I veldig mange år har jeg levd med et kosthold uten noe særlig sukker, og jeg er heller ikke særlig begeistret for kunstig søtning. For flere år siden så jeg noe som het sukrin, men på den tiden var jeg ekstremt skeptisk til å prøve noe nytt og tenkte at det var for godt til å være sant. Men for en stund siden tok nysgjerrigheten min over, og jeg begynte å undersøke dette produktet nærmere.
Sukrin, eller Erythritol, som det også kalles, er et 100 % naturlig alternativ til sukker og en god måte å redusere sitt sukkerforbruk uten å måtte ofre den gode smaken.
Denne informasjonen har jeg hentet fra Funksjonell Mat sin hjemmeside:
© Null kalorier
© Skader ikke tennene
© Smaker og ser ut som sukker
© 100 % naturlig – finnes blant annet i frukt
© Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)
© Virker som antioksidant i kroppen
Sukrin har altså null kalorier og inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen. Det er basert på Erythritol, som er et sukkeralkohol, men som ikke oppfører seg som sukker eller alkohol. Det fremstilles ved en helt naturlig gjæringsprosess hvor druesukker benyttes som råstoff.
I dag finnes det vanlig sukrin, som har ca 75 % av søtsmaken til vanlig sukker og med samme konsistens.
I tillegg er det også sukrinmelis som er vanlig sukrin i finmalt form. Dette løser seg lettere opp og er velegnet til kaker, desserter, glasurer og mye mer. Noen opplever en kald følelse i munnen etter disse produktene, og foretrekker derfor andre alternativer. Personlig bruker jeg begge disse produktene uten å merke noe til dette.
Er du derimot av den mer følsomme typen så ikke fortvil! Det har nå kommet noe som heter sukrin+, sukrin smeltet sammen med stevia. Begge ingrediensene er helt naturlige og kalorifrie, og stevia kommer fra en plante som er 300 ganger søtere enn sukker! Sukrin+ gir derfor dobbel så søt smak som det vanlig sukker gjør, uten den bitre bismaken som noen mener vanlig sukrin har.
Kort oppsummert vil jeg anbefale disse produktene til alle som ønsker å kutte ned på sukkerinntaket, og hvem vil vel ikke det?
~Bruker dere sukrin, eller fikk dere kanskje lyst til å prøve det?
Kult! Skal sjekkes ut!
Så kult:)
kult !
kuuuuult! må prøves
har brukt det èn gang, så har ikke så mye erfaring enda
kult!
sv:tusen takk for kommentaren!:)
kult!
kult :))
Oioi! For en fantastisk søt blogg du har!♥
Kult (:
så kult og praktsik!
kult:)
Bruker både Sukrin og SukrinMelis, og liker de veldig godt!
aldri prøvd det
har aldri prøvd det
så kullt!
Så kult
kult!
har hørt det er et bra produkt!
Så bra da!
oi aldri hørt om!:o
hmm… visste jeg ikke
får du kjøpt dette på vanlig dagligvare butikk? har nemlig ikke sitt det før
Hm, trodde først du snakket om Stevia først, men Sukrin faktisk. Veldig nyttig innlegg med god info, iallefall
fin blogg !
Det har jeg aldri sett før..
Kommentere tilbake?
Kult !
kult, det skal jeg begynne å bruke
Kult skal sjekke det ut!
Digger bloggen din!:)
kult
så kult
Vi lærte/hadde litt om det i naturfagen i fjor
Har ikke prøvd det ut 
xx TraN
Nice! Høres i alle fall sunt ut:)
Takk for kommentaren på min blogg<3
tøft, må jeg prøve!:)
Så kult!
Hadde satt pris på en kommentar tilbake♥
det vil jeg ha prøve! <3333
FIN BLOGG:)
kult^^
Har ikke spist det før, men det var smart, må kanskje prøve det en gang
Bruker det til absolutt ALT – til og med yoghurt… Trenger ikke sukker lenger. Perfekt!
Takk for tipset! Kjempefin blogg!
takk for tipset:)
så kult! dette må testes ut:)
så gøy!
Aldri prøvd det!
Jeg har prøvd litt sukrin, kjenner egentlig ikke forskjell på vanlig sukker og sukrin..
=)
kult! fin blogg
Takk for kommentaren:)) Kjempefin blogg! Tror jeg kjøper sånnt sukker neste gang;) Takk for tipset:D
Liker!
Ikke prøvd
holder meg til vanlig :p
HeiHei!
Vinneren av konkurransen om å vinne neglelakk er trukket!
Ble det deg?
Jeg bruker sukrin og synes det smaker som vanlig sukker
Et godt alternativ!
Bra innlegg!! Jeg bruker Sukrin og det anbefales absolutt å bytte ut sukkeret med det altå!! Bra blogg forresten
Så deilig! skal helt klart prøves en gang !