Mamma hadde bursdag denne måneden, og bursdag = bløtkake! Jeg pleier å lage en som er både sukkerfri og glutenfri, men samtidig smaker utrolig godt. Oppskriften er veldig inspirert av Kriweb.
Sukkerbrødet
4 egg
6 dråper steviadråper med vaniljesmak
60 g sukrin gold
90 g potetmel
40 g glutenfritt havremel (kan bruke vanlig havremel også)
1 ts bakepulver
2-3 ss melk til dynking
Fremgangsmåte
1. Skill to av eggene og ha eggehviter i én bolle og eggeplommer i en annen. Stivpisk eggehvitene og sett til side.
2. Pisk eggeplommer sammen med de to resterende eggene, steviadråpene og sukrin gold.
3. Ha i potetmel og havremel i blandingen og pisk godt. Ha i bakepulveret til slutt.
4. Vend inn de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott, behold mest mulig luft.
5. Hell røren i en rund kakeform (22 cm) og stek på nederste rille i ovnen på 160 grader i 30 min
6. Når sukkerbrødet er avkjølt deles den i to på langs og dynkes med litt melk.
7. Smør syltetøyet over den ene halvdelen, og del opp 1-2 bananer i tynne skiver som du legger over laget med syltetøy (trust me, awesome!)
8. Smør krem over før du legger på den andre halvdelen av sukkerbrødet.
9. Smør toppen og sidene på kaken med resten av kremen.
10. NYT!
Krem
3 dl fløte
2 ss sukrinmelis
Litt vaniljepulver (valgfritt)
Fremgangsmåte: Pisk ingrediensene til luftig krem. Mengde fløte og søtning kan dobles dersom du ønsker mer krem.
Syltetøy
Frosne jordbær (jeg brukte ca 1/2 pakke)
2 ss sukrin+
Gojibær (jeg brukte bare 1 ts da jeg ikke er så glad i smaken, gradvis tilvenning er tingen) (valgfritt)
1 ts chiafrø (valgfritt)
Fremgangsmåte: Tin jordbærene litt i kjele på svak varme. Tilsett resten av ingrediensene, og mos blandingen med en moser til ønsket konsistens.
Non guilty pleasure 🙂
Nam:)
Den så god ut 🙂 kjekt at du delte oppskriften!
Tusen takk for oppskrift! Jeg måtte google gojibær, Det har jeg aldri smakt, faktisk. Smaker det mye av de, så en ikke bør ta for mange?
Sommerklem <3
Åå så smart og digg!
Anonym: Ja, absolutt 😀
Nina Cecilie: Den er veldig god 😀
Lise: Det er den også! 🙂 Bare hyggelig^^
toveview: Du trenger ikke ha i gojibær og chiafrø hvis du ikke vil, det var bare jeg som prøvde å putte inn litt supermat 🙂 Gojibær har ikke så sterk smak, men jeg syns ikke de er så gode alene. Derfor pleier jeg å bløtlegge de og putte de inn i ting der jeg ikke merker de så godt. Nå skal det sies at mange elsker gojibær, så det kan godt hende de er veldig gode og det bare er jeg som er litt kresen hehe. Uansett funker jordbær og litt søtning mer enn nok for syltetøyet hvis man ikke ønsker å kjøpe noe man er usikker på om man liker. Håper kaken faller i smak, det har den gjort her i hvert fall 😀 Stor sommerklem tilbake <3
Cindy: Tusen takk for det! 🙂
den så kjempe god ut 😀
Det så kjempe godt ut <3
Mums så gott!
Maiken Johnsen: Tusen takk, det var den også 😀
Bitte: Tusen takk, det var kjempe godt <3
Celine: Det var det :D!
Gud så gott 😍
Åh vad gott å fint
Ser kjempegodt ut <3
Smarrigt 😀
Men åh så gott!! Fin bild också 🙂
Åh, det ser gott ut!
(Sent) Svar: Ja, visst ser fikan på Notholmen god ut. 🙂
Kram
Mumsigt hehe 😀
Mums, vad gott!
Mums ju!! 😀
Åhh mumma! 😀
Lykken er stor 🙂 endelig kom oppskriften. Har lagret den så jeg skal prøve ved neste anledning 🙂
Åå deilig!
Vad roligt me recept 🙂 <3
Wow, gott 😀
Åh va gott 😍
sv; tack så mycket! jag är supernöjd som sagt 🙂
(Sent) Svar: Tack för din kommentar! 🙂
Kram
Åååh, det så lekkert ut!
Den så utrolig god ut. Fint med oppskrift. Har et familiemedlem som må ha glutenfritt 🙂
torres: Det var det 😀
Paulind: Det var kjempe godt 😀
spisogspar: Tusen takk, det var det også <3
NICOLE: Tusen takk 🙂
Ida: Tusen takk for det 🙂
Jasmine: Tusen takk 😀
Flisan: Det var det absolutt 😀
Sofija: Det var utrolig godt 🙂
Carolina: Ja, det var kjempe godt 😀
Emma Engström: Jaa 😀
cathri: Så bra, håper den faller i smak 😀
Cindy: Det var den 😀
Sarah: Tusen takk <3
Anita: Det var det virkelig 😀
Hanna: Det var kjempe godt 😀
MartinaOlsson: 🙂
Jasmine: 🙂
Little Miss Sunshine: Det var det også! 😀
Å så gott det låter!
Laila MA: Det var den også 😀 Åja, ja da er det jo kjekt med et alternativ 🙂
Amanda Sofi: Den var kjempe god 😀