Det har nesten blitt tradisjon for meg å gå inn i det nye året forkjølet, så nyttår ble feiret med masse god “trøstemat” og noen elendige forsøk på å ta bilder av rakettene gjennom vinduet. Men det var en veldig koselig kveld for det <3

 
For en liste over alle (67) bøkene jeg leste i fjor, trykk HER
Bilderesultat for release me bookBilderesultat for claim me bookBilderesultat for complete me book
Hvis du liker “Fifty shades of grey” så vil du sikkert like “Stark” serien også. De har veldig mange fellestrekk! Jeg har foreløpig bare lest de 3 første bøkene, men likte de veldig godt.
 
 
Bilderesultat for touch book acardo
Touch var en søt og fin bok, og jeg håper jeg får lest de andre i serien også. Den handler om ei jente som finner ut en veldig mørk hemmelighet om sin egen far, og som sammen med noen andre prøver å sette en stopper for han.
 
 
Bilderesultat for the host book meyer
The host skrev jeg også om under filmanbefalingene fra i fjor, og jeg leste som sagt boka først. Den var utrolig fin! Anbefales absolutt. Det er en ganske komplisert handling, så det er ikke lett å fortelle noe særlig om den uten å røpe for mye. Kort fortalt er menneskeheten nesten utryddet av en alienrase som tar over menneskene og sletter minnene deres. Men noen ganger er kjærligheten større og sterkere enn man tror, så da Melanie blir tatt over av en vandrer (alien) byr det på problemer for dem begge da hun nekter å forsvinne og ønsker å finne igjen broren og mannen hun elsker.
 
 
Bilderesultat for evermoreBilderesultat for blue moon alyson noel
“The immortals” serien har jeg lest et par bøker av, og jeg likte de veldig godt. De handler om jenta Ever som har mistet foreldrene og søsteren sin i en bilulykke hvor hun var den eneste som overlevde. Etter det kan hun høre andres tanker, lese auraen deres og se opplevelser de har hatt ved å ta på dem.
 
 
Bilderesultat for hidden marianne curley
Hidden handler om Ebony som har levd et overbeskyttende liv hos sine foreldre med kun noen få venner i omgangskretsen. Hun har vært gjemt bort fra samfunnet, og hun er i ferd med å finne ut hvorfor da hun plutselig begynner å forvandle seg til noe umenneskelig.
 
 
Bilderesultat for fated book
Fated er historien om Daire som har merkelige drømmer og syner, og moren er redd for at hun har mistet forstanden. Hun sender henne derfor for å bo hos bestemoren, men bestemoren innser snart at synene er et tegn på at Daire er en soul seeker som har evnen til å reise mellom verdener til de levende og de døde. I drømme har hun møtt en gutt med fantastiske blå øyne som får henne til å føle seg trygg, men problemet er at han ikke eksisterer. I hvert fall er det hva Daire tror frem til hun faktisk møter han. I drømmene dør han alltid i armene hennes, og kampen for at dette ikke skal skje i virkeligheten blir intens da hun finner ut at det er broren hans som er fienden og hun som soul seeker har blitt skjebnebestemt til å drepe.
 
 
Bilderesultat for levende begravet
Denne boken var spennende! Den handler om en gjeng med kamerater som tidligere har hatt veldig drøye utdrikningslag, og da han som har vært drøyest endelig skal gifte seg vil de andre ta skikkelig igjen. Så da han er full nok kjører de han ut i en øde skog, legger han i en kiste med kun en flaske whisky og en walkie talkie og begraver han levende. Planen var å hente han etter noen timer, men spøken blir til ramme alvor da de andre kameratene dør i en bilulykke på vei tilbake og ingen vet at at han ligger begravet under bakken.
 
Bilderesultat for fallen bookBilderesultat for torment bookBilderesultat for passion bookBilderesultat for rapture book lauren kate
Fallen-serien var utrolig fin. Jeg så at det fantes en film ved navet fallen og sjekket ut beskrivelsen av den, det viste seg at den var basert på en bok og sta som jeg er ville jeg altså lese boka først. Og noen ganger har man utrolig flaks! Jeg skulle nemlig levere noen ting til gjenbruksrommet på Lindum, og hva finner jeg på gulvet der? Hele bokserien 😀 Fallen handler om Lucinda som forelsker seg i Daniel, en gutt på den nye skolen. Men Daniel er en fallen engel, og hun finner ut at de har elsket hverandre gjennom mange liv. Men hver gang de finner hverandre jobber både gode og onde krefter for å holde dem fra hverandre.
 
 
Bilderesultat for among the heroes the true story of united 93 jere longman
United 93 var et av flyene som ble kapret 9/11, men som aldri traff målet takket være modige passasjerer. Dette er historien om hva som skjedde under den dramatiske flyturen før de kræsjet. I boken får man høre de pårørendes historier, hva som ble sagt i telefonsamtalene under kapringen og hvordan passasjerene og de ansatte jobbet sammen mot terroristene.
 
 
13418273
Kavita føder en datter, men jenter har ingen verdi og faren dreper henne. Noen år senere føder hun enda en datter, men hun klarer ikke tanken på at barnet skal lide samme skjebne som sin søster. Hun klarer derfor i skjul å få gitt bort datteren til et barnehjem, og lille Asha vokser opp i USA sammen med sine adoptivforeldre. Asha er veldig nysgjerrig på sin indiske bakgrunn, og etter hvert starter en følelsesrik jakt for å finne sine røtter. En nydelig historie!
 
 
Bilderesultat for en gatekatt ved navn bobBilderesultat for bobs bokBilderesultat for bobs bok
Bøkene om James og Bob er virkelig verdt å lese! Historien er vakker og virkelig rørende. Kort fortalt er det en historie fra virkeligheten om hvordan den narkomane uteliggeren James møter gatekatten Bob og de sammen redder hverandre fra en trist skjebne i de kalde gatene i London. Har du ikke lest disse enda så anbefaler jeg de varmt <3
 
 
Bilderesultat for marked book kristin castBilderesultat for betrayed bookBilderesultat for chosen bookBilderesultat for untamed book pc cast
Zoey blir merket som vampyr og må dra til “House of Night”, en skole for vampyrer. Det viser seg at hun er spesielt utvalgt av gudinnen Nyx, og merkene hennes vokser i takt med kreftene hun utvikler. Det viser seg raskt at det ikke er enkelt å være utvalgt når andre vampyrer også har lyst på mer makt.
Bilderesultat for beneath the skin nicci french
Flere ulike kvinner mottar truende brev og blir forfulgt av en sadistisk morder som dreper dem én etter én. Kjenner kvinnene morderen? Har de tilsynelatende veldig forskjellige kvinnene noe til felles som gjør at han velger dem? Jakten på den mistenkte får paranoiditeten til å sette inn da alle kan være den mistenkte. En nabo, en god venn, en kjæreste, en medarbeider eller kanskje en vilt fremmed? Beneath the skin var en utrolig spennende bok, jeg anbefaler den til alle som liker krim og spenning.
 
 
Bilderesultat for glass houses bookBilderesultat for the dead girls dance rachel caineBilderesultat for midnight alley
“The Morganville Vampires” serien handler om Claire som flytter til Morganville for å gå på skole, men blir møtt med mobbing og vold og bestemmer seg for å flytte ut av skolehyblene og inn hos noen andre for å få det bedre. Men den lille byen har mange hemmeligheter, og det blir vanskelig å holde seg utenfor trøbbel i den mørke og blodtørstige byen.
 
 
 


Her er alle bøkene jeg leste i fjor, og målet er å lese flere enn dette i år. Jeg fant mange nye favoritter (si ifra i kommentarfeltet hvis dere ønsker en liste over disse), og jeg håper å finne enda flere i år.

 

~Leste dere noe i fjor? Og har dere noen å anbefale meg?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


En litt (veldig) forsinket oppdatering fra julen. Ovenfor er et par bilder av min vegetariske julemiddag, mmm!

Mens de andre hadde en litt mer tradisjonell julemiddag

Og vips så var den middagen borte 😉

~Hadde dere en fin jul?

The Host Poster The host er nok ikke en film jeg ville sjekket ut dersom jeg ikke hadde lest boka, men OH MY boka er fantastisk! Og da jeg oppdaget at den var filmatisert måtte jeg altså sjekke ut den også, og jeg likte den! Scifi er egentlig ikke min greie når det kommer til film (spesielt nyere filmer), men denne var fin. Vil anbefale å lese boken først da den gir flere detaljer og mer forståelse av filmen. Handlingen er litt for kompleks til å gi en simpel forklaring, men det er altså en slags kjærlighetshistorie satt i en verden der menneskers kropper blir tatt over av en type aliens og vanlige mennesker nesten er utryddet.
You Again Poster Personlig synes jeg denne filmen var veldig morsom, kanskje fordi jeg har blitt mobbet tidligere selv. Det er en komedie som handler om ei som finner ut at broren har forlovet seg med jenta som mobbet henne fryktelig på videregående. Hun prøver derfor å få frem denne siden av henne og overbevise broren om at han gjør en feil, men det skal vise seg å ikke være så enkelt.
A Cure for Wellness Poster Denne må nok også bli en av favorittene fra i år. Den handler om en ung mann som blir sendt avgårde for å hente tilbake den daglige lederen som plutselig har bestemt seg for å bli igjen på et velværesenter. De trenger han fordi selskapet blir etterforsket, men det skal vise seg å ikke være så enkelt. Den unge mannen får mistanker om at spabehandlingene ikke er det de virker som.
Emelie Poster Hun må være barnepiken fra helvete, alle foreldres mareritt da hun elsker å skremme barna med ulike skumle aktiviteter.
Morgan Poster Denne filmen minnet meg litt om “Splice” som jeg også liker. Den handler altså om Morgan, som er en kunstig laget menneskelignende skapning som skal bedømmes om hun skal få leve eller om hun er farlig og bør elimineres. Anbefales!
Fist Fight Poster En film jeg måtte se fordi jeg har sett på “It’s always sunny in Philadelphia”. Den handler om en lærer som får en annen lærer sparket og blir utfordret til en såkalt “after school fight”. Er det bare jeg som digger stemmen til Charlie?
Prom Night Poster Denne filmen minnet meg veldig om de klassiske skrekkfilmene som var før, du vet, med mordere som går rundt med kniver og dreper folk. Jeg likte denne veldig godt. Den handler om ei jente som har blitt stalket av læreren sin som endte opp med å drepe foreldrene hennes. Nå bor hun hos nær familie og prøver å ha et så normalt liv som mulig. Prom night nærmer seg, men da læreren klarer å rømme fra fengsel blir ikke ting akkurat som planlagt.
Hacker Poster Enda en ny favoritt i år, “Hacker” likte jeg utrolig godt. Den handler om en gutt som lærer seg hacking for å tjene penger, og etter hvert lever et liv med kriminalitet og identitetstyveri sammen med kjæresten sin og en kamerat.
Monster: The Josef Fritzl Story Poster En dokumentar om den syke mannen Josef Fritzl som holdt sin egen datter fanget i en lydtett kjeller i 24 år og fikk 7 barn sammen med henne.
Unacknowledged Poster En dokumentar om UFOer, aliens, vitner, filmbevis, intervjuer og mer. Jeg interesserer meg for sånt, og likte derfor denne dokumentaren veldig godt.
 
Extraordinary: The Stan Romanek Story Poster Historien til Stan Romanek har skapt mye diskusjon, og denne dokumentaren er hans historie. Han hevder å ha både film- og bildebevis, og selv om jeg tror akkurat hans historie er fake så er dokumentaren fortsatt veldig spennende. I tillegg er det mange creepy bilder, historier og mer. Uavhengig av om hans historie er ekte eller ikke så tror jeg det finnes liv andre steder enn på jorda, og selv om det finnes mange oppdiktede historier så tror jeg det finnes en del ekte der ute også.
 
 
 
Raw Poster Raw er en film som jeg endte opp med å kjøpe etter å ha sett den, enda en favoritt i år! Den handler om ei jente som har levd som vegetarianer hele livet, til hun begynner på veterinærskolen og må spise rått kjøtt/organer fra dyr i et ritual blant elevene. Deretter utvikler hun et vilt behov for kjøtt, og når hverken stekt eller rått kjøtt dekker sulten tyr hun til menneskekjøtt.
 
 
Get Out Poster Denne sjekket jeg ut fordi den fikk bra omtale, og jeg må si meg enig. Filmen handler om et kjærestepar hvor mannen skal møte sine svigerforeldre for første gang. Han er afroamerikansk, og kjæresten frykter at foreldrene skal ha problemer med det. Han er derimot ikke så veldig bekymret, men det skal vise seg å være en stor feil. 
 
 
 
47 Meters Down Poster Enda en haifilm som gikk rett i favorittlisten med en gang. 47 meters down er en film om to søstre som drar på ferietur til Mexico. Den ene har akkurat blitt dumpet av kjæresten sin fordi han syns hun var for kjedelig, så den andre prøver å få henne med på spennende opplevelser for å motbevise han. Selv om den ene søsteren er ganske bekymret så lar hun seg overtale til å dykke ned i et bur for å se på haiene. Det skal vise seg å være en stor tabbe da sikringen til buret ryker, og de faller ned på bunnen. Kan dere gjette hvor dypt? 😉 Det blir en kamp for livet der klaustrofobien truer med å ta overhånd i det mørke lille buret hvor haiene sirkulerer rundt, og hvor lenge vil oksygentanken holde?
 
 
 
Cult of Chucky Poster Chucky er en storfavoritt hos meg, så da den nye kom ut måtte jeg se den så fort som mulig. Jeg likte denne versjonen også, selv om ingen slår favoritten: bride of Chucky. Handlingen i filmen foregår for det meste inne på en psykiatrisk institusjon, noe som gjør det ganske så problematisk å overbevise de andre om at dukken har våknet til live.
 
 
A Street Cat Named Bob Poster En nydelig fortelling både i bok- og filmformat <3 Den er basert på en sann historie, og har du ikke fått den med deg så bør du absolutt sjekke den ut. James og Bob møtes og sammen redder de hverandre fra et tøft gateliv. James er narkoman, og har tidligere prøvd flere ganger å komme seg ut av det uten hell. Det er Bob med sin spesielle personlighet som viser seg å være redningen. Et unektelig bevis på at sjelevenner ikke behøver å være av samme art. Både boken og filmen rørte meg til tårer flere ganger, en klar favoritt her altså. Det kan vel ikke sies nok ganger hvor mye jeg liker katter? <3
 
 
Amityville: The Awakening Poster Jeg har ikke sett alle versjonene av Amityville filmene, men jeg likte veldig godt den som kom ut i 2005. Jeg har også sett en annen versjon som jeg ikke likte, så jeg var veldig spent da denne filmen kom ut i fjor (wow det føles rart å omtale 2017 som i fjor). Jeg ga den en sjanse og det angrer jeg ikke på, for jeg likte faktisk denne veldig godt. En ny familie flytter inn i huset, og det viser seg at forbannelsen fortsatt hviler der. For dere som ikke har hørt om Amityville så er det altså en historie fra virkeligheten hvor en mann mener at huset fikk han til å drepe familien sin. Har du ikke sett noen av filmene vil jeg anbefale å se 2005 versjonen først, så får du med deg litt mer av forhistorien. 
 
 
The Call Poster Hun jobber med nødsamtaler og gjør en fatal feil som koster ei tenåringsjente livet. Når hun får en ny samtale fra ei annen som blir kidnappet av samme morder blir det et personlig oppdrag å redde henne.
 
 
Fifty Shades of Black Poster Liker du “Fifty shades” og “scary movie lignende” humor så er dette filmen for deg! Ler bare jeg tenker på den haha 😉
 
 
 
 
 
ÅRETS VERSTING!
 
American Poltergeist 3 Poster Det har vært mange dårlige filmer blant de jeg har sett i år, men denne her tar altså kaka. Ikke bara kaka, men hele bakeriet tror jeg. Den het altså American Conjuring den gangen jeg så den, men muligens hadde de stjålet navnet da det er en annen film som går under navnet i dag. Klarte de virkelig ikke engang å lage sin egen tittel? I dag går den under navnet “The Linda Vista Project” eller “American Poltergeist 3”. Dersom du liker filmer der skuespillerne er så dårlig at det høres ut som en apatisk opplesning av manus, spøkelser som ser ut som flygende spermflekker, spøkelsesfluegorillaer og slåss-scener der det synes veldig godt at de hverken treffer eller legger noe som helst kraft i slagene sine, ja da er dette filmen for deg! Denne filmen har rett og slett tatt ca halvannen time av mitt liv som jeg ikke får tilbake igjen. ANBEFALES IKKE!
 
~Har dere sett noen av disse?
 
Grave Encounters PosterGrave Encounters 2 PosterAs Above, So Below PosterThe Boy PosterThe Darkness PosterSatanic PosterAmerican Poltergeist 3 PosterKill Game PosterThe Girl on the Train PosterThe Shallows PosterThe Remains PosterThe Other Side of the Door PosterThe Lazarus Effect PosterDark Skies PosterThe Invoking 2 Poster31 PosterBad Moms PosterInsidious: Chapter 2 PosterInsidious 3 PosterBad Santa 2 PosterWaiting... PosterHot Pursuit PosterBefore I Wake PosterWrong Turn 3: Left for Dead PosterWrong Turn 4: Bloody Beginnings PosterWrong Turn 5: Bloodlines PosterThe Woman in Black PosterJim Norton: Mouthful of Shame PosterThe Woman in Black 2: Angel of Death PosterThe Visit PosterWhy Him? PosterPoltergeist PosterAmerican Poltergeist PosterVacation PosterWould You Rather PosterDon't Breathe PosterArea 51 PosterFirstBorn PosterThe Bye Bye Man PosterRings PosterLavender PosterThe Autopsy of Jane Doe PosterThe Host PosterFifty Shades Darker PosterThe Pack PosterLouis C.K. 2017 PosterJim Jefferies: BARE PosterYou Again PosterA Cure for Wellness PosterEmelie PosterFallen PosterMorgan PosterHoneymoon PosterThe Watcher PosterLast Shift PosterThe Neighbour PosterPopulation 436 PosterThe Chosen PosterDon't Knock Twice PosterPreservation PosterDie Präsenz PosterFist Fight PosterThe Haunting of Molly Hartley PosterProm Night PosterSplinter PosterDemon Inside PosterForsaken PosterTonight She Comes PosterHacker PosterThe Black Room PosterNecrophobia 3D PosterMonster: The Josef Fritzl Story PosterParanormal Asylum PosterNaked PosterUnacknowledged PosterHorror Story PosterNo estamos solos PosterExtraordinary: The Stan Romanek Story PosterPhoenix Forgotten PosterAlien Abduction PosterLife PosterRaw PosterAustralien skies PosterLudo PosterMercy PosterGet Out Poster47 Meters Down PosterCult of Chucky PosterA Street Cat Named Bob PosterAnnabelle: Creation PosterOpen Water 2: Adrift PosterOpen Water 3: Cage Dive PosterGerald's Game PosterTrick 'r Treat PosterThe Poughkeepsie Tapes PosterClinical PosterPandorum PosterWithin PosterWolves at the Door PosterI Am the Pretty Thing That Lives in the House PosterAmityville: The Awakening PosterThe Call PosterHush PosterXX PosterAnguish PosterTemple PosterFifty Shades of Black PosterOscar Poster
 
 
 
Anbefales
The Shallows Poster The shallows. Jeg liker hai-filmer, og denne var intet unntak. Den handler om ei som leter etter en spesiell strand fra et bilde der hun ønsker å surfe. Nok et bevis på at det er tryggere å surfe på Internett, jeg er nok trygg en stund til 😉
The Other Side of the Door Poster The other side of the door. Dette er én av favorittene fra i år, jeg likte denne veldig godt. Den er ikke ekstremt skummel eller noe, men det var bare noe ved den som jeg virkelig likte. Den handler om et par som har mistet sønnen sin i en tragisk ulykke, og som er villige til å prøve noe drastisk for å få en siste samtale med han. Anbefales sterkt!
31 Poster 31. Jeg er fan av Rob Zombie sine filmer, så denne måtte jeg selvfølgelig sjekke ut. Dersom du liker hans andre filmer så tror jeg du vil like denne også. Kort fortalt handler den om et voldelig spill der du må overleve i 12 timer sammen med en gjeng sadistiske klovner. Klassisk Rob Zombie stil!
Bad Santa 2 Poster Bad Santa 2. Bad Santa var hylmorsom, og jeg som mange andre har gledet meg til oppfølgeren. Denne var også bra, gutten fra den første filmen er nå relativt voksen, og filmen fortsetter med den samme dystre humoren. Marcus og Willie begraver stridsøksen midlertidig for et siste gig for å skaffe seg penger, men som alltid byr det på utfordringer.
Hot Pursuit Poster Hot pursuit. Jeg elsker aksenten til Sofia Vergara og også Modern Family serien, og av de grunnene alene så måtte jeg se denne filmen. Den perfeksjonistiske politidamen prøver å beskytte kona til en såkalt “drug boss” mens de prøver å komme seg til rettssaken. Det hadde jo kanskje vært enkelt nok dersom de ikke hadde fiender som vil gjøre alt for at de ikke skal vitne.
Jim Norton: Mouthful of Shame Poster Mouthful of shame. Jim Norton kan ikke beskrives, han må rett og slett bare sees. Dersom du liker stand up komikere med en pervers sans for humor så har du nok fått en ny favoritt etter å ha sjekket ut hans materiale.
The Visit Poster The visit. Denne typen filmer har jeg ikke sett så mange av, og den falt i smak. Filmen handler om to søsken som skal treffe sine besteforeldre for første gang. De drar på ferie for å være hos dem, men besteforeldrenes oppførsel viser seg å være merkelig. Hvem hadde trodd at søte gamle mennesker kunne være creepy?
Would You Rather Poster Would you rather? Dette er også en av storfavorittene fra i år! Den var såpass bra at jeg anbefalte den til kjæresten min (som er superkresen på filmer), og det ble en favoritt hos han også! Would you rather er et spill ledet av en rik og sadistisk mann som elsker å se hva folk er villige til å gjøre for penger. Hovedpersonen trenger desperat penger for å redde sin bror og blir uvitende med på spillet. Personlig synes jeg denne filmen har litt “Saw” preg i seg, om du liker de filmene bør du definitivt sjekke ut denne.
Area 51 Poster Area 51. Jeg synes Area 51 alltid har vært et interessant tema, hva skjuler seg egentlig i det området? Denne filmen har brukt en av konspirasjonsteoriene som utgangspunkt, nemlig aliens. Tre ungdommer filmer mens de skal bryte seg inn i Area 51, det blir ganske så spennende etter hvert!
Rings Poster Rings. Som jeg har nevnt tidligere absolutt elsket jeg “The Ring”, men 2eren var derimot en skuffelse så jeg hadde ikke store forhåpninger for denne. Jeg må si jeg likte å se den, og selv om den ikke gikk helt til topps så tok jeg den med her likevel. Historien fortsetter altså med samme handling som de første filmene, dersom du ser filmen dør du etter 7 dager. Ikke rings altså, men filmen i filmen. Eller kanskje ikke? Hva om jeg så filmen for noen dager siden og må bryte forbannelsen ved å la én av dere se den? Tørr dere ta sjansen? Hehe 😉 Anyways… Filmen er satt i mer moderne setting, og spres nå via blant annet via pc. Personlig savner jeg preget fra den første, VHS kassetter og gamle tver er rett og slett mer creepy enn laptop og flatskjerm.
 
 ~Har dere sett noen av disse, eller er det noen dere ønsker å se?

 

 

 

Januar er tiden for en ny start, og ingenting passer vel bedre enn å lage seg noen mål for den kommende måneden
 

1. Stå på ski. Jeg har ikke stått på ski eller gjort andre vinteraktiviteter på lenge, og for meg er det liksom ikke vinter uten at man har baset såpass lenge i snøen at ingenting annet enn en rykende varm kopp kakao med krem på kan varme en opp igjen.

2. Opprydning. Jeg har lyst på en ny start i år, og hva er vel da bedre enn å få ryddet og organisert litt hjemme? Jeg vil rydde på soverommet, organisere filmer og bøker og lage en alfabetisert liste over disse. Jeg vil også vaske, rydde og organisere kjøleskapet og alle kjøkkenskapene. Det er mer inspirerende å spise sunnere når man får bedre oversikt, og ikke minst hjelper det på å redusere matsvinnet. 

3. Spise sunnere. I julen glir fort gode vaner ut i ikke fullt så gode vaner, og selv om jeg har spist ganske sunt så ønsker jeg å spise enda sunnere i januar. Derfor blir det mye frukt, grønnsaker, bær, nøtter osv i hverdagene fremover. 

4. Bullet journal. Et av nyttårsforsettene mine var å bli mer organisert, og det å lage en bullet journal er et godt hjelpemiddel. Målet for januar er derfor å komme i gang med bullet journaling. Nå skal det sier at jeg hverken er flink til å skrive eller tegne, så jeg kan bare i mine villeste fantasier se for meg åssen den kommer til å se ut. Men pytt pytt, så lenge man har det gøy synes jeg ikke det spiller noen rolle om man er flink eller ikke.

5. Aktivitet. Jeg sitter altfor mye stille, så målet for januar er å bli mer aktiv i hverdagen.

(mobilbilder, for kameraet og jeg har ikke vært på tur i vinter)

6. Medisinkutt. I januar vil jeg veldig gjerne klare å trappe ned på én av medisinene mine uten å måtte trappe opp igjen. 

7. Sosiale medier. De fleste prøver kanskje å kutte ned på sosiale medier, men det vil altså ikke jeg. Jeg har et stort mål for instagram dette året, og da nytter det ikke ligge på latsiden. Dessuten vil jeg gjerne blogge mer, for det gir meg så glede hver gang jeg klarer å skrive et innlegg og laste det opp. Da føler jeg at jeg har fått gjort noe, og dessuten er det så koselig å lese tilbakemeldingene deres. Dere er best <3

8. Fotografering. I den mørke vintertiden er det ikke så lett å få tatt bilder, det er mørkt og kaldt. Derfor vil jeg benytte sjansen som en utfordring, jeg vil bli flinkere til å ta bilder innendørs. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har utviklet en slags sperre for det. Det virker umulig å få et godt resultat, så jeg har vel rett og slett bare gitt opp. Men det skal jeg altså prøve å endre på denne måneden.

9. Gjøre noe snilt for andre. Just because <3 

10. Nye bøker og filmer. I fjor var målet å se flere filmer jeg ikke har sett før og å lese bøker jeg ikke hadde lest før. Det klarte jeg, og vil derfor fortsette med dette en stund til. Man oppdager jo hele tiden nye favoritter!


~Har dere noen mål for januar?


Et litt forsinket juleinnlegg, men bedre sent enn aldri sies det. Jeg endret litt på min tidligere oppskrift og ble veldig fornøyd.

200 g røros smør
150 g søtning (jeg brukte 50/50 av sukrin+ og xylitol,liker du ikke smaken av sukrin+ så kan du bruke mindre av det og mer av noe annet)
ca 200 g speltmel (for glutenfri versjon trykk
HER)
2 ss FiberFin
100 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts kakaopulver (tilpass etter hvor mørk du vil ha den)

Miks  smør og søtning hvitt, sikt deretter inn melet, bake- og vaniljepulveret. Kna deigen godt og del den i to. Kna inn kakaopulveret i en av deigene. Rull deigene ut til 2 hvite og 2 brune ruller. Legg en hvit og en brun rull inntil hverandre, og legg i motsatt rekkefølge oppå slik at det blir sjakkbrettmønster. Skjær 1/2 cm tykke skiver og stek dem midt i ovnen på 180 grader i ca 8-10 minutter.

 

Spise sunnere
Dette er vel kanskje en av de klassiske nyttårsforsettene som de fleste har, men jeg føler for å ha det med likevel. Jeg spiser ikke så altfor ille nå, men jeg ønsker å tilføre mer frukt, bær, grønt og annen supermat i kostholdet mitt. Jeg ønsker også å kutte ned på melkeprodukter, drikke mer vann og generelt sett gjøre sunnere valg i hverdagen.

 

Nå 20 000 følgere på Instagram
Dette er ikke akkurat et veldig viktig forsett, men det å ha et mål gir meg inspirasjon til å fortsette med å ta bilder. Derfor skal jeg prøve å nå 20k følgere innen året er omme. Hvis du vil hjelpe meg på veien så følg meg gjerne HER

Begynne med fotooppdrag
Det å begynne med fotooppdrag er noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, men aldri kommet i gang med. Det behøver ikke nødvendigvis være betalte oppdrag, så lenge jeg får øvet meg på portretter med noen.

 

Være mer aktiv i hverdagen
De siste årene har jeg dessverre sittet altfor mye stille, det blir jo sånn når man konstant føler seg utslitt. I tidlig julegave fikk jeg en FitBit av mamma, og jeg begynte å måle antall skritt gått per dag i desember. Det var et ganske nedslående resultat, mellom 1000-6000 skritt hver dag. Men da har jeg hvert fall sett hvor lite jeg faktisk går, og med FitBiten på armen blir det enklere og mer motiverende å forbedre dette. 

 

Spare mer penger enn i fjor
I fjor var målet mitt å begynne å spare penger, noe jeg gjennomførte. Jeg lagde et enkelt budsjett hvor jeg hver måned så hvor mye penger jeg hadde brukt, og hvor mye som ble spart. På slutten av året la jeg sammen summene jeg hadde spart hver måned og fikk årstotalen, resultatet skal jeg prøve å slå i år. I tillegg har jeg en viss sum jeg ønsker å komme opp i på sparekontoen. Det er veldig motiverende, og jeg angrer på at jeg ikke begynte med dette lenge før! 

 

Være mer sosial
Når man hele tiden er sliten og har vanskeligheter med å komme seg ut, så sier det seg nesten selv at dette påvirker sosiallivet. Jeg skal prøve å være mer sosial i år, både med familie og venner. Dette er et punkt som er veldig viktig for meg, for jeg savner den tiden da jeg orket slikt. Dessuten savner jeg alle de jeg så sjeldent ser <3

 

Kutte ned på medisiner
Jeg har dessverre gått på altfor mange ulike typer medikamenter, både før og nå. Jeg har flere ganger trappet ned og kuttet ut enkelte medisiner, og håpet er at jeg skal klare å bli kvitt resten i år. Men jeg må også være realistisk og innse at det ikke alltid er slikt man kan velge selv, så derfor blir mitt nyttårsforsett å trappe ned enda litt til. 

 

Vise mer kjærlighet
Det høres kanskje ut som en klisjé, men så kald som verden har blitt i dag så syns jeg det er veldig viktig. Og det skal ikke alltid så mye til heller, bare det å smile til folk, gi et kompliment eller trekke pusten dypt og telle til tre før man svarer når man kommer i konfrontasjoner utgjør en stor forskjell. 

 

Bli mer organisert
Jeg er egentlig en veldig organisert person, eller var det i hvert fall før. Jeg elsket blant annet lister, oversikter, timeplaner og kalendere. I år skal jeg prøve å finne tilbake til denne gleden, og også få ryddet og gjort det mer oversiktlig hjemme. 

 

Finne ut hva det er som gjør at jeg er utslitt hele tiden
Det er nok det viktigste punktet dette året, for hvis ikke dette er på plass så klarer jeg nok ikke å fullføre noe av det andre heller. Jeg har flere legetimer hos spesialister i mars, og er veldig spent på om jeg får noe hjelp der. Jeg krysser fingrene for det, men vet samtidig at jeg har blitt skuffet gang på gang og at dette er en lang prosess. 

 

~Har dere noen nyttårsforsetter for 2018?