Sunt sukker helt uten kalorier!

Categories Mat og godsaker

I veldig mange år har jeg levd med et kosthold uten noe særlig sukker, og jeg er heller ikke særlig begeistret for kunstig søtning. For flere år siden så jeg noe som het sukrin, men på den tiden var jeg ekstremt skeptisk til å prøve noe nytt og tenkte at det var for godt til å være sant. Men for en stund siden tok nysgjerrigheten min over, og jeg begynte å undersøke dette produktet nærmere.

Sukrin, eller Erythritol, som det også kalles, er et 100 % naturlig alternativ til sukker og en god måte å redusere sitt sukkerforbruk uten å måtte ofre den gode smaken.

Denne informasjonen har jeg hentet fra Funksjonell Mat sin hjemmeside:

©        Null kalorier

©        Skader ikke tennene

©        Smaker og ser ut som sukker

©        100 % naturlig – finnes blant annet i frukt

©        Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)

©        Virker som antioksidant i kroppen

Sukrin har altså null kalorier og inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen. Det er basert på Erythritol, som er et sukkeralkohol, men som ikke oppfører seg som sukker eller alkohol. Det fremstilles ved en helt naturlig gjæringsprosess hvor druesukker benyttes som råstoff. 

I dag finnes det vanlig sukrin, som har ca 75 % av søtsmaken til vanlig sukker og med samme konsistens.

Sukrin 500 g

I tillegg er det også sukrinmelis som er vanlig sukrin i finmalt form. Dette løser seg lettere opp og er velegnet til kaker, desserter, glasurer og mye mer. Noen opplever en kald følelse i munnen etter disse produktene, og foretrekker derfor andre alternativer. Personlig bruker jeg begge disse produktene uten å merke noe til dette. 

SukrinMelis 400 g

Er du derimot av den mer følsomme typen så ikke fortvil! Det har nå kommet noe som heter sukrin+, sukrin smeltet sammen med stevia. Begge ingrediensene er helt naturlige og kalorifrie, og stevia kommer fra en plante som er 300 ganger søtere enn sukker! Sukrin+ gir derfor dobbel så søt smak som det vanlig sukker gjør, uten den bitre bismaken som noen mener vanlig sukrin har.  

Sukrin+ 250 g

 

Kort oppsummert vil jeg anbefale disse produktene til alle som ønsker å kutte ned på sukkerinntaket, og hvem vil vel ikke det?

 

~Bruker dere sukrin, eller fikk dere kanskje lyst til å prøve det?   

 

 

 

54 kommentarer

54 thoughts on “Sunt sukker helt uten kalorier!

  1. Bra innlegg!! Jeg bruker Sukrin og det anbefales absolutt å bytte ut sukkeret med det altå!! Bra blogg forresten 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *