Dette var ingrediensene jeg brukte, jeg har hentet inspirasjon fra flere oppskrifter. Jeg hadde ikke laktosefri rømme, men hvis du bytter ut kesam med det så får du laktosefrie boller! (PS jeg doblet oppskriften, totalt vil du få 9 boller hvis du følger oppskriften nedenfor)
60 g melkefri melange
2 dl laktosefri melk
70 g laktosefri rømme (eller kesam som jeg brukte)
1 pakke fersk gjær (den blå)
50 g sukrin+
1ss Fibersirup Gold
2 ts kardemomme
1/2 ts himalayasalt
70 g Fiberfin
300 g steinmalt speltmel
1 økologisk egg
Smelt smøret, ha i melk og bland inn gjæren. Bland så inn sukrin+, fibersirup gold, himalayasaltet, kardemommen og kesam/rømme
Bland inn Fiberfin. Visste du at 1 ss Fiberfin inneholder like mye fiber som 1 kg grovt mel?
Så blander du inn speltmelet, ikke tilsett mer når deigen slipper kjelen
La deigen heve i 1 time under et håndkle, den skal bli omtrent dobbel så stor
Hvis du vil ha halvparten med rosiner så deler du deigen i to, vil du derimot ikke ha rosiner eller ha rosiner i alle trenger du ikke det
Rull deigen i en lang pølse og del i like store deler, siden jeg doblet deigen ble dette 9 boller
Rull ut boller og sett på et brett
Den andre halvdelen puttet jeg rosiner i
Del den opp i like store biter, med doblet oppskrift ble det 9 boller. Har du enkel oppskrift vil du få totalt 9 boller til sammen
La bollene etterheve under håndkle i 30 minutter
Pensle bollene med vispet egg og stek midt i ovnen på 200 grader til de er gyldne (omtrent 12 minutter)
Avkjøl bollene på rist. Mmm de smaker så godt! Frys gjerne ned de som ikke blir spist opp, på den måten kan du ha varme, ferske boller når du vil
#sukkerfri #boller #bakst #laktosefri
Så deilig ut de der… fin deig å jobbe med ser det ut til også :))
Oj denne så bra gode ut. Disse må jeg prøve ut. 🙂
Ser jo veldig gode ut! 😀
ser så godt ut! 🙂
Så skikkelig godt ut! :*
Dette så kjempe godt ut 🙂
det så fantastisk godt ut!! Det må jeg prøve 🙂
Ser himmla godt ut, men desverre blir jeg også himmla sjuk av det 🙂 mange tror spelt er glutenfritt, men det er det ikke. Spelt er en hardfør søster av hvete,men som gir mindre avling 🙂 har hatt spelt på jordene mine en gang skjønner du. :))
Åh, nam! 🙂 Dette må jeg prøve!
Åh nam! Må prøves ut 😀
såå deilig! takk for tips <3
Så fin oppskrift 😀
ser gode ut:)
Veldig fin oppskrift du har delt. Veldig lett å forstå også 🙂 Takk!
De så gode ut 🙂 De må jeg virkelig prøve å lage 🙂 🙂
Nam!
Så gode de så ut 😀
Wow! Det så veldig godt ut 😀 Bare så synd at speltmel er så himla dyrt :O
Ser godt ut! : )
Dette så fristende ut.!!☺
Nam, ser godt ut! 😀
De ser så gode ut!:)<3
Det så kjempe godt ut! Ha en fin dag 🙂
Nam nam
Ohh så gott det ser ut
Tusen takk for tips! Ser jo helt nydelige ut 🙂 <3
de så gode ut 😀
Takk for tips! 😀 Denne har jeg lyst å prøve ut neste gang jeg baker boller, da jeg har laktoseintoleranse. 🙂
ååh! de såg jo bare helt fantastisk ut! Dette blir kanskje neste prosjekt for meg, da både jeg og typen min ikke tåler laktose!
NAM, disse så utrolig deilige ut ! Må jeg absolutt prøve ut 🙂