Når man sjeldent er ute i sentrum blir det nesten som å være turist i egen byOg det må da forsåvidt være et fint konsept nå for tiden!Det er kanskje utreiseforbud,Men tenk hvor mye fint man kan se her i Norge ogsåTil og med i byen der man bor
Den siste tiden har jeg gått flere turer rundt i byen med kameraet i hendene
Og tatt bilder av både stort og smått
Noe som jeg har sett tidligereOg noe som jeg ikke har lagt merke til før
Og resultatene har poppet opp på bloggen fra tid til annenOg mye mer vil nok komme ogsåHåper dere ikke går leiFor dette innlegget ble kanskje litt langt…
Men jeg oppdaget så mye fint på veien
Liker dere best innlegg med ett bilde eller flere?
Ååh disse er så vakre, jeg ønsker meg en hel skog av disse trærne Og det hadde ikke vært feil med en av disse hellerMen jeg kunne hvert fall nyte utsikten om ikke annetPå denne veggen kan man feste ting man har med selvNeste gang skal jeg ha med meg noe  Noen var ekstra gavmilde Og togstasjonen glødet i vårsolen
Jeg kikket rundt på veggen,opp mot de fine trærne,Og på denne søte tassen her
Flagget flagret så vidt i den milde vårvinden
Jeg tok noen siste bilder av veggen før det var på tide å gå hjemoverOg så klart måtte jeg knipse noen siste bilder av treet for i år ogsåDette tror jeg er bloggens lengste innlegg hittil!

I dag har jeg laget veganske gorbys med hva enn jeg hadde igjen i skapene. Det var ganske dårlig belysning på kjøkkenet som dere sikkert ser på bildene, men resultatet smakte hvert fall veldig godt! Jeg valgte å brette den helt sammen, for ellers har den en tendens til å åpne seg i ovnen. P.S. jeg jukset litt med deigen og brukte en ferdig pizzadeig med fullkorn og spelt.

 

~Har dere laget noe godt i det siste?

1. Fylle 30. Jeg har bursdag i mai, men det blir nok ikke noe feiring i år heller. Jeg må nesten innrømme at det er litt vanskelig å fylle 30. Ikke fordi jeg er utakknemlig eller noe, hvert år man får er en gave! Men fordi jeg har vært syk siden tidlig tenårene, og føler jeg har gått glipp av så mye og henger så langt bak alle andre på min alder.
2. Feire 17. mai. Det blir en annerledes 17. mai for mange i år, og jeg håper dere alle får en fin dag selv om den ikke blir som vanlig. Jeg klarer sjelden å gå ut på 17. mai uansett, så feiringen min blir nok i hagen som vanlig. Men i år vil jeg prøve å få til å grille, og kanskje sette i stand en litt ekstra god frokost.
3. Nå 29k følgere på Instagram. Et mål fra forrige måned som jeg ikke nådde.
4. Farge etterveksten. Etter en allergisk reaksjon på en frisørsjampo har jeg ikke turt å farge håret på en stund, men nå er jeg veldig lei den mørke fargen. Jeg har ikke reagert på hårfargen noen gang, men jeg er usikker på hvordan hår + hodebunn takler farging etter den allergiske reaksjonen. Jeg vil veldig gjerne få farget det, men samtidig er jeg litt redd for at jeg blir skallet i stedet for blond hehe.
5. Nå checkpoint 5 på DuoLingo. Spansken har gått sakte men sikkert fremover, og denne måneden vil jeg prøve å komme til checkpoint 5.
6. Nå 40 leste bøker hittil i år. Målet om å lese 100 bøker i år går sakte fremover, og i mai vil jeg prøve å nå 40 leste bøker. I det siste har konsentrasjonen vært litt dårlig, og jeg glemmer setningene så fort jeg har lest dem.
7. Være mer ute i hagen. Det har vært fint vær i det siste, så jeg skal prøve å tilbringe litt mer tid utendørs.
8. Fokusere mer på yogaen. Jeg har vært litt slapp på dette området, så det er på tide å stramme inn litt og ta yogaen mer seriøst igjen.
9. Oppdatere bullet journalen. Dette har jeg utsatt hele tiden, inspirasjonen forsvant mye da jeg måtte levere tilbake printeren min og ikke kan printe ut bilder lenger.
10. Gjøre noen endringer i de månedlige oppsummeringene på bloggen. Jeg føler at de månedlige oppsummeringene på bloggen kanskje blir litt for lange? Er usikker på om noen leser alt, så tenkte kanskje å finne en måte å korte det litt ned på slik at det blir mer oversiktlig. Hva synes dere?

Mål for måneden
1. Feire påsken.
2. Feire 7 årsdag med kjæresten + bursdagen hans.
3. Gå igjennom nyttårsforsettene.
4. Blogge mer.
5. Ta mer bilder innendørs.
6. Skrive flere lister.
7. Oppdatere bullet journalen.
8. Prøve en ny oppskrift.
9. Bruke mindre penger enn forrige måned.
10. Nå 29k følgere på Instagram.

 

 

Filmer sett

 

En ung kvinne dreper hele sin familie i hjemmet deres, og en etterforsker prøver å løse saken. Hva fikk kvinnen til å gjøre noe sånt? Etterforskeren finner ut at huset har en forbannelse, og alle som går inn der vil lide en voldsom død. Hun må nå redde seg selv og sønnen fra forbannelsen før det er for sent…
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Nicolas Pesce
Lengde: 94 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg gledet meg veldig til å se denne ettersom jeg likte den første fra 2004, men dessverre var denne en skuffelse. Det skjer generelt lite gjennom hele filmen, og med unntak av et par helt okey scener så var den veldig dårlig.
Brahms: The Boy II Poster
En familie flytter til Heelshire Mansion fordi de har vært utsatt for et alvorlig traume, et traume så alvorlig at sønnen ikke lenger snakker. Da han finner dukken Brahms blir den hans bestevenn som han kan åpne seg opp til, noe moren er takknemlig for. Men etter hvert begynner merkelige ting å skje, og moren begynner å tvile på om det var en god idé å la sønnen ha dukken…
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: William Brent Bell
Lengde: 86 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Jeg har sett verre dukkefilmer, denne var ikke så altfor ille. Men den manglet likevel noe for å nå helt opp.
It Chapter Two Poster
27 år har gått siden de møtte den fryktelige Pennywise, og alle i gruppen har blitt voksne og flyttet vekk fra den lille byen. Men en telefonsamtale bringer dem alle tilbake, kan de klare å overvinne IT igjen?
Utgitt: 2019
Sjanger: Horror
Regissør: Andy Muschietti
Lengde: 169 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Jeg elsket IT da jeg var liten, så disse nye filmene gledet jeg meg mye til. Jeg føler den mangler noe fra det gamle, men likevel lander den på en femmer. Spesialeffektene kunne gjerne vært litt bedre og mer realistiske, men fortsatt gode ideer som tar filmen til nye høyder.

 

 

 

12 fremmede mennesker vokner opp sammen uten å ane hvor de er eller hvordan de kom dit. De vet heller ikke hvorfor de er der, men finner snart ut at de er de utvalgte til en veldig viktig hendelse – The Hunt.
Utgitt: 2020
Sjanger: Horror
Regissør: Craig Zobel
Lengde: 90 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: En fantastisk god idé, mennesker som blir jaktet på i stedet for dyr. Må si jeg liker slike filmer! Men jeg føler den dabber av litt mot slutten, og at selve avslutningen var ganske kjedelig. Ellers er det tommel opp!

 

 

 

En tenåring er barnevakt for datteren til Ed og Lorraine Warren da hun selv og venninnen uvitende får vekket opp en ond kraft fanget i en dukke.
Utgitt: 2019
Sjanger: Horror
Regissør: Gary Dauberman
Lengde: 106 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Jeg har ikke likt de andre Annabelle filmene noe særlig, så jeg hadde ikke store forventningene til denne filmen. Men jeg må si at denne var den beste av Annabelle filemene, og en helt grei film.
Karl og Tomás jobber sammen for å jakte på demoner, og finner Camila, ei jente som angriper sin egen famile fordi hun er besatt.
Utgitt: 2020
Sjanger:  Horror
Regissør: Diego Cohen
Lengde: 82 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Filmen i seg selv var kjedelig, men jeg likte at de snakket spansk slik at jeg fikk øvd litt på å oppfatte ordene.
Godzilla: King of the Monsters Poster
Byrået Monarch setter i gang en kamp mellom store monstre for å redde jorden fra menneskene.
Utgitt: 2019
Sjanger: Fantasy
Regissør: Michael Dougherty
Lengde: 132 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Denne filmen hadde dårlige effekter (hvordan kan 98-versjonen være så fantastisk, mens de ikke klarer det samme nå?) og var generelt dårlig. Ekstra irriterende var det med damen som ønsker å utslette mesteparten av menneskeheten for å redde jorda, men som så klart beskytter seg selv og datteren sin fra den samme skjebne. Hvis trosretningen forlanger at man dreper mennesker, så foreslår jeg at de kan begynne med seg selv hehe.
Ravenous Poster
I en liten by i nordre Quebec har ting forandret seg da innbyggerne har blit til zombier som ikke sparer noen, selv ikke sine egne. En gjeng overlevende drar inn i skogen for å komme vekk fra de andre, og kanskje finne andre som dem selv.
Utgitt: 2017
Sjanger: Horror
Regissør: Robin Aubert
Lengde: 104 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg ser ikke så ofte franske filmer, og jeg skulle ikke gjort noe unntak for denne filmen heller. Den var generelt ganske kjedelig, og hadde ingen elementer som skiller den noe særlig fra andre zombie-filmer.
Secret Obsession Poster
Jennifer havnet i en billulykke, og aner ingenting om at hun fortsatt er i fare når hun kommer tilbake til et liv hun ikke lenger husker.
Utgitt: 2019
Sjanger: Thriller
Regissør: Peter Sullivan
Lengde: 97 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: En spennende thriller, det er for lenge siden sist jeg så en thriller. Den når ikke helt opp, men alt i alt en grei film.
Fractured Poster
Et par stopper på en bensinstasjon hvor datteren blir utsatt for en ulykke og brekker armen. De skynder seg til nærmeste sykehus, men noe er ikke som det skal der. Mens mannen sitter på venterommet forsvinner konen og datteren.
Utgitt: 2019
Sjanger: Thriller
Regissør: Brad Anderson
Lengde: 99 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: En grei thriller med en artig tvist, men kanskje noe forutsigbar.

Bøker lest

 

https://dj4fsg3e1je59.cloudfront.net/9788283350098/img/0
M.E er en sykdom som gir et veldig lavt energinivå, og det er vanskelig å få kreftene til å strekke til hele dagen.  Aktivitetsavpassing er en mestringsmetode  som omhandler det å avpasse aktivitetene til sykdommen, slik at man kan bygge opp kreftene igjen i stedet for å bruke opp reservene.
Utgitt:
2015
Sjanger: Faglitteratur
Forfatter: Ingebjørg Midsem Dahl
Lengde: 293 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Denne boken var svært nyttig å lese, og jeg kommer til å ta med meg disse rådene videre. Boken kommer med mange gode forslag som kan gjøre hverdagen lettere, og omhandler alt fra mild ME til alvorlig grad. I tillegg inneholder den nyttig info om hjelpemidler, rettigheter, skjemaer m.m

 

 

 

The Red Room - Nicci Gerrard en Sean French (2001) - BoekMeter.nl
Psykolog Kit Quinn er en ung kvinne med en farlig jobb, hun hjelper politiet i kriminalsaker. Hun blir angrepet på jobb, og etter å ha returnert tilbake til jobben blir hun kastet ut i enda en farlig sak. En kvinne har blitt funnet drept, og det er Kits angriper som er eneste mistenkt i saken…
Utgitt: 2001
Sjanger: Krim
Forfatter: Nicci French
Lengde: 407 sider
Stjerner: ⭐⭐✰✰✰
Vurdering: Jeg har lest noe fra denne forfatteren før som jeg likte kjempe godt, men dessverre ble denne en skuffelse i forhold.

 

 

 

Korset | Ingar Johnsrud | ARK Bokhandel
En av myndighetenes mest betrodde menn blir funnet myrdet i en vaskehall sammen med elskerinnen sin. Han ble skutt i skrittet og overlatt til lidelsen. Den kjente tv-journalisten som følger saken forsvinner mystisk. For politietterforskeren blir det nå personlig, og journalisten må ha visst noe, noe som etterforskeren bare kan se konturene av. På toppen av det hele er det en infiltratør i politiet, en fiende som alltid ligger noen skritt foran.
Utgitt:
2018
Sjanger: Kriminalroman
Forfatter: Ingar Johnsrud
Lengde: 526 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: En spennende bok i krimsjangeren. Jeg slet litt med konsentrasjonen da jeg leste, så egentlig burde jeg lese den på nytt før jeg gir en vurdering.

 

 

 

 

A Painted House by John Grisham | John grisham, John grisham books ...
Helt til september 1952 har Luke Chandler aldri hatt  en hemmelighet eller fortalt en løgn, men på sitt syvende år kommer det to grupper med migranter og to farlige menn for å arbeide på Chandler gården. Plutselig blir Lukes verden snudd på hodet da hverdagen blir fyllt med ulovligheter fra alle kanter, og han kan ikke annet enn å se på mens hemmelighetene forandrer både familien og byen hans for alltid.
Utgitt:
2000
Sjanger: Thriller
Forfatter: John Grisham
Lengde: 465 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: John Grisham skriver som alltid godt, selv om jeg ikke synes dette har vært den aller beste boken han har skrevet.

 

 

 

Ernæring av Kjersti Sortland (Heftet) - Helse- og sosialfag ...
Boken er beregnet på studenter som tar bachelorgrad i sykepleie, og kan brukes gjennom alle tre studieårene. Hovedtanken i boken er at ernæring er et grunnleggende behov som en sykepleier har ansvar for. I tillegg til grunnleggende ernæringskunnskaper tar boken også for seg kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, i forhold til ulike aldersgrupper. Fokuset ligger også på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernærong.
Utgitt: 2007
Sjanger: Fakta
Forfatter: Kjersti Sortland
Lengde: 368 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: En grei bok, men en typisk helseangstbok som jeg kaller det. Jeg liker bedre bøker som handler om hva man kan gjøre for bedre helse, og at fokuset ikke ligger på alt som er farlig å spise.

 

 

 

 

Nattens tårar (Sandemoserien, #3) by Margit Sandemo
Sjur og Taran er begge utstøtte fordi de er annerledes, som skaper begynnelsen på et godt vennskap. Men etter hvert som årene går mister de kontakten med hverandre, og det er ikke før Sjur blir beskyldt for voldtekts- og mordforsøk at Taran oppsøker han igjen.
Utgitt: 1981
Sjanger: Romantikk
Forfatter: Margit Sandemo
Lengde: 159 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Margit Sandemo har en unik måte å skrive på som jeg liker veldig godt, og denne historien var ikke et unntak. Drama, spenning, hjertesorg, romantikk og ekte verdier gjenspeiler seg mye i skrivingen hennes, noe man også ser i denne historien.

 

 

 

 

Vredens natt (Sandemoserien, #14) by Margit Sandemo
Nordmennene reiser seg i et dramatisk opprør mot kong Kristians vasaller. Under kampen møter Magnus og Endre den vakre Maria, som er Von Litzens hustru. Tiden er knapp og de må ta en avgjørelse, skal de ta livet av henne eller ta henne med seg?
Utgitt:
1981
Sjanger: Romantikk
Forfatter: Margit Sandemo
Lengde: 160 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Nok en fin liten historie fra Margit Sandemo, men jeg får nesten litt dårlig samvittighet for å lese en såpass kort bok når jeg skal nå målet om 100 bøker hehe.

 

 

 

 

Elskede, hvem er du? av Margit Sandemo
Camilla vender omsider tilbake til Liljegården, men det er med blandede følelser. Det er gått 6 år siden hun var der sist gang, og da endte det med en katastrofe. Hvordan vil brødrene Franck ta imot henne nå?
Utgitt: 1974
Sjanger: Romantikk
Forfatter: Margit Sandemo
Lengde: 158 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: En både fin og spennende historie som jeg har lest en gang tidligere, men ettersom jeg må gå igjennom bokhylla nå for bedre plass så blir det litt repetering innimellom.

 

 

 

Dypt inne i skyggene by Margit Sandemo
Helga er bare 18 år gammel, og livet hennes har allerede blitt et mareritt. Hun blir plaget av tilnærmelser fra sin stefar, og moren beslutter å sende henne til hennes virkelige far. Det blir et dystert møte med et ukjent land og mange ukjente mennesker, men da alt virker håpløst treffer hun en ung mann…
Utgitt:
1983
Sjanger: Romantikk
Forfatter: Margit Sandemo
Lengde: 158 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Enda en fin liten historie fra Margit Sandemo, i kjent stil. Neste bok jeg leser skal være mye tykkere, jeg lover 😉