Mål for måneden

1. Begynne med behandlingen på Unicare. Det viste seg at behandlingen begynner i februar, men jeg har vært på de første møtene og meldt meg på.

2. Ta frem dudlene mine igjen. Dette har jeg ikke fått gjort enda, det har rett og slett vært så mye annet jeg også måtte gjøre.

3. Spise sunnere. Det har jeg gjennomført, og jeg har også testet et par nye oppskrifter.

4. Sette opp min nye bullet journal. Dette har jeg også fullført, og hvis dere ønsker så kan jeg legge ut litt bilder?

5. Gå litt mer enn jeg ellers pleier. Her har jeg vært veldig flink, i hvert fall i forhold til tidligere da hehe.

6. Kutte ned litt på medisiner. Gjennomført. Husk å ikke kutte ned på medisiner uten å samarbeide med lege.

7. Starte med spanskstudiene. Jeg har kommet i gang, men i følge planen min ligger jeg fortsatt litt bak av hvor mye jeg skulle klare. Det kan nok hende jeg må sette det opp litt annerledes, for at det skal bli gjennomførbart for meg.

8. Begynne med yoga. Her har jeg begynt litt forsiktig, men jeg har i hvert fall begynt.

9. Lære en enkel sang på piano.Jeg kan nå klunke meg gjennom noe som ligner bittelitt på “Perfect” av Ed Sheeran 😉

10. Donere noe. Det står et par poser klare til levering, men jeg tenkte å vente med å donere frem til jeg har fått samlet sammen litt mer. Så målet er sånn halvveis nådd tror jeg?

 

 

Filmer sett

I år har jeg bestemt meg for å prøve noe nytt når det kommer til å vise hvilke filmer jeg har sett, og forhåpentligvis gjøre det litt lettere for meg selv å huske alle. Målet mitt har jo vært å se mange filmer som jeg ikke har sett (slik at jeg ikke bare ser de jeg vet jeg liker), men det hender jeg blander sammen filmene og ikke husker alt når det blir såpass mange i løpet av et år. Derfor legger jeg ved en kort beskrivelse og en liten stjernevurdering av hva jeg synes. Håper dere liker det!

 

Slender Man Poster
Slender man er en film jeg har gledet meg til å se lenge! Filmen er basert på en creepypasta laget av  Eric Knudsen i 2009, og handler om en vennegjeng som vil bevise at han ikke eksisterer. Det blir så klart et problem etter at en av vennene mystisk forsvinner.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Sylvain White
Lengde: 93 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Jeg ble ærlig talt litt skuffet, spesielt fordi flere av scenene i traileren jeg så manglet i selve filmen. Likevel elsker jeg historien bak filmen, og det dyttet nok filmen opp fra to stjerner til tre for min del.

 

 

The Nun Poster
The Nun er en spin off av The Conjuring 2 og den femte filmen i The Conjuring universet. Personlig likte jeg kun den første filmen, men jeg sjekker som regel ut oppfølgere uansett. Filmen handler om en prest med en hjemsøkt fortid og en nonne som enda ikke har gitt sine løfter til Gud. Sammen blir de sendt til Vatikanet for å etterforske en annen nonnes død.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Corin Hardy
Lengde: 96 min
Stjerner: ⭐⭐✰✰✰
Vurdering: Som jeg sa tidligere så likte jeg kun The Conjuring i denne serien, og det siste tilskuddet endret dessverre ikke på det.

Evil Things Poster
Evil Things er en film jeg har hatt lyst til å sjekke ut flere ganger, mest på grunn av coveret. Den handler veldig kort fortalt om fire ungdommer som deltar i et sykt spill med tortur. Jeg burde ha skrevet ned vurderingen av filmen rett etter jeg så den, for dessverre husker jeg ikke så mye mer av den nå. Litt fordi den ikke var så altfor bra, og litt fordi jeg så den i utrolig dårlig kvalitet og derfor slet med å få med meg alt.
Utgitt: 2012
Sjanger: Horror

Regissør: Simone Gandolfo
Lengde: 94 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Som nevnt ovenfor fikk jeg kanskje et litt ekstra negativt syn på filmen fordi jeg så den i såpass dårlig kvalitet, men slik jeg føler om den nå så synes jeg ikke den var bra.
It's Alive Poster
It’s Alive er en film jeg ikke har hørt om før, men som lokket meg inn med et spennende cover. Denne versjonen er en remake av filmen med samme navn fra 1974, som jeg heller ikke har sett. Kort fortalt handler den om en kvinne som føder en baby som viser seg å være et slags mutantmonster.
Utgitt: 2009
Sjanger: Horror

Regissør: Josef Rusnak
Lengde: 83 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Denne skal ha litt kreditt for at den har noen morsomme scener, men dessverre falt den ikke helt i smak hos meg.
Terrified Poster
Aterrados, eller Terrified som den heter på engelsk, er en argentinsk paranormal skrekkfilm som handler om en rekke merkelige hendelser som skjer i et nabolag. En spesialist på det paranormale, hans kollega og en tidligere politibetjent bestemmer seg for å etterforske saken nærmere.
Utgitt: 2017
Sjanger: Horror

Regissør: Demián Rugna
Lengde: 87 min
Stjerner: ⭐⭐✰✰✰
Vurdering: Jeg ønsker å lære meg spansk i år, og derfor var det midt i blinken for meg med en spansktalende film. Når det kommer til skrekk synes jeg ikke den når helt opp til toppen, men den hadde fortsatt noen gode øyeblikk.
The Amityville Murders Poster
I følge Wikipedia finnes det 21 filmer basert på det hjemsøkte huset i Amityville. Personlig elsker jeg jo slike filmer, og har sett flere av de på denne listen. Hvis jeg skal velge én favoritt så må det nok bli The Amityville Horror fra 2005 med Ryan Reynolds. Anbefaler dere å sjekke ut den! Så tilbake til den nyeste filmen på listen, nemlig The Amityville Murders. I filmen får man se historien til Ronald DeFeo, som drepte sin familie en novembernatt i 1974 og forklarte seg med at det var stemmene i huset som fikk han til å gjøre det. Filmen er basert på en sann historie, og huset står der den dag i dag (selv om det er gjort del endringer for å unngå nysgjerrige uvelkomne gjester).
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Daniel Farrands
Lengde: 97 min
Stjerner: ⭐⭐✰✰✰
Vurdering: Filmen er jo som sagt basert på en sann og veldig tragisk historie, og selv om jeg vanligvis finner slike filmer interessante så følte jeg at den manglet noe. Jeg var veldig usikker på hvor mange stjerner jeg skulle gi denne, og er egentlig fortsatt ikke sikker. Men jeg kan i hvert fall konkludere med at denne heller ikke slår favoritten min av alle filmene om Amityville.
Halloween Poster
Halloween er den ellevte i filmserien, og en direkte oppfølger til den originale filmen. De andre filmene blir derfor ikke tatt med i denne historien. Michael Myers ble arrestert for mordene i 1978 og har sittet inne i alle år, før han klarer å unnslippe og begynner en ny blodig jakt i Haddonfield. Laurie Strodes har vært forberedt på denne dagen lenge, og har tatt sine forhåndsregler for å være klar den dagen han kommer.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: David Gordon Green
Lengde: 106 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Jeg likte denne filmen godt, klassisk Halloween feeling! Det eneste jeg synes var litt negativt er hvordan alt annet fra filmserien ikke er med, men det var jo ønsket at Michael Myers skulle gå mer tilbake til røttene sine så jeg forstår godt hvorfor de lagde filmen slik.
Possum Poster
Possum er en psykologisk grøsser som handler om en dukketeaterspiller som blir tvunget til å reise tilbake til sitt barndomshjem, og må konfrontere sin ondskapsfulle stefar og alle hemmelighetene som har torturert han hele livet.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Matthew Holness
Lengde: 85 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Filmen er ganske så merkelig, men den har noen interessante scener innimellom. Likevel synes jeg det er veldig lite handling, og personlig synes jeg det ble kjedelig i lengden. I tillegg var “bakgrunnsmusikken” mye høyere enn snakkingen, noe jeg alltid finner irriterende og som ødela litt av filmen for min del.
Gehenna: Where Death Lives Poster
Gehenna handler om en gruppe som besøker Saipan for å finne den beste plassen å bygge et feriested, da de finner en bunker fra andre verdenskrig. Nysgjerrigheten tar overhånd og de bestemmer seg for å undersøke bunkeren, men de finner snart ut at onde krefter skjuler seg i mørket.
Utgitt:
2016
Sjanger: Horror

Regissør: Hiroshi Katagiri
Lengde: 105 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Personlig synes jeg denne filmen var ganske kjedelig, selv om den hadde noen kule spesialeffekter innimellom.

Awaken the Shadowman Poster
Filmen handler om to brødre som gjenforenes etter lang tid da deres mor forsvinner. 
Utgitt:
2017
Sjanger: Horror

Regissør: J. S. Wilson
Lengde: 90 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Dette var heller ikke en film jeg likte spesielt godt, men som jeg valgte på grunn av coveret. Handlingen var ganske kjedelig, og de “skumle” scenene ikke spesielt skumle. Men men, da har jeg hvert fall fått sett denne filmen også!

 

 

Serier sett

Haunted Poster

Haunted er en serie hvor man får høre fortellinger fra mennesker som har opplevd overnaturlige hendelser.Det gjelder alt fra hjemsøkelser, besettelser og bortførelser utført av utenomjordiske vesener.
Sesong:
1
Sjanger: Horror, reality-tv

Utgitt: 2018
Episoder: 6
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Da jeg var liten elsket jeg å høre spøkelsesfortellinger, og sammen med venner ble mange netter tilbragt ved å sitte i mørket og skremme vettet av hverandre ved å gjenfortelle historier vi hadde hørt. Det var litt denne følelsen jeg fikk av denne serien, og flere av disse historiene hadde jeg nok elsket å fortelle videre hvis jeg hadde hørt de den gangen. Noen av tingene var kanskje litt overdrevet, men alt i alt likte jeg stemningen og måten episodene var satt opp på.

 


Bloggerne er en norsk dokusåpe hvor vi får følge toppbloggerne i deres hverdag.
Sesong: 10
Sjanger: Reality-tv

Utgitt: 2019
Episoder: 20
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Som alltid synes jeg denne serien er skikkelig avhengighetsskapende, og jeg pløyer gjerne gjennom hele sesongen i løpet av en dag eller to. Jeg skulle gjerne holdt meg til en episode eller to i uken for å la den vare lenger, men tålmodighet er ikke min sterkeste side.

 

 

 

Bøker lest

Image result for wicked lovely melissa marr
Wicked lovely er den første boken i serien med samme navn, og handler om Aislinn som klarer å se feene som går blant mennesker som vanligvis ikke ser dem. Da hun tiltrekker seg fekongens oppmerksomhet som ønsker at hun skal bli hans dronning får hun et stort dilemma, spesielt fordi hun allerede er forelsket i en dødelig.
Utgitt: 2007
Sjanger: Urban fantasy

Forfatter: Melissa Marr
Lengde: 328 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Jeg er en sucker for søte romantiske historier, og denne var intet unntak. Bøkene fant jeg i en bruktbutikk, og de ble med meg hjem på grunn av de fine coverene. De er nok skrevet for et litt yngre publikum enn meg selv, men jeg synes likevel det var en fin historie.

 

 

Image result for ink exchange melissa marr book
Ink exchange er oppfølgeren til boken ovenfor, og selv om det er flere bøker i serien så er dette den siste jeg har lest foreløpig. Historien i denne boken blir fortalt med utgangspunkt i en annen hovedperson, men i samme miljø og omgivelser som den første. Den handler om Leslie som blir betatt av en tatovering uten å ane at det å ta den vil binde henne sammen med Irial og fe-verdenen.
Utgitt: 2008
Sjanger: Urban fantasy

Forfatter: Melissa Marr
Lengde: 352 sider
Stjerner:⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering:  Oppfølgeren skuffet heller ikke når det kom til romantiske og dramatiske fortellinger, og jeg endte opp med å like denne veldig godt også. Utenom dette har jeg ikke så mye mer å tilføye enn det som står i vurderingen på den første boken i serien.

 

Image result for wake amanda hocking

Jeg har lest bok nummer 3 i Watersong serien tidligere, og innså faktisk ikke at det var den tredje boken i historien jeg leste først. Så da jeg fant bok 1 og 2 i en brukthandel kjøpte jeg de for å få med meg den første delen av historien jeg allerede kjente.  Boken handler om Gemma som elsker å være i vannet, og etter en uheldig konfrontasjon blir utsatt for en forbannelse som binder henne til havet for alltid.
Utgitt:
2012
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Amanda Hocking
Lengde: 309 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Dette er også en bokserie som er skrevet for et yngre publikum, men jeg er ikke så kresen når det kommer til lesing og sluker det meste jeg kommer over. Igjen så er det en litt romantisk fortelling, noe jeg synes er veldig søtt og derfor faller for. Det var også kjekt å få med seg begynnelsen av en historie jeg tidligere har lest, selv om noe av spenningen så klart ble borte fordi jeg allerede visste hva som kom til å skje.

 

 

 

Lullaby (Watersong, #2)

Lullaby er oppfølgeren til boken ovenfor, og vi får se hvordan Gemma fortvilet prøver å overvinne forbannelsen og sine instinkter i en kamp som virker umulig å vinne.
Utgitt: 2012
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Amanda Hocking
Lengde: 290 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Som den forrige boken likte jeg også oppfølgeren, og etter å ha lest denne er jeg nå oppdatert på historien jeg tidligere gikk glipp av. Den eneste ulempen er at minnene om den tredje boken sitter ganske langt inn i hjernebarken, og jeg burde nok i det minste lese et lite sammendrag av den tredje boken før jeg begir med på den fjerde.

Image result for darker book
Darker er den femte boken i Fifty Shades serien, og den andre boken fra Christian Greys perspektiv. Som bøkene ovenfor er dette også en romantisk historie, men basert på et litt eldre publikum (håper jeg!). I boken får vi et gjensyn med Ana og Christian, og hvordan de prøver å finne et kompromiss for å få forholdet til å fungere til tross sine ulike… ehm…. interesser?
Utgitt: 2017
Sjanger: Erotic literature

Forfatter: E. L. James
Lengde: 546 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Boken er jo den samme som bok 2 i serien, bare fortalt fra Christians sitt perspektiv i stedet for Ana. Til tross for noen litt grovere scener i boken er det faktisk en ganske søt kjærlighetshistorie.
Image result for the siren tiffany reisz
The siren er en grovere versjon av Fifty Shades, noe jeg hadde fått med meg dersom jeg faktisk hadde lest litt på coveret da jeg kjøpte den og oppfølgeren. Jeg hadde litt  tidligere lest bøker om sirener (vannvesner) og tenkte at dette var en lignende historie, men det var det altså ikke. Dette er også en slags kjærlighetshistorie, bare en god del mer innviklet enn Fifty Shades.
Utgitt: 2012
Sjanger: Erotic literature

Forfatter: Tiffany Reisz
Lengde: 432 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Denne boken var litt kjedelig til tider, og ganske drøy til andre tider. Noen av scenene var såpass beskrevet at jeg nesten følte meg litt uvel av enkelte detaljer hehe.
Image result for tiffany reisz the angel
The Angel er oppfølgeren til boken ovenfor,hvor vi følger noen av de samme hovedpersonene og flere av bipersonene i nå større roller.
Utgitt:
2012
Sjanger: Erotic literature

Forfatter: Tiffany Reisz
Lengde: 410 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Denne boken får en stjerne mer enn sin forgjenger fordi de kjedelige bitene av den første ikke er med i denne boken, og fordi man blir bedre kjent med karakterene.
Image result for unearthly book
Unearthly er en historie om Clara, som er en kvart engel og som har blitt utdelt et oppdrag som gjør at hun må flytte vekk fra venner og kjente. Oppdraget kommer i form av syner, hvor hun ser seg selv redde en gutt fra en stor skogbrann.
Utgitt: 2011
Sjanger: Urban fantasy

Forfatter: Cynthia Hand
Lengde: 435 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering:  Jeg kjøpte boken på grunn av coveret som jeg synes var inspirerende, og som jeg ønsket å gjenskape i bildeform.  Så langt har jeg ikke kommet enda, men jeg har i hvert fall fått lest den. Boken er nok beregnet på et yngre publikum, men jeg er jo for det meste altlesende og leser det meste jeg kommer over. Historien var veldig søt, selv om den kanskje var litt forutsigende til tider.
~Håper januar har vært en fin start på det nye året for dere


Nyttårsaften ble feiret hjemme sammen med mamma og pusene

Jeg orket ikke å gå ut for å ta bilder, så jeg knipset noen snapshots gjennom ei lita rute i vinduet.

Det var jo egentlig veldig koselig det også, selv om bildene ikke akkurat ble så mye å skryte av.

Stakkars pusejenta mi ville helst at fyrverkeriet skulle bli ferdig så hun kunne komme ut fra under senga. Vanligvis pleier hun ikke å være så redd, men hun ble litt skeptisk i år.

~Hadde dere en fin nyttårsfeiring?

Bloggen har litt problemer med det nye designet, og derfor er enkelte ord delt i to og bildene står ikke ved siden av hverandre slik som de pleier. Forhåpentligvis fikses dette snart, men inntil videre vil nok innleggene mine se litt merkelige ut.


Desember begynte med juleforberedelser på kjøkkenet. Jeg ville blant annet teste ut vegisterkaker, og fant ut at det var best å gjøre dette en stund før jul. Det viste seg å være en veldig enkel oppskrift å følge, og resultatet smakte kjempe godt! Vi er flere vegetarianere i familien, så det var hyggelig å kunne by på en mer variert julemiddag.
 
I tillegg bakte jeg sukkerfrie pepperkaker, oppskriften kan du finne HER. Jeg var veldig heldig, for kjæresten min var i Sverige og kjøpte med seg blant annet ferdig pepperkakekrydder til meg. Det gjør julebaksten mye enklere, da jeg ofte har det med å slumpe litt for mye med krydderet og få en heeeelt annen smak en planlagt.

Bilderesultatene ble så som så, men smaken var det ingenting å si på. Jeg doblet også oppskriften, og har kunnet nyte pepperkaker helt til slutten av januar.

Dette var julemiddagen min. Den var utrolig god, men jeg glemte å ta bilder av vegisterkakene jeg også spiste. På tallerkenen finner vi poteter med saus, kålrotstappe, fermentert surkål og veggie chicken style chunks (også vegisterkakene jeg glemte på bildet da). Jeg lagde også nøttestek, men den ble så mislykket at den rett og slett gikk i søpla.

Og dette var julemiddagen til søsteren min, som også er vegetarianer. Hun spiste surkål, rødkål, vegisterkaker, veggie chicken style chunks, poteter, brunsaus og tyttebærsyltetøy.
  
Det ble også servert en mer tradisjonell julemiddag, for de som ville ha det.

 

~Hadde dere en fin jul?

1. Begynne med behandlingen på Unicare. Denne måneden har jeg to møter på Unicare for å få litt informasjon om behandlingen der.
2. Ta frem dudlene mine igjen. Nostalgien tok overhånd i fjor og jeg gikk til innkjøp av nye dudler. Da jeg var liten hadde jeg én rosa og én blå duddel som ga meg mye glede. De nye har kanskje ikke like freshe farger, men morsomt er det likevel. Nå har de stått i gangen et år, så da er det på tide å ta de frem igjen.
3. Spise sunnere. Kostholdet skeiet litt (mye) ut i jula, så i januar skal jeg fokusere på å putte inn sunne ting igjen. I tillegg vil jeg prøve minst én ny oppskrift.
4. Sette opp min nye bullet journal. Nytt år, ny bullet journal!
5. Gå litt mer enn jeg ellers pleier. Jeg sitter nok altfor mye stille, det blir jo gjerne sånn når man er sliten. Men denne måneden vil jeg prøve å bevege meg litt mer, uten å legge kravene for høyt slik at jeg blir verre.

6. Kutte ned litt på medisiner. Jeg vil trappe ned på én av medisinene mine denne måneden.
7. Starte med spanskstudiene. I januar vil jeg jobbe med kapittel 1 av målene + oppgavene jeg har laget meg.
8. Begynne med yoga. Et nyttårsforsett er å drive med yoga jevnlig, så hva passer vel bedre enn å starte allerede i januar?
9. Lære en enkel sang på piano. Målet er å lære en veldig enkel versjon av sangen Perfect av Ed Sheeran.
10. Donere noe. Jeg har som mål å bli mer organisert i år, og derfor må jeg nok dessverre også kvitte meg med en del. Men jeg har ikke lyst til å kaste noe, så derfor donerer jeg det heller.

~Har dere noen planer eller mål for januar?

1. Lære spansk. Helt siden jeg gikk på barneskolen har jeg hatt lyst til å lære meg spansk, og jeg lærte faktisk litt den gangen. Men etter hvert ble det mer å gjøre med skolen som måtte prioriteres, og drømmen om å lære et nytt språk ble lagt på hylla. Jeg har flere ganger tenkt på å ta det opp igjen, men det har ikke blitt noe av. Derfor tenkte jeg at det ville bli et perfekt nyttårsforsett for meg, selv om det kanskje er litt optimistisk å skulle lære et språk på kun ett år.

 

2. Starte en Youtube kanal. Dette er noe jeg har hatt lyst til en stund, men som jeg ikke har turt. Derfor tenkte jeg å prøve å få lagt ut i hvert fall én video i løpet av året.

 

3. Oppnå 25 000 følgere på Instagram. Målet for i fjor var å nå 20 000, og det klarte jeg med litt tid til overs. Derfor brukte jeg den resterende tiden på å tyvstarte litt med dette årets mål, nemlig 25 000 følgere.

 

4. Spise sunnere. Dette var også et mål for ifjor, og selv om jeg klarte å fullføre det så velger jeg å ta det med meg inn i dette året også. Jeg vil spise mer fargerikt, mer hjemmelaget og ikke minst eksperimentere mer på kjøkkenet.

 

5. Selvstudium. Jeg har alltid synes det morsomt å lære nye ting, men etter jeg sluttet på skolen så har jeg ikke tatt så mye interesse i det. Man lærer noe nytt hele tiden, men ikke helt på samme måte som når man studerer. Derfor tenkte jeg at det ville være et fint nyttårsforsett å finne tilbake gleden av å lære ved å finne noen temaer jeg liker og lese meg opp litt.

 

6. Positivitet og kjærlighet. Dette er vel mer nøkkelord enn konkrete mål, men jeg håper i hvert fall at disse ordene skal være hva jeg tenker på senere når jeg hører året 2019.

 

7. Blogge bedre. Etter en tung periode i fjor så forsvant dette med blogging og foto litt ut av livet mitt en lang periode. Men ettersom det egentlig er noe som gir meg mye glede, så håper jeg å kunne finne tilbake til det igjen.

 

8. Spare mer enn i fjor. Dette var også et mål for i fjor som jeg velger å ta med igjen, rett og slett fordi min økonomiske situasjon kommer til å bli ustabil dette året.

 

9. Være mer aktiv i hverdagen. Enda et mål fra i fjor, men dette klarte jeg ikke å fullføre forrige gang så da prøver vi igjen!


10. Lese 100 bøker. Dette er et mål jeg har drømt om i flere år, men ikke en utfordring jeg har vært villig til å ta. Men i år har jeg virkelig lyst til å prøve, ettersom jeg var ganske så nær i fjor uten å ha det som mål.

 

11. Kutte ned på medisiner. Dette var også et mål for i fjor, noe jeg klarte å gjennomføre. Så derfor vil jeg prøve igjen, og håper på at jeg kan klare meg i hverdagen uten fullt så mange medisiner. Jeg kommer nok ikke til å kutte ut alt, men bare det å trappe ned litt hjelper synes jeg. NB: Aldri trapp ned eller kutt ut medisiner uten samarbeid med lege!

 

12. Begynne med yoga. Yoga har jeg ikke drevet med på lenge, så det skal bli morro å starte med igjen.

 

13. Bli mer miljøbevisst. Et viktig punkt for vår kjære klode, det finnes tross alt ingen planet B (i hvert fall foreløpig). Under dette punktet inngår blant annet å kaste mindre mat, bruke mindre plast, resirkulere bedre, plukke søppel fra naturen når jeg er ute på gåturer og å kjøpe gjenbruk når det er mulig.

 

14. Organisere bedre. Enda et punkt fra fjoråret som jeg klarte å gjennomføre, men som fortsatt kan trenge litt forbedringer.

 

15. Lære 5 enkle sanger på piano. Da jeg var liten hadde vi et orgel som jeg kunne sitte timesvis foran og bare trykke på tangentene. Jeg ville så gjerne lære å spille, og jeg lærte meg vel et par vers av noen barnesanger tror jeg. Så i år vil jeg gjerne lære meg noen andre sanger, og se om jeg fortsatt synes det er morsomt.

 

16. Fullføre behandlingen i Asker. I januar starter jeg hos Unicare, og målet for året er at jeg skal klare å fullføre behandlingen der.

 

17. Bli mer kreativ. Målet for i år er å gjøre flere kreative ting, og ikke la perfeksjonisme komme i veien for gleden.

 

18. Delta i en fotokonkurranse. Jeg har alltid synes det virker litt skummelt, så i år skal jeg hoppe ut i det som en utfordring. Det å vinne har jeg ingen mål om, det er å delta som er det viktigste for min del.

 

19. Øve meg på fotografering. Ingen foto-oppdrag på mållisten i år, jeg ble så skuffet over meg selv da jeg ikke klarte det i fjor. Derfor har jeg heller som mål å øve meg masse, og ikke minst finne tilbake gleden ved å ta bilder.

 

Det var det, 19 mål for 2019! Har dere noen mål for det nye året?

I 2017 leste jeg 67 bøker, og målet for 2018 var å overgå dette tallet. Det klarte jeg, innen året var omme hadde jeg lest 90 bøker. Jeg har lenge drømt om å klare 100 bøker på et år, og ettersom jeg var ganske nærme i fjor så tenkte jeg å ta på meg denne utfordringen i år. Det blir spennende!
~Leste dere noen bøker i fjor? Og har dere noen å anbefale meg?

Et mål jeg hadde satt meg i 2018 var å se flere filmer jeg ikke hadde sett før, og resultatet ser dere altså ovenfor. Det ble en del i løpet av året, og jeg fant også noen nye favoritter. Jeg hadde tenkt til å legge ut bilder med linker til trailere, men bildene ville rett og slett ikke ligge etter hverandre slik de pleide på bloggen før oppdateringen, så det ble til at jeg satte sammen en collage i photoshop i stedet. Men dersom dere er interessert så kunne jeg laget et innlegg med kun favorittene og litt info?

 ~Har dere noen gode filmer å anbefale?

Spise sunnere. Jeg spiste  mer frukt og grønt i 2018, særlig grønnsakene har jeg fått i meg mye mer av. Kostholdet er så klart ikke perfekt, men bedre har det i hvert fall blitt. Det er jo viktig å kunne kose seg også. Jeg har ikke hatt noe fokus på å kutte ut matvarer, det er mye bedre å heller legge til masse sunt og godt i tillegg synes jeg.

Nå 20 000 følgere på Instagram. Målet ble nådd i september, så jeg bestemte meg for å tyvstarte litt på målet for 2019, nemlig å nå 25 000 følgere. På slutten av  fjoråret hadde jeg 21 867 følgere, og er dermed et lite stykke nærmere målet for det nye året.

Begynne med foto-oppdrag. Jeg var veldig heldig og fikk et par muligheter, blant annet bryllupsfotografering og korbilder. Dessverre turte jeg ikke å ta sjansen, så målet ble ikke nådd i år.

Være mer aktiv i hverdagen. Dette er et mål jeg heller ikke klarte å fullføre, noen ganger må man rett og slett lytte til kroppen. Men jeg tar med meg målet videre inn i det nye året, kanskje det går bedre denne gangen.

Spare mer penger enn i fjor. Jeg hadde ikke forventet å klare dette målet ettersom jeg mistet AAP, men utrolig nok så kom jeg akkurat over fjorårets tall.

Være mer sosial. Dette målet ble dessverre ikke oppnådd, men jeg håper å få det til i år.

Kutte ned på medisiner. Jeg prøvde å trappe ned allerede i januar, og heldigvis gikk det greit. På forhånd vil jeg bare si at dersom du vurderer å trappe ned på medisiner selv, så husk på at dette alltid bør gjøres i samråd med lege.

Vise mer kjærlighet. Dette punktet er jeg faktisk usikker på om jeg har klart eller ikke, det er jo ikke akkurat noen eksakt målemetode. Men ettersom jeg har vært lite sosial i 2018 (i fjor, er ikke det rart å tenke på?) så lar jeg den stå åpen og tar det heller med meg som et nytt mål i 2019.

Bli mer organisert. Her er det heller ikke perfekt akkurat, men bedre vil jeg absolutt si det har blitt. Nå bruker jeg også bullet journalen jevnlig, som gjør det lettere å holde alt organisert.

Finne ut hva det er som gjør at jeg er utslitt hele tiden. Det var det viktigste målet for 2018, så jeg er veldig takknemlig for at dette var et av målene jeg kunne huke av.

 

~Har dere noen nyttårsforsetter?

Da var det nye året her, 365 blanke sider klare til å fylles ut. Nyttårsaften ble feiret hjemme med mamma og pusene, hvor vi alle fikk servert nydelig mat. Det var en veldig koselig kveld, selv om pusene foretrakk kokt fisk over rakettene på kvelden.

~Godt nyttår alle sammen, jeg håper 2019 blir et fint år!