Filmtips til Halloween

Categories Blogg

Halloween-filmene
For det er jo ikke Halloween uten… vel Halloween? Den originale filmen er fra 1978 og oppfølgerne strekker seg faktisk helt til 2018, som er den nyeste filmen som har premiere i Norge den 26. oktober.
Halloween PosterHalloween II PosterHalloween III: Season of the Witch PosterHalloween 4: The Return of Michael Myers PosterHalloween 5 PosterHalloween: The Curse of Michael Myers PosterHalloween H20: 20 Years Later PosterHalloween: Resurrection PosterHalloween PosterHalloween II PosterHalloween Poster
Jeg går ikke inn i detaljene til alle filmene, men i korte trekk handler det om Michael Myers som har drept søsteren sin på Halloween, og akkurat 15 år senere rømmer han fra mentalsykehuset for å drepe igjen.

 

 

A Nightmare on Elm Street
En annen filmsuksess som strekker seg inn i relativ nyere tider er A Nightmare on Elm Street. Den første utgivelsen var i 1984 og den nyeste i 2010. De 7 første filmene er originale, den åttende en slags crossover (Freddy vs Jason) og den niende en nyinnspilling av den første filmen.

A Nightmare on Elm Street PosterA Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge PosterA Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors PosterA Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master PosterA Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child PosterFreddy's Dead: The Final Nightmare PosterNew Nightmare PosterFreddy vs. Jason PosterA Nightmare on Elm Street Poster
A nightmare on Elm street filmene handler om Fred “Freddy” Krueger, en slags hmm… drømmedemon? Jeg vet ikke hvilket ord jeg skal bruke på han. I hvert fall angriper han ofrene sine i drømme, og dør de i drømmen så dør de også i virkeligheten.
 
 
 
 
Chucky
Enda en filmserie som er verdt å se er Chucky. Jeg husker ganske dårlig de første filmene, men min favoritt av alle er definitivt Bride of Chucky! Den første filmen ble laget i 1988 og den aller nyeste ble utgitt i fjor.
Child's Play PosterChild's Play 2 PosterChild's Play 3 PosterBride of Chucky PosterSeed of Chucky PosterCurse of Chucky PosterCult of Chucky Poster
Kort fortalt handler filmene om en dukke som er besatt av en seriemorder.
 
 
 
 
Amerikanske remakes fra japanske filmer
Disse filmene har ingenting med hverandre å gjøre, men personlig syns disse filmene har en del likheter når det kommer til typen skrekk. Feks handler alle om forbannelser! Jeg har også sett de japanske versjonene da de fleste sier at de skal være skumlere, men selv liker jeg de amerikanske best. Nedenfor har jeg skrevet noen få ord om filmene, men mine ord gir de virkelig ikke den rettferdigheten de fortjener, anbefaler dere absolutt å sjekke ut disse!
The Ring PosterThe Grudge PosterOne Missed Call Poster
The ring (2002) – Handler om en journalist som etterforsker en mystisk videokasset som dreper alle som ser den 7 dager senere. Den har vært en favoritt hos meg helt siden den kom ut!
The grudge (2004) – “When someone dies in the grip of a powerful rage, a curse is left behind”. Den handler om en sykepleier som jobber i Tokyo og blir utsatt for en overnaturlig forbannelse.
One missed call – Forestill deg at du får en melding på personsvareren din, fra deg selv! I meldingen hører du deg selv dø… Filmen handler om en forbannelse der ofrene blir oppringt, og i meldingen som blir lagt igjen får de et innblikk i sin nære fremtid. De får vite hva som skjer de siste minuttene de lever.
 
 
 
 
Mutasjon, innavl og alt midt i mellom
Dersom du liker skrekkfilmer der mennesker av ulike grunner har mutert til noen stygge, psykopatiske og kannibalistiske monstre så er dette filmene for deg! Varmest vil jeg anbefale The hills have eyes 1 og 2 som har vært favoritter siden første gangen jeg så dem.
The Hills Have Eyes PosterThe Hills Have Eyes II PosterThe Descent PosterWrong Turn PosterWrong Turn 2: Dead End Poster
The hills have eyes (2006)Litt forhistorie: Mellom 1945 og 1992 har amerikanske myndigheter gjennomført hele 331 kjernefysiske tester i en ørken i New Mexico. Radioaktivt nedfall har forurenset området og mutert alle levende skapninger. Så til filmen: En familie reiser rundt på ferie i sin bobil, og kommer altså til dette området hvor de blir forfulgt og angrepet av de muterte menneskene som bor der.

The hills have eyes 2 (2007) – Dette er altså fortsettelsen på den første filmen, men denne gangen får vi se hva som skjer da en militærgruppe er på oppdrag i dette området.

The descent (2005) – Filmen handler om en gruppe venninner som drar på grotteutforsking sammen og blir fanget der inne på grunn av et ras. Som om ikke det er en stor nok utfordring oppdager de snart at de ikke er alene i grotten.

Wrong turn (2003) – Den første filmen av totalt 6 filmer, men jeg likte aller best de to første og tar derfor bare de med her. Når det er sagt så hadde også de andre filmene noen bra øyeblikk (spesielt 5ern), men det var også totalt sett mye dårlig og derfor tar jeg de ikke med. Den første filmen handler om 6 personer som er fanget i skogen og blir jaktet på av kannibalistiske og muterte menn. 

Wrong turn 2 – Dette er oppfølgeren til den første, og den beste i filmserien synes jeg. Denne gangen er det innspilling av et reality show i området, og deltakerne får flere utfordringer enn de regnet med da det muterte folket dukker opp.

 
 
 
 
Found footage
Found footage er en kategori jeg liker veldig godt, i hvert fall når det gjøres riktig. Det finnes mange gode, men også mange dårlige filmer i denne kategorien, så derfor har jeg plukket ut 4 favoritter jeg vil dele med dere.
The Blair Witch Project (1999) – Dette var en av favorittfilmene mine da jeg var liten! Den handler om 3 filmstudenter som skal lage en dokumentar om The Blair Witch i en skog i Maryland, men det viser seg at det er mer enn en legende. Anbefales!
Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000) – Jeg elsket jo den første filmen, så da jeg hørte rykter om en oppfølger ble jeg utrolig glad. Jeg ventet så tålmodig som det en 10åring kan (det vil si ikke i det hele tatt), men endelig kom den og den var verdt all ventingen! Denne gangen handler det om turister som har sett dokumentaren (den første filmen) og som vil utforske mytologien og selve fenomenet “The Blair Witch”. Er heksen ekte eller ikke? Meningene er delte i begynnelsen, men de merkelige hendelsene som skjer er nok til å svekke enhver tvil.
Sinister (2012) – Denne er det en stund siden jeg har sett, men jeg husker jeg likte den første og ikke oppfølgeren. Sinister handler om en kriminalforfatter som finner en boks med 8 forstyrrende hjemmevideoer som kan tyde på at mordet han etterforsker er utført av en seriemorder som har holdt på siden 1960-tallet.
Paranormal activity (2007) – Det finnes mange filmer i denne serien, men jeg likte kun den første. Nr. 2 og 3 var ok, men fra fire og utover blir det så dårlig at man kun kaster bort tid. Den første filmen handler om et par som flytter inn i et hus og snart merker et nærvær som ikke skal være der.
 
 
 
 
Hostel
Disse filmene passer bra for de som liker skrekk som ikke handler om overnaturlige fenomener. Mest kjent er de kanskje for sine torturscener.
Hostel (2005) – Handler om tre backpackere som drar til Slovakia for å få uttrykt sine hedonistiske og sadistiske lyster ved å kjøpe seg ofre.
Hostel: Part II (2007) – Oppfølgeren handler om 3 studenter som overtales til å dra til et slovakisk hostel, og får seg en ganske stor overraskelse da de skjønner hvilken situasjon de har havnet i.
Hostel: Part III (2011) – Den tredje og siste (i hvert fall foreløpig) filmen handler om fire menn som er på et bachelorparty i Las Vegas hvor de blir ofre for en grusom opplevelse. Personlig synes jeg de to første filmene er best, men den tredje er også verdt å se.
 
 
 
 
Dilemma
Det er 8 Saw filmer, men jeg vet det var flere jeg var skuffet over og tar derfor kun med de tre første da jeg husker at jeg like disse.
Et fellestrekk for alle filmene er at personene i filmene blir utsatt for vanskelige valg som kan få fatale konsekvenser.
 
 
 
 
I’ve got 99 problems, but a face ain’t one
Vil dere ha et godt råd? Hvis dere møter noen som har valgt å fikse ansiktet sitt ved å sy et annet ansikt over… LØP! Jeg har full forståelse for dårlig selvtillit, men jeg tror kanskje det finnes andre muligheter. Just saying!
The Texas Chainsaw Massacre PosterLeatherface Poster
Det finnes flere filmer i denne serien, men dette er disse jeg husker og derfor anbefaler. Motorsagmassakren fra 2003 ville jeg se med en gang den kom på DVD. Jeg dro i butikken med et gavekort og la filmen på disken, men til min store skuffelse ble jeg nektet å kjøpe den. Da jeg spurte hvorfor sa mannen bak disken at jeg var for liten… For liten? Jeg hadde null forståelse for at man kunne være for liten til å se så fantastiske skrekkfilmer. Derfor fikk jeg storebroren min til å gå inn i stedet, og noen minutter senere gikk jeg dansene ut av senteret med motorsagmassakren i posen min. Jeg er da en problemløser!

Nostalgia aside: Motorsagmassakren (2003) – handler om 5 venner som blir jaktet på av en mann uten ansikt (eller med hjemmesnekra ansikter da) med motorsag.

Leatherface (2017) – handler om Leatherface (samme sjarmerende fyr som i filmen ovenfor) da han var ungdom og hvordan han rømte fra et mentalsykehuset hvor han var innlagt.

 
 
 
 
Diverse
Og fordi jeg snart går tom antall tillatte ord i et innlegg, her er noen andre som ikke kan utelates men som jeg ikke får beskrevet.
The Sixth Sense PosterCabin Fever PosterRaw PosterThe Visit PosterThe Other Side of the Door PosterEvil Dead PosterTuristas PosterIt Poster
 
 
~Har dere noen filmtips til Halloween?
 
36 kommentarer

36 thoughts on “Filmtips til Halloween

  1. Så mange gode tips på filmer! Men tror ikke jeg skal begynne å se disse alene, altså hahahah! Jeg tror jeg må prøve å få besøk på halloween kvelden:P Veldig mange filmer jeg ikke har sett en gang, her.. Ønsker deg en god Fredag <3

  2. Her var det utvilsomt mye bra, men… Og nå skal ikke jeg spille offended nerd her, men.. Texas Chain Saw Massacre fra 2003.. Helt grei forsåvidt for det den er, og Leatherface-filmen, jo da. Men blir litt billig plastikk i mine øyne sammenlignet med originalen fra 1974 <4

  3. Aylar Von Kuklinski: Som jeg skrev i innlegget så følte jeg at jeg ikke husket de godt nok til å ta de med, men jeg tror faktisk jeg skal endre på innlegget og ta de med likevel for jeg sjekket ut noen klipp på youtube og plutselig husket jeg en del likevel! Det er merkelig hvordan filmer man ikke har sett på mange år fortsatt er festa i hukommelsen om man bare graver litt 😀 Ja det er litt dumt å sammenligne 1974 og 2003, men jeg synes fortsatt 2003 versjonen var bra selv om den ga en litt annen feeling enn den gamle. Leatherface likte jeg også, men Texas Chainsaw 3D likte jeg ikke noe særlig, så den tror jeg at jeg skal utelate frem til jeg eventuelt ser den igjen og gjør meg en “second opinion” 🙂

  4. Dette må desidert være det beste innlegget jeg har sett om skrekkfilmer i år!! Råbra innlegg, og mange har jeg allerede sett i år og i årene bak 😀 Good work!

  5. Oi, du har sett en del skumle filmer, da…! Jeg er ikke så glad i skrekk og gru selv, og holder meg derfor til de snillere Halloween-filmene: Hocus Pocus, Practical Magic, Gremlins, div. animasjonsfilmer som f.eks. Corpse Bride… Ja, du skjønner tegninga!
    Når det er sagt så var dette er skikkelig bra innlegg 😀

  6. Little Miss Sunshine: De er jo også veldig fine da, elsker Gremlins 😀 Jeg har hatt planer om å se noen litt snillere filmer også, blant annet The Addams family om du har sett den? Også har jeg lyst til å sjekke ut The nightmare before Christmas, for jeg er usikker på om jeg har sett den før eller ikke 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *