammel gris

2. Pinsehelg    3. Litt oppdatering

4. 5 tips for flere følgere på instagram

5. Krypfuru    6. Sukkerfri og glutenfri oreokjeks    7. If you love flowers, don’t pluck them. Water them daily<3    8. Flere blomster

9. 10 rare ting jeg trodde da jeg var liten del 3 – Harry Potter spesial

 

5 positive ting
1. Jeg har satt opp budsjett for å kunne spare mer penger
2. Vi hadde besøk av Marcus
3. Jeg fikk feriepenger
4. Benjamin og jeg hadde filmkveld med pizza
5. Vi hadde besøk av søsteren og nevøen min

 

Filmer sett

 

 

Bøker lest

 

 

~Håper alle har hatt en fin måned

1. Jeg trodde det var en veldig god ide å ta scarification i panna, og ettersom det er aldersgrense så hadde jeg tenkt til å bruke tapetkniv, tannbørste og salt. Det hadde sikkert sett kult ut i dag haha!
 

2. Jeg trodde det var alle i butikkene som var sinnsyke som ikke skjønte hva jeg mente når jeg spurte etter allsmaksbønner og sjokoladefrosker, men når jeg ser tilbake så kan det være at jeg var den som så en smule sinnsyk ut?
 

3. Jeg trodde ugla med brevet til Galtvort måtte ha flydd seg vill, men så lærte jeg jo senere at Voldemort ødela registeret over gompefødte født mellom 1985-1998 (hehehe)
 

4. Første gang jeg leste Harry Potter trodde jeg Humlesnurr het Humlesnørr, lo meg gjennom flere sider før jeg fant ut at jeg hadde lest feil
 

5. I begynnelsen av boka trodde jeg Gygrid var ei dame
Processed with VSCO with x1 preset

6. Jeg trodde rumpeldunk het rumpedunk og ville ikke engang vite hva slags sport det var. Når jeg tenker over det så må jeg ha lest mye feil første gangen. (Btw, når jeg skriver dette innlegget så reagerer ordlista på rumpeldunk, men ikke på rumpedunk… Er det virkelig et godkjent ord? :P)

 

7. Jeg trodde det ikke gjorde noe skade å bruke Harry Potter klokka som jeg var allergisk mot. Det ble store sår under der, og da jeg sluttet å røre på den fordi det gjorde vondt så grodde den fast i armen. Jeg måtte rive den av så huden fulgte med, etter det innså jeg at det kanskje ikke var verdt det. Utrolig nok ble det ikke arr.
 

8. Lisa og jeg trodde vi var verdens heldigste da vi for ørtende gang gikk på kino for å se Harry Potter og fikk hele kinosalen for oss selv. Misforstå meg rett, det var awesome! Men verdens heldigste var kanskje å ta i litt hardt. Vi brukte et par seter hver for å sitte mer komfortabelt, også hadde vi selvfølgelig egne stoler til all godteriet vårt hihi.

9. Jeg trodde jeg aldri kom til å oppnå noe større enn den dagen da jeg leste ut hele den største Harry Potter boken på en dag


10. Jeg trodde jeg ikke ødela hele bok 7 da jeg leste den siste siden først. Det gikk nemlig rykter om at Harry ville dø i bok 7, og jeg klarte bare ikke å vente med å finne det ut.

 

Tenk at Harry Potter feirier 20 år i år! Jeg føler meg veldig heldig som fikk lov til å bli med på reisen i disse magiske bøkene. Takket være J. K. Rowling har jeg så mange fantastiske minner, ikke bare fra bøkene, men i tiden da jeg leste dem. Det er mange minner som kunne vært nevnt her, men én av favorittene mine må være da Lisa og jeg var på campingen. Vi badet i det iskalde vannet, og løp tilbake til campingvogna for å lage oss rett-i-koppen og legge oss i soveposene våre mens vi leste høyt fra Harry Potter. Jeg kan virkelig ikke se for meg en barndom uten, bøkene betydde så mye for meg. Jeg håper barn fortsatt leser bøkene og har glede av dem slik jeg hadde (og fortsatt har) <3

 

~Hva har Harry Potter betydd for deg gjennom tidene?





Krypfurua vår må være en av de søteste jeg har sett hihi

Ikke ha en privat konto
Dette punktet er kanskje veldig simpelt, men det er ofte lett å glemme. Dersom man ønsker flere aktive følgere er det viktig å gjøre profilen åpen for alle, ellers får man automatisk færre følgere og likes.

Lik og kommenter hos andre med samme tema som deg
Mange har et tema på instagram, feks mote, sminke, trening, kosthold, fotografi osv. Har du en konto som handler om sminke, så søk på relevante hashtags for å finne kontoer med samme interesse. Da er det større sannsynlighet for at de vil like og følge tilbake.

Bruk relevante hashtags
Hashtags gir flere likes, prøv å finne noen som passer temaet til bildet ditt. På den måten kan andre finne deg når de søker på disse hashtagsene. Det å velge riktige hashtags er avgjørende for hvor mange som vil se bildet ditt. Velger du en hashtag med flere millioner andre bilder er sannsynligheten stor for at bildet ditt vil forsvinne i mengden. 

Gi tilbake det du får
Hvis noen liker bildene dine, kommenterer eller følger deg så gjør dette gjerne tilbake. Slik kan man få faste og aktive følgere. Men ikke følg og fjern dem med engang de følger tilbake, det gir følgere på kort sikt men gir ikke et positivt inntrykk av deg og kontoen din.

Post strategisk
Det å vite hva man skal poste og når har mye å si for antall likes per bilde og også antall nye følgere per post. Tidspunktet har mye å si, det er ikke sikkert du får like mye respons dersom du poster midt på natta i forhold til ettermiddagen. Et eksakt tidspunkt kan jeg ikke gi, det kommer an på når dine følgere er mest aktive. Følg gjerne litt med på når du får flere likes, se om det er noen likheter med tidspunkt eller type post. Ønsker du mer aktivitet fra følgerne dine kan du også poste spørsmål under bildet ditt som folk kan svare på.

Følg meg gjerne på Instagram HER

 

~Vil dere ha flere slike innlegg?

 


av facebook-siden min. Følg meg gjerne ved å trykke HER

Her om dagen ble jeg ringt opp av et ukjent nummer. Vanligvis pleier jeg ikke å ta mobilen når folk ringer på ukjent, tidligere har jeg nemlig blitt oppringt av mye rart, deriblant en mann som var lam og ringte for å ha telefonsex mens han stønnet inn i telefonen. Og for ikke å forglemme alle de som ringer fra “Microsoft” selvfølgelig, det er jo veldig i vinden for tiden. Nå har det heldigvis gått bra alle disse gangene, selv om den lamme mannen fortsatte i flere måneder å ringe meg midt på natten. Han ga seg ikke før jeg truet med å ringe politiet. Etter dette har jeg ikke hørt noe fra han, men når noen ringer fra ukjent nummer blir jeg altså skeptisk.

 

Som sagt ble jeg altså ringt opp av ukjent nummer, og jeg vet ikke hvorfor men denne gangen svarte jeg telefonen. Der var det en mann som satt og pustet og peset inn i røret, jeg la på og tenkte for meg selv at nå begynner dette igjen. Rett etter jeg la på tikket det inn en melding, “Hei :)” stod det. Jeg søkte opp nummeret og fikk frem navnet. Heldigvis var det ikke den samme mannen som plaget meg tidligere. Jeg pustet lettet ut. Men navnet som dukket opp var heller ikke kjent for meg, og nysgjerrig som jeg var begynte jeg å søke rundt. På Facebook fant jeg han ikke, men et enkelt søk på Google gjorde likevel at frokosten satt jeg i vranga.

 

Nummeret tilhørte en mann ved navn Gunnar Helmuth Fossberg, en 74 år gammel mann fra Mosjøen som ringer og sender slibrige meldinger til jenter og kvinner i alle aldre. Det var flere blogginnlegg som skrev om han, og kommentarfeltene viste at flere hundre har blitt kontaktet av denne mannen. I følge en artikkel fra VG skrevet for 9 år siden (!) er det kommet inn 44 anmeldelser på mannen de siste 12 årene, og etter hva jeg fikk erfare i dag så er han fortsatt aktiv. Dette er tallene som kommer frem, men tenk på alle de som ikke kommer frem med sin historie?  Han er også blitt tatt for blotting og for å legge lapper med beskjeder i vesker. Det verste av alt er at noen av hans utvalgte ofre er barn!! Selv om mannen aldri har (etter hva man vet) møtt eller overgrepet seg på noen, så syns jeg det hele har gått for langt. Spesielt når han også gjør dette mot barn og unge jenter, hvorfor han ikke blir straffet hardere enn noen få bøter forstår jeg ikke.

 

All denne informasjonen og mere til (søk han opp på google hvis dere vil lese mer) satt jeg med da han ringte meg opp for andre gang. Jeg hadde altså ikke svart på meldingen hans, så noen ekle meldinger hadde jeg ikke rukket å få enda. Igjen var det bare ekkel pusting og pesing i røret, og da jeg hilste på han med hans fulle navn ble det helt stille. Deretter la han på og jeg har heldigvis ikke hørt noe mer fra han hittil! Takket være advarslene fra flere snille bloggere klarte jeg å bli kvitt han før det utviklet seg, og med dette innlegget håper jeg at jeg også kan være med på å hjelpe noen andre på samme måte. Det eneste jeg ikke liker med å legge ut navnet er med tanke på familien hans, han har selv også barn og hele familien sliter visstnok med hvordan han oppfører seg. Men likevel, når han velger ut unge jenter og barn så føler jeg at jeg ikke kan la være å si noe. Jeg vurderer også å ringe politiet, men ettersom han ikke rakk å gjøre annet enn å puste og pese i telefonen så er jeg usikker på om jeg personlig har noen rett til å anmelde han.

 

Han bruker nesten identisk fremgangsmåte hver gang
* Ringer med ukjent nummer, ofte tidlig på morgenen. Svarer man puster han bare inn i røret uten å svare.
* Kun minutter etter kommer det inn en melding med “Hei” eller noen ganger dristigere ting
* Svarer man på meldingene kommer det gjerne svar som at “du er søt”, “få se bilder av deg” som til slutt utvikler seg til grove seksuelle meldinger

 

~Håper dette kan være til hjelp hvis noen skulle være så uheldige å bli kontaktet av han