Soft is er vel noe de fleste lengter etter nå som sommeren er her, og hva er vel bedre enn å nyte den med god samvittighet? Grunnoppskriften er enkel å lage, og man kan tilsette de smakene og søtningen man selv ønsker. Jeg kommer til å legge ut oppskrifter på mine favorittsmaker senere, men jeg tenkte å dele grunnoppskriften med dere først.

Det eneste man trenger er frosne bananer og en kjøkkenmaskin. Jeg pleier å bruke 2 bananer per porsjon.

Skjær modne bananer i biter og legg de i fryseren til de er dypfryste. Jo mer modne de er, desto søtere blir isen.
 Kjør bananene i kjøkkenmaskinen til de får konsistensen som soft is, så enkelt er det! Ikke la maskinen gå for lenge, da vil massen bli rennende.
Jeg pleier å ta den ut med en gang all massen kjøres lett rundt i maskinen. 


Bruk en slikkepott dersom maskinen sliter med å få tak i bitene

Konsistensen begynner å ligne på iskrem 

Ferdig!

Nytes med en gang 

 

 

 

 

~Noen som fikk lyst på is? 

 

 

 

#oppskrift #sukkerfri

 

I veldig mange år har jeg levd med et kosthold uten noe særlig sukker, og jeg er heller ikke særlig begeistret for kunstig søtning. For flere år siden så jeg noe som het sukrin, men på den tiden var jeg ekstremt skeptisk til å prøve noe nytt og tenkte at det var for godt til å være sant. Men for en stund siden tok nysgjerrigheten min over, og jeg begynte å undersøke dette produktet nærmere.

Sukrin, eller Erythritol, som det også kalles, er et 100 % naturlig alternativ til sukker og en god måte å redusere sitt sukkerforbruk uten å måtte ofre den gode smaken.

Denne informasjonen har jeg hentet fra Funksjonell Mat sin hjemmeside:

©        Null kalorier

©        Skader ikke tennene

©        Smaker og ser ut som sukker

©        100 % naturlig – finnes blant annet i frukt

©        Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)

©        Virker som antioksidant i kroppen

Sukrin har altså null kalorier og inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen. Det er basert på Erythritol, som er et sukkeralkohol, men som ikke oppfører seg som sukker eller alkohol. Det fremstilles ved en helt naturlig gjæringsprosess hvor druesukker benyttes som råstoff. 

I dag finnes det vanlig sukrin, som har ca 75 % av søtsmaken til vanlig sukker og med samme konsistens.

Sukrin 500 g

I tillegg er det også sukrinmelis som er vanlig sukrin i finmalt form. Dette løser seg lettere opp og er velegnet til kaker, desserter, glasurer og mye mer. Noen opplever en kald følelse i munnen etter disse produktene, og foretrekker derfor andre alternativer. Personlig bruker jeg begge disse produktene uten å merke noe til dette. 

SukrinMelis 400 g

Er du derimot av den mer følsomme typen så ikke fortvil! Det har nå kommet noe som heter sukrin+, sukrin smeltet sammen med stevia. Begge ingrediensene er helt naturlige og kalorifrie, og stevia kommer fra en plante som er 300 ganger søtere enn sukker! Sukrin+ gir derfor dobbel så søt smak som det vanlig sukker gjør, uten den bitre bismaken som noen mener vanlig sukrin har.  

Sukrin+ 250 g

 

Kort oppsummert vil jeg anbefale disse produktene til alle som ønsker å kutte ned på sukkerinntaket, og hvem vil vel ikke det?

 

~Bruker dere sukrin, eller fikk dere kanskje lyst til å prøve det?