Månedens innlegg

Mars startet med noen mål for den nye måneden

Og den første jobbhelgen


Så fikk jeg noen dårlige nyheter, som det skulle vise seg å bli mange av denne måneden… Håper den neste blir bra <3


Pappa hadde bursdag og jeg delte noen tidligere bilder fra grava


Og noen tidligere bilder fra fototurer

Før måneden ble avsluttet med en kjempe god påskemiddag

 

5 positive ting
1. Jeg fikk tilbake pengene som var blitt stjålet
2. Det var påske
3. Jeg har hatt min første time hos spesialisten i Oslo
4. Vi hadde besøk av familien
5. Jeg hadde en uke fri

 

Mål for måneden
1. Dra til Oslo
2. Lage en liste over alle bøkene mine
3. Kutte ned på medisiner
4. Gå gjennom innkjøp og se hvor jeg kan spare mer
5. Prøve en ny oppskrift
6. Besøke grava på bursdagen til pappa
7. Kjøpe bursdagsgave til nevøen min
8. Få byttet det knuste glasset
9. Feire påsken
10. Gjøre en god gjerning

 

 

Filmer sett
Veronica PosterThe Story of Diana PosterPremonition PosterThe Open House PosterFood Choices PosterWhat the Health PosterForks Over Knives PosterThe Truth About Alcohol PosterFittest on Earth: A Decade of Fitness PosterThe Kids Menu Poster

 

Bøker lest
Bilderesultat for alt lyset vi ikke ser amazonBilderesultat for bridaBilderesultat for skogen bortenfor dagenBilderesultat for insurgent book veronica roth
Bilderesultat for memory zero keri arthurBilderesultat for sandhammaren margit sandemoBilderesultat for der vinden får hvileBilderesultat for a kiss of shadows

 

~Håper dere har hatt en fin måned og en fin påske

 

 


I dag hadde jeg egentlig planlagt å ta en tur til kirkegården, for pappa har bursdag i dag. Dessverre orket jeg ikke, og det er visst ganske nedsnødd der har jeg hørt. Derfor ble det noen gamle mobilbilder fra en annen gang jeg pyntet litt på grava. Jeg er ganske sikker på at pappa ville forstått, men samvittigheten stikker jo litt likevel. Jeg får ta turen ned en dag jeg føler meg i litt bedre form. I mellomtiden: gratulerer med dagen pappa <3

Forrige helg tikket det inn en melding fra banken på mobilen min hvor det stod at jeg skulle kontakte de snarest vedrørende transaksjoner på mitt kort. Det stod et telefonnummer og saksnummer jeg skulle oppgi når jeg ringte. Småskeptisk som jeg er tenkte jeg at dette godt kunne være noe lureri, og at å ringe nummeret som stod der (som jeg så at ikke var banken sitt) kanskje ikke var så veldig lurt. Jeg gikk derfor heller inn på kontoen min via PC, men dessverre viste det seg å være sant. Noen hadde nesten tømt brukskontoen min! Jeg pleier vanligvis ikke å ha så mye penger på denne kontoen da jeg vet at slike ting kan skje, men jeg hadde nettopp fått lønning og i stresset med å skulle inn til spesialist i Oslo hadde jeg altså glemt å overføre lønningen til sparekontoen. De hadde over flere transaksjoner klart å stjele over 15 000 kr!
 


Jeg ringte banken med en gang, for jeg turte fortsatt ikke ringe nummeret som stod i meldingen (snakk om paranoid hehe). De var veldig hyggelige og sperret kortet mitt og sendte et reklamasjonsskjema som jeg kunne fylle ut for å søke om å få pengene dekket. I tillegg satte de meg over til avdelingen jeg skulle snakke med (nummeret fra meldingen). De var derimot ikke fullt så hyggelige. Der ble jeg fortalt at ettersom jeg har brukt kortet mitt til å handle på nettet så kunne dette kalles selvforskyldt og jeg kunne ikke regne med å få tilbake pengene fra dem. Etter samtalen satt jeg igjen med en følelse av at ettersom jeg var så dum så kunne jeg ha det så godt…

Jeg vet så klart at ingenting er 100 % trygt på internett, hackerne kan få tak i opplysninger uansett. Men når jeg har handlet fra verifiserte sider i Norge så trodde jeg det skulle være relativt trygt, og at hvis noe skjedde så ville det bli dekket av banken. Men neida, det er kun kredittkort de tar ansvaret for. Hvis dette faktisk er sant så synes jeg det er merkelig at kortet jeg hadde faktisk er til for å handle på nett. Og slike ting er ikke bare en risiko på nettet, hver gang man handler i en fysisk butikk eller tar ut penger fra minibanken så kan det samme skje. Er man da dum fordi man bruker kortet til det det er laget for? Og hvorfor er det sånn at man som offer har skylden? Er det én ting som irriterer meg i media for tiden så er det at folk peker en finger mot offeret og ikke forbryteren. Jeg har kommet over mange kommentarer på nettet som rett og slett gjør meg kvalm. Blir man banket opp fordi man er homofil så skulle man kanskje ikke vært homofil? Blir man voldtatt så skulle man kanskje ikke gått i “utfordrende” klær? Og hvis man ikke vil bli tilsendt dickpics så burde man ikke være på nett?

Nå sporet jeg kanskje litt av, men det er bare litt frustrasjon som måtte ut. Poenget var at kortet jeg brukte skal kunne brukes på nett, og jeg synes ikke jeg har skyld i at jeg ble hacket. Jeg åpner aldri linker i e-poster, jeg åpner heller en ny fane og skriver inn nettsiden manuelt. Ikke handler jeg fra små og ukjente sider heller.
Jeg tror de aller fleste på et eller annet tidspunkt har brukt kortet sitt på nettet, i hvert fall kjenner jeg veldig mange som gjør det. Jeg blir vel nødt til å skaffe meg et kredittkort til tross for at jeg ikke er stor fan av disse, men foreløpig gjør jeg ingenting frem til jeg ser om saken blir løst.

 


I håp om å hjelpe andre har jeg kontaktet de siste nettstedene jeg har handlet fra og forklart hva som har skjedd. Jeg har vært fast kunde fra alle de nettstedene i flere år og alltid vært fornøyd, så det var absolutt ikke en klage på dem. Det var kun en advarsel om at noen kan ha tatt seg inn i deres systemer og hentet ut informasjon. Den ene siden kontaktet sin IT avdeling snarest for å sjekke om noe kunne ha skjedd, snakk om god service! De andre har enten ikke svart enda eller puttet ansvaret over på andre. Uansett så synes jeg det er greit å advare andre, og hadde jeg selv drevet nettbutikk ville jeg hvert fall vært interessert i informasjonen. Et eller annet sted så har det skjedd en glipp, og dersom et selskap får flere slike meldinger fra kunder så blir det undersøkt og sikkerheten skjerpet slik at det ikke skal skje med flere.

 

Det var en kjip opplevelse å bli hacket, og det er irriterende at enkelte stjeler uten tanke for hvordan det går med den andre personen etterpå. Og selv om jeg er veldig sint på den/de som gjorde det, så er det dessverre ikke så mye jeg får gjort med det. Men når det er sagt så finnes det mye annet som kunne skjedd som er verre, det er tross alt bare penger.


~Har dere opplevd noe lignende? Og handler dere fra nett?

1. Dra til Oslo. Jeg har en timeavtale hos en spesialist i Oslo denne måneden, og jeg er veldig spent på om jeg kan få hjelp der. Etter det har jeg også time hos fastlegen min, så dette blir vel en av de viktigste tingene jeg MÅ fullføre denne måneden.


2. Bokliste. Jeg har tidligere laget en alfabetisert liste over alle filmene jeg eier, og nå vil jeg gjøre det samme med alle bøkene mine. I tillegg har jeg nok litt for mange, så jeg burde nok få gitt bort noen av dem…


3. Kutte ned på medisiner. Dette skulle jeg gjort forrige måned, men det passet liksom aldri. Som regel blir jeg litt dårligere når jeg trapper ned, og da er trenger jeg noen dager på å komme meg igjen. Jeg får planlegge litt nøyere denne gangen, så kanskje jeg klarer å gjennomføre. Failing to plan is planning to fail 😉


4. Gå gjennom innkjøp og se hvor jeg kan spare mer. Jeg har vært flinkere med forbruket mitt dette året, men jeg håper på å kunne bli enda litt flinkere. Derfor skal jeg gå gjennom utgifter, kvitteringer osv for å se om det er noe jeg kan spare inn på.


5. Prøve en ny oppskrift. Nå er det en stund siden jeg har prøvet noe nytt på kjøkkenet, og ettersom det ikke er så mye å gjøre ute om dagen så kan jeg jo like greit prøve å finne på noe koselig innendørs.

6. Besøke grava på bursdagen til pappa. Pappa har bursdag i mars, så den dagen vil jeg ta en tur på grava <3


7. Kjøpe bursdagsgave til nevøen min. En av nevøene mine har bursdag denne måneden, så da blir det litt gavekjøping. Jeg syns det er koselig å kjøpe gaver, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal kjøpe.


8. Få byttet det knuste glasset. Jeg fikk noen kjempe fine glass i bursdagsgave av Benjamin i fjor, og for flere måneder siden klarte jeg å knuse det ene mens jeg tørket det. Heldigvis er det sånn at man kan ta med seg glasset til butikken og få et nytt, men tror dere jeg har gjort det da? 😉 Så i mars vil jeg få tatt med meg glasset tilbake til butikken og ordnet et nytt et.


9. Feire påsken. Da jeg sjekket kalenderen så jeg plutselig at det er påske denne måneden! Det er ikke ofte den er så tidlig tror jeg? Men jeg klager ikke, for da har jeg jo en unnskyldning til å fylle opp påskeegget med sukkerfritt godteri og kose meg litt ekstra.


10. Gjøre en god gjerning. Just because <3

 

~Har dere noen planer for mars?

Månedens innlegg

Februar startet med noen bilder fra “skituren” i januar


Og 10 ting jeg ville gjøre i februar


Vinduene var dekket med istapper

Mamma og jeg lagde sukkerfrie fastelavnsboller (trykk på bildet for oppskrift)

Og Benjamin og jeg feiret Valentine’s Day sammen

Mot slutten av måneden kom savnet etter våren

Og ikke minst alle de fine vårblomstene

 

5 positive ting
1. Mamma og jeg feiret fastelavn med sukkerfrie boller
2. Benjamin og jeg feiret Valentine’s Day sammen
3. Jeg har jobbet mer enn vanlig
4. Jeg kjøpte inn sukkerfrie og glutenfrie oreokjeks for å kose meg litt ekstra
5. Jeg har endelig begynt prosessen med å skrive ned alle bøkene jeg har

 

Mål for måneden
1. Lage fastelavnsboller
2. Gjøre noe koselig på Valentine’s Day med kjæresten ♡
3. Fortsette med rydding og organisering
4. Fotografere mer innendørs
5. Jobbe mer enn vanlig
6. Forberede meg på timene jeg har hos ulike spesialister i mars
7. Være flink til å spare
8. Trappe ned på medisiner (flyttes til neste måned)
9. Donere bort ting jeg ikke bruker/trenger (har samlet sammen mye, trenger bare å få levert)
10. Lese en klassiker

Filmer sett
It PosterAlien Contact: Outer Space PosterThe Ritual PosterStill/Born PosterWhite Coffin PosterLeatherface PosterDarkness Rising PosterJigsaw PosterDiana: In Her Own Words PosterPatient Seventeen Poster

 

Bøker lest
Bilderesultat for another one bites the dust bookBilderesultat for biting the bullet bookBilderesultat for the catcher in the rye amazonBilderesultat for bitten to death book jennifer rardinBilderesultat for evil at heart chelsea cain amazonBilderesultat for eighty days yellow amazonBilderesultat for bloodfire amazon

 

~Håper alle har hatt en fin februar