Eplekake – sukkerfri og glutenfri

Nå som eplesesongen er godt i gang tenkte jeg å dele en oppskrift med dere. 
Ingredienser:
1 pakke kakemix fra Funksjonell Mat  
4 egg
2 dl vann
1 dl mager kesam
4 epler

Fremgangsmåte:
Bland egg, vann og kesam sammen og tilsett deretter kakemixen. Blandes til en jevn og klumpfri røre. 
Hell blandingen over i en form, skjær opp eplene og stikk dem ned i røren. Strø over med sukrin gold og kanel.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 min 

Tips:
Ved å benytte mager kesam i stedet for smør/olje får man mindre fett og kalorier og mer proteiner i kaken. 
Når man lager eplekake er det bedre å bruke røde epler fordi disse er søtere i smaken
 


~Liker dere eplekake? Har dere prøvd å lage en sunnere variant?

 

 

#mat #sukkerfri #kosthold #glutenfri

 

Siste innlegg