Februar 2019 – oppsummering

Categories Blogg

*Jeg vet ikke hva som skjer med alle mellomrommene i innleggene for tiden, de er helt riktige her hos meg og jeg får derfor heller ikke redigert på det. Men ved publisering flytter alt på seg, håper det ikke blir for rotete å lese for dere*

 

Mål for måneden

1. Begynne med  behandlingsopplegget i Asker. Jeg er godt i gang med behandlingene, så da annser jeg målet som fullført.

 

2. Feire Valentinsdagen med kjæresten min. Til tross for at jeg ikke var i form så fikk vi laget oss litt god mat og sett en film, så det var jo en slags feiring?

 

3. Lære 1 minutt av en ny sang på piano. Dette gjorde jeg ganske tidlig i måneden, så jeg håper jeg fortsatt husker det da hehe.

 

4. Stå på dudler. Jeg tok en liten rundtur i hagen sammen med den ene pusen min, han lurte veldig på hva jeg drev med. Det tror jeg egentlig naboene gjorde også!

 

5. Øve meg på kalligrafi. Dette fikk jeg også fullført, selv om jeg ikke akkurat ser noen særlig forbedring enda.

 

6. Lære mer om et selvvalgt tema. Dette har rett og slett gått litt i glemmeboken denne måneden.

 

7. Fullføre kapittel 1 og 2 av spanskplanene mine. Jeg har kommet litt videre med første kapittel, men mangler fortsatt noe der og fra kapittel to. *Cries in Spanish*

 

8. Delta i en fotokonkurranse. Dette fikk jeg også gjort, så da var dette målet krysset av både for måneden men også for året ettersom dette var et nyttårsforsett.

9. Begynne å lage en youtube video. Jeg har bestemt meg for tema, og er godt i gang.

10. Nå 23k følgere på Instagram. Målet ble nådd, akkurat nå har jeg 23.1k.

 

 

 

Filmer sett

St. Agatha Poster


St. Agatha er en film som handler om kvinner som på noe vis har “mistet sin vei” og trenger hjelp fra nonner for å komme inn på den riktige stien igjen. Det viser seg fort at disse nonnene ikke er helt som de skal være, da Mary oppdager forferdelige ting som skjer i huset.

Utgitt: 2018
Sjanger: Horror
Regissør: Darren Lynn Bousman
Lengde: 90 min
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Denne filmen ble jeg positivt overrasket over. Jeg så jo den nye “The nun” filmen i januar og likte ikke den noe særlig, så jeg hadde ikke store forventninger til enda en nonne film. Men denne falt altså i smak, den var spennende og litt småekkel til tider.

 

 

Venom er en film som handler om en mislykket reporter som i en slags symbiose blir bundet sammen med en alien som har kommet til jorden. Hvis jeg husker riktig er Venoms første vert Spiderman, men dette vises ikke i filmen. 
Utgitt: 2018
Sjanger: Action/sci-fi

Regissør: Ruben Fleischer
Lengde: 112 min
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Venom er en karakter jeg alltid har likt, men jeg var litt skeptisk til å se filmen. Jeg likte de første Spiderman filmene, men ikke de nyere versjonene. Derfor tenkte jeg at denne filmen kanskje også var laget i samme stil, men jeg sjekket den altså ut likevel. Den var bedre enn jeg forventet, selv om det var noen ting jeg ikke likte. Nå skal det sies at jeg ikke er så glad i actionfilmer lenger, i hvert fall ikke fra nyere år, så jeg er ikke helt den rette til å bedømme slike filmer kanskje. Uansett så var dette en film jeg likte, så jeg er glad jeg ga den en sjanse.

 

 

 

Discarnate Poster

Discarnate handler om en hjerneforsker som er opptatt med å forske på og å teste ut et nytt medikament som forbedrer menneskers hjerne. Uten å mene det klarer han å slippe løs en overnaturlig kraft på teamet sitt, og de må kjempe mot ukjente makter.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Mario Sorrenti
Lengde: 84 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Denne filmen var hverken skummel, spennende eller bra, og absolutt ikke noe jeg ville anbefalt videre.
The Axiom Poster
The axiom handler om ei jente som reiser til en skog for å lete etter sin forsvunnede søster. Hun og resten av gruppen innser fort at noe er galt med området de er i, og frykter nå ikke kun for søsterens liv men også deres egne.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Nicholas Woods
Lengde: 98 min
Stjerner:✰✰✰
Vurdering: Dette var enda en film jeg ikke likte noe særlig, og derfor heller ikke noe jeg vil anbefale videre.
The Tokoloshe Poster
The tokoloshe handler om Busi, som er en ung jente med fortrengte følelser. Hun får seg en jobb som vaskehjelp på et gammelt sykehus, hvor hun blir kjent med en liten jente som tror hun blir plaget av en overnaturlig makt.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Jerome Pikwane
Lengde: 92 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering:  Nok en film jeg ikke likte, det ble ikke mange anbefalinger til dere denne måneden hehe.
Cucuy: The Boogeyman Poster
Cucuy er et monster som kidnapper barn som ikke gjør som foreldrene sier, og en gammel legende ingen har troen på. Men da flere lokale barn forsvinner begynner mistankene å komme. Er det en seriemorder som er på løs, eller er den gamle legenden virkelig?
Utgitt:
2018
Sjanger: Horror

Regissør: Peter Sullivan
Lengde: 94 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Jeg likte denne filmen bedre enn de ovenfor, men ikke nok til at den får en høyere rating. Vanligvis liker jeg filmer om legender og andre vandrehistorier, men denne nådde dessverre ikke helt opp.
Amityville: Mt Misery Road Poster
Amityville Mt Misery road handler om Charlie og Buzi som elsker spøkelseshistorier, og derfor blir fascinerte av legenden om den skumleste veien i Amerika. Til tross for advarsler reiser de til stedet for å finne ut av om legenden er virkelig eller ikke.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror

Regissør: Chuck Morrongiello
Lengde: 75 min
Stjerner: ✰✰✰✰✰
Vurdering: Jeg valgte filmen fordi jeg trodde den hadde noe med Amityville å gjøre, men det ble fort tydelig at tittelen kun ble brukt for å lokke til seere (jeg gikk fem på der gitt…). Skuespillet var elendig, så elendig at det var umulig å leve seg inn i historien, og det ser ut som de har brukt mobilen til å filme det hele. Filmen var faktisk så dårlig at jeg velger å gi den 0 stjerner, selv om den laveste ratingen jeg har er 1. Dette er den dårligste filmen jeg har sett hittil i år, og også høyt opp på topplistene av de dårligste filmene jeg noensinne har sett. Anbefales ikke!
Circus Kane Poster
Circus Kane er en film om en gruppe influencere som blir invitert til et hjemsøkt hus, hvor de som klarer å komme seg ut uten å bli skremt vil få $250 000. Deltakerne finner fort ut at de ikke kun kjemper om pengesummen, men også for livet.
Utgitt: 2017
Sjanger: Horror
Regissør: Christoffer Ray
Lengde: 88 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Til tross for at filmen hadde noen gode scener så synes jeg helheten ikke var bra. Dette var et veldig kult konsept, men personlig synes jeg ikke gjennomføringen var bra.
Mara Poster
Mara er en film som handler om Kate, en psykolog som hjelper til i en drapssak hvor en mann er myrdet. Tilsynelatende ser det ut som han er blitt kvalt i søvne av sin kone, men både datteren og konen hevder at det  Mara som har gjort det. Kate går dypere inn i etterforskningen, og finner ut at Mara er en søvndemon som dreper folk i søvne. Da hun etter hvert får de samme symptomene som resten av ofrene blir det viktigere enn noen gang å komme til bunns i mysteriet.
Utgitt: 2018
Sjanger: Horror
Regissør: Clive Tonge
Lengde: 98 min
Stjerner:⭐⭐⭐⭐⭐
Vurdering: Dette er den beste filmen jeg har sett denne måneden, og den har kommet inn i listen min over favoritter. Filmen er basert på en ekte lidelse, søvnparalyse. Søvnparalyse er en tilstand hvor man er totalt eller delvis lammet rett før man sovner eller rett etter man våkner. I denne tilstanden er det vanlig med hallusinasjoner som kan være fryktelig skremmende og groteske. Jeg kan tenke meg denne filmen er ekstra skummel for de som lider av dette. Denne filmen anbefales!
Sadako vs. Kayako Poster
Sadako vs. Kayako er en slags crossover mellom “The ring” og “the grudge”.
Utgitt: 2016
Sjanger: Horror
Regissør: Kôji Shiraishi
Lengde: 98 min
Stjerner: ⭐✰✰✰✰
Vurdering: Ettersom filmen er en blanding av to filmer jeg liker veldig godt så trodde jeg denne også var bra, men der tok jeg dessverre feil. 

 

 

 

 

 

Bøker lest

 

Image result for the alchemyst 1 michael scott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The alchemyst er den første boken i serien “The secrets of the immortal Nicholas Flamel. Bøkene fant jeg på et loppemarked, HER er innlegget om det. Den handler om den udødelige Nicholas Flamel og hans bok som blant annet inneholder den hemmelige eliksiren til evig liv, men også metoden for å utrydde menneskeheten og verden for godt. En profeti beskriver at verden kun kan reddes av et tvillingpar med en sterk makt, og Nicholas har brukt mange år på å finne dem. Da han møter Sophie og Josh er han helt sikker på at han har funnet tvillingene det er snakk om, og livene deres blir aldri det samme igjen da han åpner en helt ny verden full av magi.
Utgitt:
2007
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 390 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Boken er nok beregnet på et yngre publikum, men jeg synes fortsatt det var en fin historie full av magi og spenning.

 

 

Image result for the magician michael scott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The magician er oppfølgeren til boken ovenfor, og i tillegg til å handle om hovedpersonene i den første boken får man også et dypere innblikk i Dee’s liv, som er en ond magiker med skumle intensjoner. Han er en av de onde som ønsker å utslette menneskeheten, og for å få til dette må han få en av tvillingene over på sin side. Dette viser seg å bli enklere enn han hadde trodd, ettersom det kun er Sophie som har fått vekket sine magiske evner enda. Josh ønsker også å få sine evner, og da Dee tilbyr å hjelpe han blir fristelsen for stor.

Utgitt: 2008
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 464 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Denne boken følger i sin forgjengers fotspor når det kommer til spenning og dramatikk, og jeg likte også denne.

 

Image result for the sorceress michael scott
Den tredje boken i serien handler om de samme hovedpersonene, men denne gangen får mer innblikk i “the Sorceress” sitt liv, nemlig konen til Nicholas Flamel. Hun holdes som fange av Dee på Alcatraz, og må klare å unnslippe før hennes livseliksir går ut.
Utgitt: 2009
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 502 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Enda en spennende bok i serien. Det er vanskelig å beskrive disse bøkene uten å avsløre for mye, og i tillegg er det mye som skjer i hver bok som gjør det vanskelig å oppsummere.
Image result for the necromancer book
Sophie og Josh har endelig fått komme hjem etter en lang tur med Nicholas Flamel, men farene er på ingen måte over. Etter en intens kamp med seg selv, med hverandre og med andre fiender har de begynt å tvile på om de kan stole på Nicholas Flamel eller noen på sitt lag.
Utgitt: 2010
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 416 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Det begynte å bli litt vanskelig for meg å huske alle detaljene i bøkene, da det er mye som skjer i alle. Men jeg likte likevel den fjerde boken også godt.

Image result for the warlock michael scott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The warlock er den femte boken i serien, og den siste jeg har akkurat nå. Jeg får derfor ikke lest ferdig serien enda, men jeg har i hvert fall kommet et stykke inn. I den femte boken vil Dee sette ut monstrene fra Alcatraz i San Francisco, noe som kan føre til menneskehetens undergang dersom han lykkes.

Utgitt: 2011
Sjanger: Fantasy fiction

Forfatter: Michael Scott
Lengde: 385 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Nok en spennende bok i serien, jeg gleder meg til å lese resten når jeg finner bøkene.

 

 

Image result for du ser sliten ut hvordan vi takler utbrenthet
En bok som handler om hvordan utmattelse oppstår, og hva man kan gjøre for å forebygge eller behandle utbrenthet.
Utgitt: 2002
Sjanger: Fakta

Forfatter: Thorbjørn Børte og Gerd-Ragna Bloch Thorsen
Lengde: 81 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐⭐✰
Vurdering: Boken gir mange nyttige tips for oss som sliter med utmattelse, enten det er kronisk eller forbigående. Alle kan ha nytte av å lese denne, da den også gir tips til hvordan man kan unngå å bli utbrent.
Image result for lek med meg andrew neiderman
Lek med meg er en bok om Stacey og hennes datter Tami, som søker ly for uværet hos en merkelig familie. Det tar ikke lang tid før de finner ut at noe er alvorlig galt, men vil de klare å komme seg vekk derfra i live?
Utgitt: 1992
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Andrew Neiderman
Lengde: 309 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: En spennende fortelling som det er lett å leve seg inn i. Casino grøssere gir en spesiell følelse å lese, og jeg har en hel hylle dedikert til disse i bokhylla mi.
Tvillingen er en casino grøsser om gutten Jonathan som lever et isolert og ensomt liv sammen med sin mor, og deres hemmelighet… Etter  Jonathan blir utsatt for en ulykke blir legene oppmerksomme på guttens krampelignende anfall, og vil komme til bunns i hva det er som feiler han. Når anfallene raser som verst kaller han seg selv Tommy, er den en psykose eller blir han styrt av onde makter?
Utgitt: 1985
Sjanger: Grøsser
Forfatter: Michael Stewart
Lengde: 318 sider
Stjerner: ⭐⭐⭐✰✰
Vurdering: Enda en spennende casino grøsser fra samlingen min. Ingen av disse nådde full rating, men det finnes heldigvis mange casino grøssere som når helt til topps.
~Hvordan har deres februar vært?
16 kommentarer

16 thoughts on “Februar 2019 – oppsummering

 1. Bra jobba! Og tursen takk for mange gode tips! Jeg skal definitivt se st. agatha og Mara! Har selv slitt med søvnparalyse i mangen år tidligere, så dette er noe som interesserer meg veldig! Har du forresten sett netflix dokumentaren om samme tema? den er veldig bra! 😉 <3

  1. Er det den som heter “The nightmare” eller noe sånt? Den har jeg sett i så tilfelle, en utrolig bra dokumentar! Jeg har aldri opplevd noe sånt selv, men kan tenke meg det må være utrolig skremmende. Uff det var trist å høre, er det fortsatt like ille eller har du blitt bedre? <3

 2. Ver película en linea – https://blog.libero.it/wp/veronlinegratispelicula/2019/09/16/ad-astra-ver-pelicula-online/

  Ad Astra cine
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula completas
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula 4
  Ad Astra peliculas
  Ad Astra ver película online
  Ad Astra Hasta las estrellas ver pelicula
  Ad Astra descargar películas gratis
  Ad Astra Hasta las estrellas ver cines online gratis
  Ad Astra descargar película gratis
  Ad Astra Hasta las estrellas youtube película
  Ad Astra Hasta las estrellas película completa en español
  Ad Astra película mexicanas
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula cristianas
  Ad Astra Hasta las estrellas descargar pelicula
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula infantiles
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula en español
  Ad Astra Hasta las estrellas película online hd
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula fox
  Ad Astra Hasta las estrellas si pelicula
  Ad Astra Hasta las estrellas película 24
  Ad Astra película
  Ad Astra Hasta las estrellas Ver pelicula
  Ad Astra Ver pelicula online
  Ad Astra Ver pelicula online
  Ad Astra ver pelicula gratis
  Ad Astra ver pelicula latino
  Ad Astra ver mexicana
  Ad Astra Ver película català
  Ad Astra Hasta las estrellas ver pelicula galego
  Ad Astra Hasta las estrellas ver película euskara
  Ad Astra Hasta las estrellas y descargar cines gratis
  Ad Astra y descargar películas
  Ad Astra pelicula online gratis
  Ad Astra Hasta las estrellas online pelicula español
  Ad Astra Hasta las estrellas cine latino online
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula completa

 3. Ver pelicula online – https://blog.libero.it/wp/veronlinegratispelicula/2019/09/16/ad-astra-ver-pelicula-online/

  Ad Astra Hasta las estrellas cine
  Ad Astra Hasta las estrellas película completas
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula 4
  Ad Astra peliculas
  Ad Astra ver película online
  Ad Astra Hasta las estrellas ver pelicula
  Ad Astra Hasta las estrellas descargar películas gratis
  Ad Astra ver películas online gratis
  Ad Astra descargar película gratis
  Ad Astra youtube pelicula
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula completas en chilena
  Ad Astra Hasta las estrellas cine mexicanas
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula cristianas
  Ad Astra descargar pelicula
  Ad Astra pelicula infantiles
  Ad Astra cine en chilena
  Ad Astra pelicula en linea hd
  Ad Astra pelicula fox
  Ad Astra si pelicula
  Ad Astra Hasta las estrellas cine 24
  Ad Astra cine
  Ad Astra Hasta las estrellas Ver pelicula
  Ad Astra Hasta las estrellas Ver película en linea
  Ad Astra Ver pelicula online
  Ad Astra ver pelicula gratis
  Ad Astra Hasta las estrellas ver cine latino
  Ad Astra Hasta las estrellas ver mexicana
  Ad Astra Ver pelicula català
  Ad Astra ver película galego
  Ad Astra Hasta las estrellas ver película euskara
  Ad Astra y descargar peliculas gratis
  Ad Astra Hasta las estrellas y descargar peliculas
  Ad Astra Hasta las estrellas película online gratis
  Ad Astra en linea pelicula mexicana
  Ad Astra Hasta las estrellas película latino en linea
  Ad Astra Hasta las estrellas pelicula completa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *