Nyttårsforsetter for 2019

Categories Blogg

1. Lære spansk. Helt siden jeg gikk på barneskolen har jeg hatt lyst til å lære meg spansk, og jeg lærte faktisk litt den gangen. Men etter hvert ble det mer å gjøre med skolen som måtte prioriteres, og drømmen om å lære et nytt språk ble lagt på hylla. Jeg har flere ganger tenkt på å ta det opp igjen, men det har ikke blitt noe av. Derfor tenkte jeg at det ville bli et perfekt nyttårsforsett for meg, selv om det kanskje er litt optimistisk å skulle lære et språk på kun ett år.

 

2. Starte en Youtube kanal. Dette er noe jeg har hatt lyst til en stund, men som jeg ikke har turt. Derfor tenkte jeg å prøve å få lagt ut i hvert fall én video i løpet av året.

 

3. Oppnå 25 000 følgere på Instagram. Målet for i fjor var å nå 20 000, og det klarte jeg med litt tid til overs. Derfor brukte jeg den resterende tiden på å tyvstarte litt med dette årets mål, nemlig 25 000 følgere.

 

4. Spise sunnere. Dette var også et mål for ifjor, og selv om jeg klarte å fullføre det så velger jeg å ta det med meg inn i dette året også. Jeg vil spise mer fargerikt, mer hjemmelaget og ikke minst eksperimentere mer på kjøkkenet.

 

5. Selvstudium. Jeg har alltid synes det morsomt å lære nye ting, men etter jeg sluttet på skolen så har jeg ikke tatt så mye interesse i det. Man lærer noe nytt hele tiden, men ikke helt på samme måte som når man studerer. Derfor tenkte jeg at det ville være et fint nyttårsforsett å finne tilbake gleden av å lære ved å finne noen temaer jeg liker og lese meg opp litt.

 

6. Positivitet og kjærlighet. Dette er vel mer nøkkelord enn konkrete mål, men jeg håper i hvert fall at disse ordene skal være hva jeg tenker på senere når jeg hører året 2019.

 

7. Blogge bedre. Etter en tung periode i fjor så forsvant dette med blogging og foto litt ut av livet mitt en lang periode. Men ettersom det egentlig er noe som gir meg mye glede, så håper jeg å kunne finne tilbake til det igjen.

 

8. Spare mer enn i fjor. Dette var også et mål for i fjor som jeg velger å ta med igjen, rett og slett fordi min økonomiske situasjon kommer til å bli ustabil dette året.

 

9. Være mer aktiv i hverdagen. Enda et mål fra i fjor, men dette klarte jeg ikke å fullføre forrige gang så da prøver vi igjen!


10. Lese 100 bøker. Dette er et mål jeg har drømt om i flere år, men ikke en utfordring jeg har vært villig til å ta. Men i år har jeg virkelig lyst til å prøve, ettersom jeg var ganske så nær i fjor uten å ha det som mål.

 

11. Kutte ned på medisiner. Dette var også et mål for i fjor, noe jeg klarte å gjennomføre. Så derfor vil jeg prøve igjen, og håper på at jeg kan klare meg i hverdagen uten fullt så mange medisiner. Jeg kommer nok ikke til å kutte ut alt, men bare det å trappe ned litt hjelper synes jeg. NB: Aldri trapp ned eller kutt ut medisiner uten samarbeid med lege!

 

12. Begynne med yoga. Yoga har jeg ikke drevet med på lenge, så det skal bli morro å starte med igjen.

 

13. Bli mer miljøbevisst. Et viktig punkt for vår kjære klode, det finnes tross alt ingen planet B (i hvert fall foreløpig). Under dette punktet inngår blant annet å kaste mindre mat, bruke mindre plast, resirkulere bedre, plukke søppel fra naturen når jeg er ute på gåturer og å kjøpe gjenbruk når det er mulig.

 

14. Organisere bedre. Enda et punkt fra fjoråret som jeg klarte å gjennomføre, men som fortsatt kan trenge litt forbedringer.

 

15. Lære 5 enkle sanger på piano. Da jeg var liten hadde vi et orgel som jeg kunne sitte timesvis foran og bare trykke på tangentene. Jeg ville så gjerne lære å spille, og jeg lærte meg vel et par vers av noen barnesanger tror jeg. Så i år vil jeg gjerne lære meg noen andre sanger, og se om jeg fortsatt synes det er morsomt.

 

16. Fullføre behandlingen i Asker. I januar starter jeg hos Unicare, og målet for året er at jeg skal klare å fullføre behandlingen der.

 

17. Bli mer kreativ. Målet for i år er å gjøre flere kreative ting, og ikke la perfeksjonisme komme i veien for gleden.

 

18. Delta i en fotokonkurranse. Jeg har alltid synes det virker litt skummelt, så i år skal jeg hoppe ut i det som en utfordring. Det å vinne har jeg ingen mål om, det er å delta som er det viktigste for min del.

 

19. Øve meg på fotografering. Ingen foto-oppdrag på mållisten i år, jeg ble så skuffet over meg selv da jeg ikke klarte det i fjor. Derfor har jeg heller som mål å øve meg masse, og ikke minst finne tilbake gleden ved å ta bilder.

 

Det var det, 19 mål for 2019! Har dere noen mål for det nye året?

4 kommentarer

4 thoughts on “Nyttårsforsetter for 2019

  1. Så mange fine og gode mål du har satt deg, håper du lykkes med alle! 🙂
    Jeg vil spare masse, spesielt det første halvåret ettersom jeg ikke vet hvordan høsten blir jobbmessig ennå, og så vil jeg prøve å få til en kjærestetur, kanskje i påsken. Ellers vil jeg lese minst seksti bøker, gå mer med leppestift og skape mer.

    1. Tusen takk for det! Det hørtes ut som flotte mål for året, det må spares en del penger her også av samme årsak 🙂 Masse lykke til med årene, og håper dere får til en fin kjærestetur sammen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *