Eller sjakkbrettkaker som jeg kaller dem. Etter jeg sluttet med sukker og hvetemel har julekosen vært ganske begrenset, så i år tenkte jeg å eksperimentere med den gamle oppskriften til mamma.
– 200gr Røros smør
– 150gr sukrin+ (bytt gjerne ut litt eller alt med annen søtning hvis du ikke liker smaken av sukrin)
– 200gr maismel (originaloppskriften har hvetemel, så bruk gjerne det eller eksperimenter med annen meltype)
– 100gr potetmel
– 1 ts bakepulver
– 1 ts vaniljepulver
– 1ss kakaopulver (jeg brukte fettredusert, så tilpass mengden til hvor sterk du liker den)
Miks smør og søtning hvitt, sikt deretter inn melet, bake- og vaniljepulveret. Kna deigen godt og del den i to. Kna inn kakaopulveret i en av deigene. Rull deigene ut til 2 hvite og 2 brune ruller. Legg dem mot hverandre i sikk-sakk og trykk sammen til en firkantet stang. La deigen ligge 10-15 min i kjøleskapet så den blir mindre seig (er du like utålmodig som meg så ta oppvasken mens du venter). Skjær 1/2 cm tykke skiver og stek dem midt i ovnen på 180 grader til de er gylne.
~Eksperimenterer du med oppskrifter? Hva liker du å bake til jul?
#sukkerfri #julebakst
Namnam, fint med litt sukkerfritt og. 🙂
Delikate bilder…og sikkert veldig gode de kakene 🙂 Har laget Serinakaker i år….spiser ikke såååå mye kaker så det får holde ..kjøper jo kransekake og is da 🙂 Kos deg med førjulsdagene :))
Mmm, de så gode ut! 🙂
Ser herlig ut 🙂 Tusen takk for oppskrift!
Så veldig godt ut!! 🙂
eg elsker å bake risboller som jeg skal i morgen 😛
Dette så godt ut 🙂
Skal selv prøve på å lage en liten konfekt til alle i år.
så godt <3
Dette så veldig fristende ut..nam-nam :-))
sv. Tack fina du! :*
Nam 😀
De ser kjempe gode ut!
Det så veldig godt ut 😀
Så fin oppskrift! Gøy å eksperimentere 🙂
Namnam 🙂 så godt ut ja! Håper du får en fin kveld <3
Så kjempegodt ut 🙂
åå det så veldig godt ut <33
Nam, så veldig godt ut 😀
Så fint med litt sukkerfrie oppskrifter også! 🙂
mmm, de så så gode ut! også sukkerfrie også!
Namm 😀
Tøft med slik eksperimentering ^^ Og gøy å se at en kan lage godsaker selv om en må begrense seg på ingrediensene 🙂
Mmmm.. de så veldig gode ut 🙂 Det har blitt lite baking på meg denne julen, dessverre.
Flotte kaker. Hvordan ble smaken og tilbakemeldingene? Smaker de like som som vanlige?
Det så kjempe godt ut!
nam det så godt ut 😀
åh takk for knalltips 😀
fjellgeitbundingen: De smakte ikke 100 % likt, men de var veldig gode 🙂 Neste gang tror jeg at jeg skal bytte ut noe av sukrinen med annen søtning for en mildere smak 🙂
Åh, tusen takk for godt tips! Jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet med i utgangspunktet usunne oppskrifter – for å gjøre dem sunne. Dette fikk jeg veldig lyst til å prøve hvert fall 🙂
Min erfaring med sukrin var at kaka ble kunstig på smak. Vi voksne spiste, men 4 åringen var klar på at den ikke var god. Så vi måtte gå litt i oss selv, og kom til at han hadde rett, så det ble slik med oss at om det skulle være kake fikk det være skikkelig kake, men brukte ikke alle ingrediensene så det er mulig den ville blitt annerledes ellers..
Utrolig fine bilder. 🙂
Nettopp begynt å interessere meg for foto selv.