DIY ringlys

Categories Foto- og redigeringstips

For en stund tilbake laget jeg mitt eget ringlys med produktene dere ser ovenfor, en morsom DIY! Det man trenger er en stor papplate, saks, teip, aluminiumsfolie, bakepapir og ledtape. Jeg kjøpte ledtape fra Clas Ohlson.
Det første man gjør er å tegne opp lysringen på pappen. Jeg brukte to lokk med ulike størrelser som hjelp til å tegne ringene, da var det bare å klippe ut hullet i midten, og deretter rundt.
Så dekket jeg pappringen med aluminiumsfolie og festet den fast med vanlig teip. Deretter limte jeg på ledtapen i sirkler rundt slik dere ser på bildet ovenfor. Jeg laget ringen min ganske stor, noe som bydde på flere problemer:
1. Jeg hadde ikke målt opp på forhånd hvor mye ledtape jeg ville trenge, og hadde derfor ikke nok til å fylle opp ringen.
2. Da jeg skulle kjøpe en som var lenger hadde ikke butikken det på lager, og jeg måtte kjøpe enda en ledtape på 3m for å få fylt den opp.
3. Fordi jeg måtte bruke to ledtaper i stedet for én lang må jeg nå ha to støpsler i stikkontakten for å få lys i begge.
4. Det holdt egentlig ikke med to ledtaper heller, men jeg ville ikke bruke mer penger på det og satte derfor ledtapen litt fra hverandre for å få dekket hele. Det betyr at lyset kunne vært enda sterkere hvis jeg hadde hatt nok ledtape, og at ledtapen ble satt opp litt skjevt fordi det var vanskeligere å lime den på med mellomrom.
Jeg vil derfor anbefale å måle opp på forhånd hvor stor ringen skal være og hvor mye ledtape dere vil trenge!
Dekk hele ringen med bakepapir og fest det med vanlig teip, så er det bare å sette støpselet i stikkontakten og be til høyere makter. Til tross for mye prøving og feiling fikk jeg lys i den, og mine første ord var “Det bli lys”, for det var vel hva Gud sa i første mosebok? Dette var de aller første testbildene med og uten ringlyset, og selv om jeg bommet litt med fokuset så ser man i hvert fall effekten. Takk til mamma som var prøvekanin! Her brukte jeg det blålige lyset, men dette kan man som sagt endre med fjernkontrollen.


~Hva synes dere? Har dere prøvd å lage eget ringlys før?

12 kommentarer

12 thoughts on “DIY ringlys

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *